Отговори
# 3 195

Благодаря, valeriq.k. Ето, минимум 72% намалено предаване след иРНК ваксина. И то само след първа доза. На мен това ми звучи обнадеждаващо. Тя науката си работи, но хората си знаят тяхното. А как ще го предадеш, като не си болен, е мистерия. И тези изследвания го доказват.
А как предават тогава неваксинираните, бвзсимптомно заразени?

# 3 196
  • Швейцария
Предполагам по същия начин, ако ти подадат ръка например, след като са се пипали по устата или носа. Нали вирусът стои в носоглътката известно време. Но безсимптомно заразените неваксинирани носят вируса много по-дълго в себе си, отколкото ваксинираните. Организмът на ваксинираните се справя с вируса веднага и той умира, т.е. изчезва от него. Вероятно на това се дължат резултатите от изследванията с това над 70% намалено предаване. Това ми се вижда логично обяснение, но аз не съм вирусолог. Само си разсъждавам.

Последна редакция: вт, 16 мар 2021, 01:36 от JennyBG

# 3 197
  • 1st floor
Гледах новините по няколко ТВ канала и никъде не дадоха какво се случва с хората, пропуснали часовете за ваксина. Някой попадал ли е  на такава информация. Освен от сайта за регистрация, където общо взето нищо не става ясно.

# 3 198
  • София
Гледах новините по няколко ТВ канала и никъде не дадоха какво се случва с хората, пропуснали часовете за ваксина. Някой попадал ли е  на такава информация. Освен от сайта за регистрация, където общо взето нищо не става ясно.
Не. Чакаме пренасрочване на часовете - това пише и в His.bg. Повече информация явно няма.

# 3 199
  • 1st floor
Не. Чакаме пренасрочване на часовете - това пише и в His.bg. Повече информация явно няма.
Това ясно, но за кога ще ги пренасочат - след вече записаните, паралелно с тях или ще изместят всички една седмица? Или ще пуснат наново да се потвърдят всички часове, за да видят дали има отказали се...можеха да кажат две думи...

# 3 200
  • София
Според мен ще е всички с една седмица, както някой беше предположил тук. Истината е, че и те едва ли знаят, защото
АЗ я спират в момента и на други места в Европа, та може и още да се чака...

# 3 201
  • София
На мен не ми е ясно защо след като е спряна ваксинацията с АЗ, а други ваксини идват, не се ваксинира никой...

# 3 202
  • София
На мен не ми е ясно защо след като е спряна ваксинацията с АЗ, а други ваксини идват, не се ваксинира никой...
Ваксинират се и вчера го каза министъра. Но само хора от Фаза 1-3.

# 3 203
  • София
Къде се ваксинират? На сайтовете на големите болници пише, че се правят само реимунизации и някои предварително организирани групи.

# 3 204
Министъра говори колкото да не заспи. Ела и се ваксинирай във Видин.

# 3 205
  • пустинята Гоби
Точно тези хора се имунизират - предварително организираните групи от Фаза 1-3. Поне на приказки. На дела не е точно така естестествено.

# 3 206
  • София
Къде се ваксинират? На сайтовете на големите болници пише, че се правят само реимунизации и някои предварително организирани групи.
Еми именно де. Там отиват другите ваксини.

# 3 207
  • София
Точно тези хора се имунизират - предварително организираните групи от Фаза 1-3. Поне на приказки. На дела не е точно така естестествено.
Точно. И с колкото има налични само РНК ваксини в момента. А те са твърде малко. Показва го и статистиката за вчера - ок. 3 800 ваксинирани, при условие, че предни седмици, когато имунизираха с АЗ, ваксинираните на ден достигаха до 20 хиляди.

# 3 208
Всъщност 95% ефективност не означава, че от 100 човека 5 ще се заразят и просто ще изкарат вируса по-леко, а означава, че в групата на ваксинираните заразяването ще намалее с 95%.
Ако от 100 ваксинирани човека се зарази само 1, това не означава 99% ефективност, тъй като няма как да сме сигурни, че другите не са се заразили заради ваксината. Затова винаги се сравнява с контролна група (плацебо или др. ваксина) и така се изчислява.
Това означава, че ако от 100 ваксинирани се зарази 1, а от 100 НЕваксинирани се заразят 2-ма, ваксината е 50% ефективна т.е намалява с 50% вероятността да се заразиш.
Това е важно, тъй като много хора смятат, че от ваксинираните с АЗ около 20 % ще се заразят, което не е така.

Мен ме вълнува какво ще стане с втората доза на тези с АЗ, ако не я пуснат отново?

# 3 209
Мен ме вълнува какво ще стане с втората доза на тези с АЗ, ако не я пуснат отново?
Скипваш я и директно с версия 2.0 наесен...

Общи условия

Активация на акаунт