Отговори
# 2 985
Е аз не си задавам подобни въпроси изобщо Simple Smile

# 2 986
  • София
Ваксината действа и срещу южноафриканския,само дето малко по-нисък процент защита дава...Което е повече от 0 все пак.

# 2 987
  • София
А мен ме притеснява следното. Аз съм за 31ви с пфайзер. Да кажем успея. Докато дойде време за втората и се разгърне пълния потенциал на ваксината, нещата ще са затихнали. После цяло лято ще са леки и този британски щам ще се е налудувал. От есента ще дойдат южноафрикански, нигерийски и.т.н. И тези ваксини ако не действат срещу тях кво прайм? За астрата си казаха, че няма да действа срещу юарския. Тепърва щели да я ъпдейтват и от есента да произвеждат действаща и срещу него.
Това по доц. Кунчев или как? ЮАР-ският нищо чудно вече да Е в България. Не съм убеден, че ще "затихне" лятото кой знае колко много. Единствено поради факта, че училищата ще са затворени.

# 2 988
Това пък изобщо не ме притеснява, ако трябва ще се реваксинираме, ама като гледам и първа доза е проблем.

# 2 989
Ирландия продължава да ваксинира с АЗ.

https://www.rte.ie/news/coronavirus/2021/0312/1203676-coronavirus-figures-update/

"Междувременно Националният консултативен комитет по имунизация заяви, че няма промяна в съветите относно употребата на ваксината AstraZeneca Covid-19 в светлината на съобщения за проблеми със съсирването при малък брой хора, получили удара."

Скрит текст:
Премиерът изрази разочарование от неспазването на AstraZeneca на графиците за доставка на ваксинации срещу Covid-19 на среща с компанията.

Михаел Мартин проведе тази вечер, както беше описано като "продължителна, положителна" виртуална дискусия с главния изпълнителен директор на фармацевтичната компания Паскал Сорио.

Редица висши мениджъри на компанията, както и изпълнителният директор на IDA Мартин Шанахан също присъстваха.

Говорител на Taoiseach заяви, че е дал ясно да се разбере разочарованието и разочарованието на Ирландия от неспазването на по-ранните графици за доставка.

Той също така потърси ясни ангажименти, че ваксините, обещани за края на този месец през април, ще бъдат изпълнени. AstraZeneca даде някои положителни ангажименти в отговор на това, каза говорителят.

Компанията обясни предизвикателствата, с които се е сблъскала с производството, особено в обекти, снабдяващи ЕС.

Премиерът предлага каквато и да е помощ, която Ирландия може да окаже за подпомагане на веригата за доставки.

Говорейки по-рано за шест новини на RTÉ, г-н Мартин заяви, че е загрижен, че броят на новите случаи на Covid-19 остава голям.

Той каза, че номерата на делата ще определят съобщението на правителството във връзка с това какви ограничения могат да бъдат облекчени на 5 април, за които в момента се разбира, че включват строителство и ограничението от 5 километра.

"Сега всички сме съгласни, че трябва да продължим предпазливо. Няма смисъл да се отваряме и да се налага да затваряме отново. Искаме да направим това по разумен начин. Това означава, че хората трябва да останат с нас по този въпрос", каза той.  
Той каза, че председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен е "изключително разочарована" от неспособността на компанията да задоволи доставките, което "се проявява в намалените доставки за Ирландия".

Той каза, че до края на днешния ден ще има общо над 600 000 дози от ваксината, приложена в Ирландия.

Той каза, че Ирландия е готова да помогне по всякакъв начин, за да помогне за подобряване на производството на ваксини като част от цялостното европейско производство.

"Това е световен проблем с доставките, така че всички усилия и фокус трябва да бъдат върху това как можем да увеличим капацитета за по-бързо производство на повече ваксини", каза г-н Мартин.

Той заяви, че се притеснява, че протекционизмът може да се утвърди по отношение на доставките на ваксини.

Г-н Мартин заяви, че ваксините ще бъдат част от предстоящия му разговор с американския президент Джо Байдън.
Към вторник в Ирландия са приложени 553 161 дози ваксина COVID-19, като 396 089 души са получили първата си доза.
Общо 157 072 души са получили втората си доза.
"Има постоянна дискусия между Европа и САЩ и в този контекст ще имам дискусия с американския президент", каза той.

"Междувременно Националният консултативен комитет по имунизация заяви, че няма промяна в съветите относно употребата на ваксината AstraZeneca Covid-19 в светлината на съобщения за проблеми със съсирването при малък брой хора, получили удара."

# 2 990
Оффффф ами добре....нали не са задължителни тези ваксинации ,просто не се ваксинирайте и палете свещи да не изтеглите късата клечка ,че тогава наистина гаранция -франция ....ето един баща на съученик на детето -до вчера риташе футбол през ден на игрището ,днес го погребват...
Не е добре. И след ваксинация трябва да се палят свещи, да не се изтегли късата клечка. Гаранция в някой друг свят. Всеки да си преценява.

# 2 991
Ваксината можеш да я сложиш или да не си я сложиш. Вируса обаче не е по желание.

# 2 992
Кой както желае, така. Не агитирам никой, че ако нещо стане, ще ми тежи на съвестта цял живот. Информация колкото ще душа. Виж, късмета вече не зависи от нас. Аз съм се навила за Pfizer, и ще разчитам на късмет този етилен гликол как ще му отреагирам. Че не му е мястото в организма е ясно, ама и на вируса не е. А за дългосрочни странични явления само времето ще покаже. Просто от две лоши неща избирам по-малко лошото. Но и не мога като отнесена от вихъра да не се замисля изобщо, да нямам никакви опасения, да пляскам с ръце и да пея ода за възхвала на ваксините по цял ден. Познавам и такива хора. Кофти и труден е избора, но то и самия живот е такъв.

# 2 993
Post mortem, ако имаш алергии, предполагам някой е споменал да пиеш анти-хистамин преди това. При татко се очаква другата седмица първа игла с Пфайзер/Модерна и са му казали да пие няколко дни Фортекал/Ксизал/Ериус.

# 2 994
Post mortem, ако имаш алергии, предполагам някой е споменал да пиеш анти-хистамин преди това. При татко се очаква другата седмица първа игла с Пфайзер/Модерна и са му казали да пие няколко дни Фортекал/Ксизал/Ериус.

Да, имам, към върбови. Пила съм от всички изредени през годините, понеже трябва да се сменят. Тая година още не съм получила включване, застудяването забави нещата. Точно по това време ме удря иначе, март -май. Ксизала е много добър.

# 2 995
В алергологията вече правят тестове за алергия към съставките на ваксините, които са посочени като алергени.
Алергия към върбови не е толкова притеснителна, медикаментозните, особено тежките са най-рисковите.

# 2 996
Какво се случва ако си болен, но още без симптоми и се ваксинираш?
Или се заразиш на 3-4 ти ден от ваксинация?
....
Защо не препоръчват ваксина ако скоро си преболедувал? Нали уж има нови щамове, които пак заразяват?
Може да са ми глупави въпросите..Но има ли някъде отговори?

# 2 997
Дали часовете за другата седмица ще бъдат спазени? Баба ми я записах за 18ти

# 2 998
Какво се случва ако си болен, но още без симптоми и се ваксинираш?
....
Защо не препоръчват ваксина ако скоро си преболедувал? Нали уж има нови щамове, които пак заразяват?
Може да са ми глупави въпросите..Но има ли някъде отговори?

Не са ти глупави въпросите и има отговори.
За мен, академик Богдан Петрунов дава една от най-достоверните информации в ефир и му имам доверие. Той е  авторитетен учен на световно ниво, развил алергологията и имунологията у нас, който следи, анализира и синтезира както информацията от България, така и световната. Ето едно скорошно интервю с него от 7 март, в което той дава отговори на въпросите ти.
https://nova.bg/news/view/2021/03/07/318327/%D0%B8%D0%BC%D1%83%D … 0%B4%D0%B5%D0%BE/

*Защо не препоръчват ваксина ако скоро си преболедувал? Нали уж има нови щамове, които пак заразяват?

Цитат
"Преболедувалите не бива да си слагат ваксина много скоро, защото те имат вече антитела, а ваксината стимулира допълнително имунната система, което не е добре. Не е нужно те да се изследват за натрупаните антитела, просто трябва да изчакат няколко месеца", заяви имунологът.

Ваксините имитират ( заместват) именно това естествено изграждане на имунитет. Те не са 'настроени срещу новите варианти ( щамове) на вируса и колкото те действат срещу тях, толкова и естественото 'ваксиниране". Въпросът все още не е добре проучен, в момента ваксините се тестват за новите варианти на вируса.
Още не е ясно и за какъв период от време пази ваксинирането, както и естественото изграждане на имунитет. Разчита се на т.нар. клетъчен имунитет ( паметта на клетките, че са се срещали с вируса), което е различно от антителата. Т.е. разчитат, че при повторна среща, организмът вече познава този вирус и бързо ще изгради отново антитела и човекът няма да се разболее повторно. Но вече става ясно, че има и повторно разболяване, а не както се считаше до скоро, че няма такова.

*Какво се случва ако си болен, но още без симптоми и се ваксинираш?

Не е изградена още защита срещу вируса. Някои лекари казваха в ефир, че ваксината щяла да помогне да се преболедува по-леко, дори и в тези случаи, когато още не е изградила имунитет, но това май не се потвърждава. Както с д-р Кадъм, която е починала седмица след ваксинацията. RIP за тази прекрасна лекарка и човек.
Напоследък започнаха да говорят, че сега не е добър момент за ваксиниране, когато навлизаме в активна фаза на заразяване, защото ваксинирането не е ефективно.
Може би е както с ваксините срещу грип - няма ефективност когато грипа започва. Ваксината трябва да се сложи около месец преди грипната вълна.

Последна редакция: нд, 14 мар 2021, 08:36 от Diorela

# 2 999
Не, че няма ефективност, а просто се слага преди грипната вълна за да успееш да изградиш имунитет преди да се развихри.

Общи условия

Активация на акаунт