Отговори
# 2 970
Пипилота,  мерси, че сподели. А имахте ли реакции след ваксината?

# 2 971
Скрит текст:

Да, да...ясно, че трябва представителна изввдка. Има си формули за тези сметки. Просто не искам да товаря потребителите на форума с професионалните си изкривявания. Целта ми беше хората, които нямат идея как се смятат тези неща, да имат някаква бегла представа.

Така или иначе в случая с ваксината на АЗ вече говорим за десетки милиони ваксинирани. Ако имаше нещо забележимо, според мен би трябвало да беше изскочило вече (освен ако човекът отговорен за тези данни не спи с отворени очи).

И аз не исках да те поправям или да се правя на много умна, а да посоча, че от един единствен случай да се правят изводи и да се забранява ваксината е чисто престараване.
Едва ли някой знае колко и какви случаи има. Прекаленото  убеждаване, че няма никакви проблеми поражда повече съмнения, особено при нас, където доверието клони към под нулата.
Още от началото на пускането на АЗ имаше "атаки" към тази ваксина - неподходяща за мед. персонал, за възрастни и т.н.

# 2 972
Пипилота,  мерси, че сподели. А имахте ли реакции след ваксината?

Нощта след ваксинацията него го втресе и го болеше ръката, в която му биха ваксината. Пи един парацетамол.
Аз бях с някаква температура (не съм я мерила, но имах), болеше ме глава и имах болки в мускулите. Не съм пила нищо.
Всичко това беше за около 2-3 часа. На сутринта бяхме вече ок. През деня придремвахме повече, но без болки и Т. И това беше.

# 2 973
Всеки може да докладва странични реакции, не само лекарите.

А спирането на цялата ваксина заради 1 съмнителен случай е неоправдано престараване когато това се случва в условията на втора голяма вълна. Статистиките за безопасността на ваксината ще са същите след 1 седмица каквито са и сега. Както казах заради това ще пострадат хора, но за това никой няма да поеме отговорност.

# 2 974
За да я спрат, имат някакви притеснения. Вчера реагираха много по-различно на спирането от Австрия и др. страни и ни успокояваха от екрана.
Все пак ние не разполагаме с информацията, с която разполага правителството.
Имам чувството, че целта е да получат картбланш от Европа, за да няма после насочени искове срещу нашата държава. Да си измиват ръцете с "Европа разреши, отговорността е тяхна".

ПС Лили, всеки може да докладва реакции, но не е длъжен, дори и да разбере за такива. Така, че колко и какви реакции са докладвани до сега, Божа работа.
А и у нас имаме навика успешно да замитаме под килима важна информация.

# 2 975
  • София
Според  вайбър канала на СО "в понеделник се очаква доставка на 21,060 дози от ваксината на Пфайзер, а на 19 март -  33,600 дози от Модерна".

# 2 976
  • София
Да,с 6235 придружаващи заболявания + наднормено тегло. Ако млад човек, без заболявания почине след ваксина, тогава за мен ще стане съмнително.
Смъртта на всеки човек е огромна загуба, ако е можела да бъде предотвратена. Вие знаете ли колко хора с наднормено тегло и придружаващи заболявания има! В крайна сметка, ако има проблем касаещ живота ни, в редно да бъдем предупредени поне, нали.
Изобщо не казвам, че смъртта и няма значение. Но мисля, че жена с подобна анамнеза е било редно да мине обстоен преглед и да бъде адекватно посъветвана от съответния специалист. Аз лично не съм чула на някой да му е направен преглед, да му е пусната кръвна картина или някакво кардиологично изследване преди ваксина. На мен не очаквам да ми се направи подобно нещо,но на човек, очевидно с потенциал за усложнения смятам, че бибило редно.

Ами тя точно от специалист е била посъветвана. Отишла е при кардиоложка, която я е прегледала, а след това я е посъветвала да се ваксинира. Дори й осигурила ваксина. Не е, като да отиде при ЛЛ и тя да й каже дали да се ваксинира или не. Затова и й се е доверила

# 2 977
  • на пъпа на Златията
Скрит текст:
Обаче за да е точно трябва да са поне 50 000, а не само 5000, ако е 5000:1. Просто теория на вероятностите сочи, че при безкрайно много итерации се получава вярното съотношение. И понеже не можем да имаме безкрайни число, то поне трябва да са много. Защото лесно може да се случи да са 3:5000 и формално това е 300% ръст, ама за 300% ръст може би можем да говорим ако се случат 30:50 000, по-добре ако са 300:500 000.

Да, да...ясно, че трябва представителна изввдка. Има си формули за тези сметки. Просто не искам да товаря потребителите на форума с професионалните си изкривявания. Целта ми беше хората, които нямат идея как се смятат тези неща, да имат някаква бегла представа.

Така или иначе в случая с ваксината на АЗ вече говорим за десетки милиони ваксинирани. Ако имаше нещо забележимо, според мен би трябвало да беше изскочило вече (освен ако човекът отговорен за тези данни не спи с отворени очи).

Или , ако се къса потокът на информация. Няма създаден механизъм за проследяване симптомите на ваксинираните.

Отива човек някъде, някой го ваксинира на конвейр, нито го познава, нито има особено време да се запознае със здравословните му проблеми, камо ли да го проследи после. Ако му се случи нещо, човекът се обръща към други лекари, които дори може и да не разберат, че е ваксиниран.
Ако случайно се разбере, казват, че няма връзка и не докладват случая.
Изрично казаха , че проблемните пациенти трябва да се  ваксинират в болница , където има специалист да реагира бързо . Но явно тези 30  мин ги дават за проявление на алергия . Това очакват  и за това ти препоръчват да изчакаш .

# 2 978
  • София
Да,с 6235 придружаващи заболявания + наднормено тегло. Ако млад човек, без заболявания почине след ваксина, тогава за мен ще стане съмнително.
Смъртта на всеки човек е огромна загуба, ако е можела да бъде предотвратена. Вие знаете ли колко хора с наднормено тегло и придружаващи заболявания има! В крайна сметка, ако има проблем касаещ живота ни, в редно да бъдем предупредени поне, нали.
Изобщо не казвам, че смъртта и няма значение. Но мисля, че жена с подобна анамнеза е било редно да мине обстоен преглед и да бъде адекватно посъветвана от съответния специалист. Аз лично не съм чула на някой да му е направен преглед, да му е пусната кръвна картина или някакво кардиологично изследване преди ваксина. На мен не очаквам да ми се направи подобно нещо,но на човек, очевидно с потенциал за усложнения смятам, че бибило редно.

Ами тя точно от специалист е била посъветвана. Отишла е при кардиоложка, която я е прегледала, а след това я е посъветвала да се ваксинира. Дори й осигурила ваксина. Не е, като да отиде при ЛЛ и тя да й каже дали да се ваксинира или не. Затова и й се е доверила
Eми...кофти...наистина много неприятно за жената и за близките и. Изключително гадна ситуация, обаче така се случва..доверяваш се на накой и ето ти проблем. Давам пореден пример с детските ваксинации...еми скъсаха се да ме убеждават,заплашваха ме, че ще плащам глоби...не ми пука,става дума за живота на децата ми. Слагам ваксини, когато съм 100% сигурна. Дори и тогава...пак не може да има 100% сигурност. Обаче от един случай на 300 000 ..примерно,да си вадим заключения  не е сериозно.
Аз като се чувствам добре и ида утре да се ваксинирам, пак не е сигурно, че всичко ще е наред...Останали са ми недоизлекувани стрептококи в гърлото, примерно (сега ги лекувам) и айдее до тука. Няма гаранция. Уж съм добре , уж съм здрава. Ама всеки сам преценява риска, очевидно не може да имаш 100% гаранция, последната дума е твоя.

Последна редакция: пт, 12 мар 2021, 22:43 от ditmade

# 2 979
Оффффф ами добре....нали не са задължителни тези ваксинации ,просто не се ваксинирайте и палете свещи да не изтеглите късата клечка ,че тогава наистина гаранция -франция ....ето един баща на съученик на детето -до вчера риташе футбол през ден на игрището ,днес го погребват...

# 2 980
  • пустинята Гоби
Детските ваксинации, какво общо имат? Допреди 100 години сигурно е нямало семейство без починало дете от болестите за които са направени. Трябва да сме благодарни за ваксините, а не обратното.

# 2 981
  • София
Детските ваксинации, какво общо имат? Допреди 100 години сигурно е нямало семейство без починало дете от болестите за които са направени. Трябва да сме благодарни за ваксините, а не обратното.
Давам го като пример, че ВЪПРЕКИ десетките години тестване, не са 100% безопасни поради много различни причини. Не можем да искаме 100% гаранция и от тези ваксини сега. В никакъв случай не съм против ваксините,точно обртаното, както казах, ваксинирала съм и двете си деца, а сега държа да се ваксинирам и аз!

# 2 982
Аз се притеснявам от това изместване на часовете, което ще се получи. В момента съм записана за неделя на обяд, а като преместят ще бъде след примерно още 7 дни, може и в работен ден и да не ми е удобно.

# 2 983
Аз се притеснявам от това изместване на часовете, което ще се получи. В момента съм записана за неделя на обяд, а като преместят ще бъде след примерно още 7 дни, може и в работен ден и да не ми е удобно.
Това пише на сайта:
"След възобновяване на работата на регистъра, всеки потребител ще има възможност, при необходимост, да промени дата и часа на ваксинация и да избере друг времеви прозорец."

# 2 984
А мен ме притеснява следното. Аз съм за 31ви с пфайзер. Да кажем успея. Докато дойде време за втората и се разгърне пълния потенциал на ваксината, нещата ще са затихнали. После цяло лято ще са леки и този британски щам ще се е налудувал. От есента ще дойдат южноафрикански, нигерийски и.т.н. И тези ваксини ако не действат срещу тях кво прайм? За астрата си казаха, че няма да действа срещу юарския. Тепърва щели да я ъпдейтват и от есента да произвеждат действаща и срещу него.

Общи условия

Активация на акаунт