Любители на кучета - 103

• 24 299
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Не бих си и помислила да давам на Харли от нашата храна. Но може да готвите специално за кучето храна, която да е достатъчна за няколко дни. Много е красива Хари! Heart

Да ви покажа Харли с новата си любов - малка хипопотамка. Мъкне я навсякъде с него и си я пази да не му я отмъкне някой. Grin

Днес за втори път след връщане от разходка намирам кърлеж върху Харли. Първия път лазеше върху главата му. Днес си стоеше върху бялата козинка на вратлето му и така го забелязах. Не се забиват, но така може някой от нас да се обзаведе, ако паднат вкъщи. Ужасно противни гадини и обикновено на мен ми се лепят.

# 646
  • sofia
Масово се оплакват наоколо от кърлежи. В София сме. Нали уж пръскаха? Било нещо страшно...и някакви дребни били гадините тази година...

# 647
Дори не знаех, че е възможна реакция от ваксината за бяс. В деня, когато взехме Чарли  минахме първо през ветеринаря, още преди да го заведем вкъщи. Сложи му веднага третата ваксина+ тази за бяс + таблетка за вътрешно и външно обезпаразитяване. Нямаше абсолютно никакви реакции. Единствено ни посъветва да не го държим вкъщи 14 дни, а да си го извеждаме по малко на разходка. Едва впоследствие разбрах, че това е опасно. Добре, че нищо не лепна.

# 648
Радвам се, че вашите понасят добре противобясната. Щом е задължителна ще се наложи да я сложим. Бях чела че не е, но явно съм в грешка. А и реакцията на майката ме уплаши. За другите ще ги слагаме, няма мърдане. А за глистите се очакваха. Дори момчето, което ми я даде ми каза, че ще има, въпреки че е била обезпаразитявана преди 25 дни. Тя е била кърмена и според него е нормално. Ветеринарите още вчера казаха че като изкара глисти след 14 дни пак трябав да се обезпаразити. Записали са ми го в паспорта. Чистя с препарат, бърша, аз съм малко маниак на тема паразити. Надявам се да ги изкарва умрели и без яйца. Знам ли... Тези дни ще направим и първата ваксина. Относно гранулите, на мен ми е много по-лесно с тях, от колкото да ѝ готвя. Може би и консерви ще давам, но се чудех защо трябва да е само една и съща. Не може ли разнообразие. Не знам каква даваме в момента. От клиниката ни продадоха в една торбичка от голям чувал, но апетита ѝ е огромен. Днес ще отида в магазин и ще избера нещо подходящо. Но знам, че децата се предпазват от глисти със сурови тиквени семки. Дали не мога да давам и на нея по малко?

# 649
  • sofia
На кучетата се разстройва храносмилането от рязка смяна на храната. Те не са хора. Прочетете в нета какви храни има, изберете някоя добра. В зоомагазина също ще ви консултират.

# 650
  • Бургас
Семките едва ли ще навредят, но няма да я изчистят със сигурност.
За храната - някои кучета миришат неприятно и заради храната. Когато взехме нашето, беше на гранули, после започнах да й готвя. Миризмата изчезна почти веднага. Съвсем друга миризма има кучето, когато яде естествена храна.
Ако сега се случи да давам гранули няколко дни, отново започва да мирише.
В гранулите има всичко и ако кучето понася добре храната, не е нужно разнообразие. Ако рязко й дадеш друга храна, ще има разстройство. Ако си решила да сменяш, постепенно добавяш новата храна към старата. Така въвеждаш и нови продукти, ако решиш да готвиш. Също както със захранването при децата.

# 651
  • София
Дори не знаех, че е възможна реакция от ваксината за бяс. В деня, когато взехме Чарли  минахме първо през ветеринаря, още преди да го заведем вкъщи. Сложи му веднага третата ваксина+ тази за бяс + таблетка за вътрешно и външно обезпаразитяване.
Бебешка, ти ме разби - всичко изброено в рамките на един ден, така ли? Flushed
Ветовете в нашата клиника винаги спазват някакви интервали от време. Примерно, ако правят ваксина, даването на обезпаразитяващи хапове става след седмица поне. Дори двете хапчета за обезпаразитяване ги давам два поредни дни по тяхно разпореждане. Другият месец ще бием ваксината срещу бяс и ме предупредиха да не водя Харли, ако съм му давала противопаразитните таблетки. Поне 5 дни да минат. Аз затова имам един тефтер, в който правя график на Харли, че негово височество е специален. 😁

# 652
Мисля, че ветовете са имали предвид, че не може всяко хранене да и е с различна гранула, днес про-план, утре хепи дог и т.н и не си ги разбрала.. А например яде един чувал 10кг от "х" храна, после купуваш чувал "у" храна, и една седмица смесваш двете, за да въведеш новата храна (х+у, я да ви видя) и така вече е ок. Рязка смяна на храната = разтройство. И преди да ходиш да купуваш нова храна прочети състав, а-у.
Сега се сещам как миришеше нашата като я взехме, чак след 2-3тото къпане се оправи, в момента не мирише на нищо, с времето ще се отмие Grinning . Тинтина, не съм открила подобна зависимост с гранула/готвено, никога не съм готвила за кучето като основна храна, а не мирише по никакъв начин.Но и не давам гранули от нисък клас, поне това спазвам на 100%.

пп. Тонка, на Тара и правиха кастрация и годишна ваксина в един ден, че е голяма драма всяко ходене при вет-а.

Липсва ми possessed обаче, не е писала скоро.

# 653
Арчи не мирише, но се храни с висок клас гранули. Когато го взехме обаче, си миришеше. И то доста. Беше ни страх да го къпем, такъв малък и слабичък беше.А и ни казаха да не го правим. После миризмата изчезна.

Имам въпрос - Нексгард Спектра е комбинирано хапче за вътрешни и външни паразити, нали? За вътрешни давам Цестал, но искам да пробвам с първото. Ефикасно ли е?

# 654
Бебешка, ти ме разби - всичко изброено в рамките на един ден, така ли? Flushed
Да, точно така. Колкото и странно да звучи - всичко в един ден. Аз като цяло имам вяра на докторите, още повече, че този вет е с репутация на един от най-добрите в града, та не поставих под съмнение препоръките му, явно е трябвало. Дори същата вечер излязохме с Чарли на малка разходка.
Цяло чудо е че се размина да не лепне нещо и/или да не направи реакции кучето.

# 655
Цвети, Нексгард Спектра покрива всичко без тении, т.е. бълхи, кърлежи, дирофилария и глисти.
Ние даваме на Роузи всеки месец Нексгард Спектра и на 2 месеца - Цестал. Дотук съм доволна.

Допълвам се, че забравих. Преди да започнете Нексгард Спектрата трябва да му направите тест за дирофилария. Досега давали ли сте нещо за нея? Ако не, трябва тест.

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 15:21 от pip4i

# 656
Пипчи, благодаря!

Не сме правили такъв тест. Като цяло съм доволна от Цестал. Но и Арчи не е имал глисти досега. Нито бълхи, кърлежи и подобни гадости. Пък и скоро взехме противопаразитна каишка, да видим как ще се справи.  Но за въпросното Нексгард разбрах, че е широкоспектърно, така да се каже. И се чудя...
Честно казано малко се съмнявам във въпросната каишка...затова за всеки случай ще му сложа и Фиприст. Да ми е спокойно.

# 657
Здравейте,
към тези, които са притежатели на кастрирани големи кучаци, как ги качихте в колата след операцията? Нали не трябва да се напряга мястото и се чудя как да го измисля.

# 658
Цвети, щом Арчи е с каишка, няма смисъл от Нексгард Спектра. Много ще го натоварите. По-добре търсете хапче, което е само за вътрешни и дирофилария. Мисля, че Диронет е такова, но не съм сигурна. Питайте док.

# 659
С доктора го сложихме легнал на задната седалка, защото беше още замаян от упойката. После той сам си слезе. Аз нямаше как да го гушна, защото е голям. Кастрирахме го на около 2,5 години. Тогава се намерихме.
Ето снимка точно като го намерихме. Беше доста слаб. Сега добре се е поосвинчил.

Общи условия

Активация на акаунт