Любители на кучета - 103

• 24 709
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
Няма значение дали заразната среда е двор, обор или апартамент, аз това се опитвам да ти обясня, ама нейсе. Вирусът не пита къде гледаш кучето, него или го има или го няма, а ти преценяваш кое ти е с приоритет.

mtz, в момента няма как да ида на дерматолог, няма и как да позная микозен или алергичен е, те са супер подобни на външен вид. Притеснява ме само да не е заразен за куч, че е като гъбички и трудно се маха/ пък и повтаря яко

# 481
  • UK
Дон Томазо и Саскето са много сладки, ама за Саскето на първо време вземете нормален, къс повод до 2м, не верижен. С флексито може да търчи, ама изооооооообщо не помага при обучение, даже пречи. Почнете с къс повод, когато започнете с обучението след навършване на 4месеца.

Също така малките кучета се извеждат за по-кратко (не към вас със Саске конкретно, казвам си просто). За всеки месец на кученцето слагате по 5мин за разходка, т.е. на 3 месеца може да се извежда за 15 мин, на 5 за 25мин и т.н. В противен случай може да се стигне до претоварване на ставите.

# 482
  • Пловдив
Саску вече мина 4-те месеца. Ние го взехме на почти 3 месеца и доста почакахме в карантина. Имаме и друг повод. На двора го извеждам с дългия да може да гони играчките.
Поръчала съм и повод 10 метра. Дълго време ще мине, докато посмея да го оставя без кашка на двора.

# 483
  • тук-там
Дон Томазо и Саскето са много сладки, ама за Саскето на първо време вземете нормален, къс повод до 2м, не верижен. С флексито може да търчи, ама изооооооообщо не помага при обучение, даже пречи. Почнете с къс повод, когато започнете с обучението след навършване на 4месеца.

Също така малките кучета се извеждат за по-кратко (не към вас със Саске конкретно, казвам си просто). За всеки месец на кученцето слагате по 5мин за разходка, т.е. на 3 месеца може да се извежда за 15 мин, на 5 за 25мин и т.н. В противен случай може да се стигне до претоварване на ставите.
Замислихте ме с горното! Мокка все още няма 3 месеца, но много обича да стои на двора и да гони топка. Според мен тича поне по 2 часа на ден след топката. Австралийска овчарка е, ако това има значение. Да ограничавам ли тичането? Не се бях замислиа за ставите. Кученцето е с две фази - активно и спящо, в момента през деня 50 на 50.

# 484
Дон Томазао е прекрасен! Има невероятни очи!
Саске и Мокка са само за мачкане. Изглеждат много игриви. Душички.Simple Smile

# 485
  • о`майна лунна нощ е
Аз не бих ограничавала времето. Как да му заповядаш на тоя запъртък да стои на едно място. Единственият начин е да го тръшнеш по гръб и да го мачкаш, докато каталяса.

# 486
  • тук-там
И това правим поне 2 часа на ден Simple Smile

# 487
Хибискус за такива лишеи приятелка всяка пролет профилактично ги маже с шампоан кетозал, изчаква известни време и се измива с вода. Така се предпазва от появата им през годината. На нея и излизат на гърба и корема. На сестра ми и излезнаха на гърба и на меките тъкани на ръцете. Мисля, че бямал основания че ще ги предадеш на Тара. И сестра ми гушка Макси, и приятелката ми има куче (същата сладуранка като твоята) и до сега не е имало проблем при кучаците.
adorable, до сега не бях чувала за времето за разходка и възрастта на кучето. Ама има логика в това, което си написала. Аз Макс като бебе го разхождах на често и за кратко, за да научи че вън се ходи само по нужда. Ама след петия месец намерихме глутница приятелчета и му спирах тока вечер от игра, боричкане и гонене със себеподобни.
иланг-иланг защо не пускаш кучето свободно в двора? След като е двор от какво се притесняваш? По принцип сега е момента при първите рсзходки да се научи да те следи, защото до момента ти си му всичко и за кутрето е важно да не те изпуска от поглед.

# 488
  • Пловдив
иланг-иланг защо не пускаш кучето свободно в двора? След като е двор от какво се притесняваш? По принцип сега е момента при първите рсзходки да се научи да те следи, защото до момента ти си му всичко и за кутрето е важно да не те изпуска от поглед.
защото дворът има много изходи и може да изскочи на улицата.
За времето и аз не знаех.
Сутринта -45 мин
Обяд - 15 мин
Следобяд - 1 ч
Вечерта - 1 ч.

Прибра се преди малко и тича като обезумял из къщата. Явно много енерджи има.
10 мин след разходката се изчишка на пелената. Това му е първото чишкане вкъщи за днес. Голямо търпение ще трябва.

# 489
Щом има от къде да се измъкне най-добре е да е под контрол за всеки случай. Иначе за нуждите търпение трябва и железен режим, ама няма куче което да не се е научило 🙂

# 490
  • тук-там
Ние взехме Мокка на 2 месеца и за 10 дни я научихме да прави работите навън. За щастие имаме двор и просто я пускаме достатъчно често - след хранене, след сън, след игра и т.н. През нощта ставам 2 пъти - в 3 и 6, за да я пусна да си свърши работата. Тя обикновено спи, но се подчинява и като робокоп излиза тежко-тежко. Чишка инстиктивно и веднага се връща в леглото. В началото много въодушевено я бравосвах като свърши работата и това явно я мотивира като излезе, веднага да го направи.

Последна редакция: чт, 16 апр 2020, 23:35 от mtz

# 491
  • UK
Като беше бебе Джинкс и аз не го знаех, разходихме го един ден за 3 часа, туй кученце малко в един момент изключи батериите, легна на земята и не стана повече. Трябваше да го носим до вкъщи и беше ужасно, вече като вървеше около 10 кила. Scream След няколко дни имахме час и при вет, и тя ми каза, че сме го преуморили и да не правим повече така, даже ни бяха дали някаква схема с времето за разхождане.

Тази страница е от най-голямата кенелска организация тук при мен (на английски е)
Скрит текст:
https://www.thekennelclub.org.uk/getting-a-dog-or-puppy/general- … -and-dog-walking/

Общо взето пише, че при системно преуморяване, може да доведе до проблеми със ставите и ранен артрит.Също така в статията пише, че не е хубаво малките кученца да се държат на едно място, имат нужда да изследват нови места.

Естествено, не ангажирам никого с моето мнение.

Тази снимка е от злополучния ден, Джинкс беше някъде на 4 месеца.

# 492
По-точно няма как да го напиша от Сиви,само ми липсват нервите да го направя.
Три ваксини не значат неуязвимо куче.
Щом едно основно почистване е проблем.. абе не ми се обяснява даже..
Сиви, гледам по снимките, че макс пие от локвите, не те ли притеснява? Аз от толкова дуднене съм я научила, че вода се пие само от купата, някво шубе ме гони да не се продриска.
Още едно питане, сдобих се с подобно на микозен лишей след като пипах котка. Котката уж не е болна, не мога да различа сега от алергията ми ли се появи, от котката ли, че и алергичните петна са ми подобни. Ся микозните лишеи заразни ли са за кучета? И това докато го пиша си викам " я се обади на вет-а, да ти е мирна главата", ама все пак ще питам и вас, туко виж някоя се е сблъсквала.

Ние на нашата всяка година й слагаме ваксина точно за такива работи-локви,езерца и тем подобни.Точно вчера я видях да пие от една локва.

# 493
  • о`майна лунна нощ е
Има разлика от минути/часове разходка и игра на двора същото време. Когато е на двора, кучето самичко припада, щом бутне батериите. 10 минути сън и скача. Докато на разходка от където си тръгнал, там трябва да се върнеш. Имаш цел, вървиш в темпо. Трудно се получава да се почива в движение по този начин.

# 494
  • Бургас
За мен! За мен!

Рогът е голяма работа! (До утре съм го скрила нависоко, че много трака по паркета, пък комшията отдолу е от слабонервните).

Общи условия

Активация на акаунт