Отговори
# 2 175
За АЗ пише, че предизвиква по-силен имунен отговор при младите, оттам и повечето странични ефекти при тях.

# 2 176
  • пустинята Гоби
По принцип не бих си вкарала в организма нищо китайско, но в случа има логика китайската ваксина да е на ниво. Все пак те са най-запознати с вируса и неговия произход.

# 2 177
Руската ваксина ще получи добър прием в България. Не знам обаче китайската как ще се приеме, вие бихте ли сложили?
Не, аз руската не бих си сложила, по-скоро китайската. Всъщност, ако на света съществуваха само руската и китайската, тогава избирам Корона вируса.

# 2 178
Руската ваксина ще получи добър прием в България. Не знам обаче китайската как ще се приеме, вие бихте ли сложили?
Китай има проблеми с положителния прираст на населението си. Русия - с отрицателния. Западът - със застаряването на населението. Затова бих си сложил руска ваксина, но не и китайска или западна Wink Може да звуча параноично, но става въпрос за моето здраве и моя живот...

# 2 179
  • София
Понеже живея в Русия ще си позволя да изкажа мнение за руската ваксина. С нищо не се различава като ефективност и риск от Файзър и Модерна. Всички останали хвалебствия и възвисявания са плод на обичайната руска пропаганда. Също и отричането й е плод на обичайната анти-руска пропаганда.

Така че, ако искате да се ваксинирате, направете го, не чакайте на "руското чудо"

По повод защо няма лекарство - вирусите се борят с ваксини (защото няма лечение), а бактериите - с антибиотици, и затова тези двете неща (ваксини и АБ) са най-големият напредък на съвременната медицина.

Има болести, причинени от бактерии, за които също се прилагат ваксини.

# 2 180
  • Швейцария
За АЗ пише, че предизвиква по-силен имунен отговор при младите, оттам и повечето странични ефекти при тях.

Tова го четох някъде и за Пфайзер и Модерна.

# 2 181
  • Italia

Бе аз съм към младежите тогава  Simple Smile

Да се отчета - АЗ, 1 парацетамол профилактично веднага след дозата, на 12 час започна втрисане и обща отпадналост, легнах си, събудих се през нощта със 38,8, пих един колдрекс и на сутринта бях съвсем леко отпаднала, сега вече нищо ми няма.

# 2 182
И моят мъж вече е добре, от тази вечер няма Т. През деня поддръжаше 37.4, имаше лека отпадналост и леко главоболие, което може да се дължи и на недоспиването.
Еднократно парацетамол заради главоболието, вече нямаше Т, когато го изпи, т.е. сама изчезна, не с лекарства.

# 2 183
Защо на деца отказват ваксини?Каква е причината?Ако ваксините не са ОК са децата,значи и за нас не би трябвало да са ОК.

# 2 184
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Защо на деца отказват ваксини?Каква е причината?Ако ваксините не са ОК са децата,значи и за нас не би трябвало да са ОК.
Първо - никой не иска да експериментира с деца, поне не законно.
Второ - при децата имунната система е незряла и ваксинирането с такъв тип ваксина има риск да доведе до свръх реакция, или автоимунно заболяване. Грипната също, мисля че не е препоръчителна за малки деца.
Аз на дъцеря ми исках да слагам няколко години подред, но тя е след сърдечна оперция и няма тимусна жлеза, пак заради операцията. Съответно - имунитета ѝ е много колеблив. Вече е на 5, но още не съм я бола с противогрипна... И така.
Предполагам, че това е причината да не се слага на деца.

# 2 185
  • Ямбол
Защото не са тествани на деца най-вероятно. А и принципа на вируса е, че на децата липсва нещо(забравих какво), за което вирусът да се закрепи, откъдето и ваксината може би трудно би им повлияла. Така си го обяснявам за себе си.

# 2 186
Единствената причина да не се прилагат ваксините върху деца е, че не са тествани. Тепърва започват тестовете.
Противогрипната ваксини са подходящи за деца. Пише си на листовките.

# 2 187
  • Варна
Единствената причина да не се прилагат ваксините върху деца е, че не са тествани. Тепърва започват тестовете.
Именно.
Що за логика - щом не се препоръчва за деца, значи не става и за възрастни. Че ти и ракийка няма да дадеш на дете, това значи ли, че е отровна? Има и сума лекарства, които са за лица над 18 години. А в случая дори няма нищо такова, просто не са извършвани тестове, които да докажат безопасността и ползата при деца. Елементарно е.

# 2 188
Първо - никой не иска да експериментира с деца, поне не законно.
Второ - при децата имунната система е незряла и ваксинирането с такъв тип ваксина има риск да доведе до свръх реакция, или автоимунно заболяване. Грипната също, мисля че не е препоръчителна за малки деца.
Аз на дъцеря ми исках да слагам няколко години подред, но тя е след сърдечна оперция и няма тимусна жлеза, пак заради операцията. Съответно - имунитета ѝ е много колеблив. Вече е на 5, но още не съм я бола с противогрипна... И така.
Предполагам, че това е причината да не се слага на деца.

В щатите в един от щатие грипната беше задължителна за деца от шест месечна възраст,и я слагаха,но родителите възроптаха и започнаха дело срещу губернатора на щата и той я отмени.

# 2 189
Например? Rolling Eyes

Има болести, причинени от бактерии, за които също се прилагат ваксини.

Общи условия

Активация на акаунт