Отговори
# 6 855
Аз имах предвид за след две седмици, не сега. Ще проверявам там, мерси.

# 6 856
В Александровска също ще има зелени коридори по празниците от 30 април до 9 май, както и в горните две.

# 6 857
Оказва се, че в Германия препоръчват, ако първата доза е АЗ, втората да е нещо друго - Пфайзер например. Малко съм в недоумение дали да си направя втората АЗ, или да се пробвам с друга.
То има време, до средата на май ще събирам информация.

# 6 858
  • London
Излишно е да му даваш парацетамол, като няма оплаквания..
Аз понеже поразпитах като ми слагаха моята, посъветваха ме ако мога да търпя, до 38° да не пия нищо.

Да нищо не е пил.

# 6 859
  • София
Оказва се, че в Германия препоръчват, ако първата доза е АЗ, втората да е нещо друго - Пфайзер например.

Може ли официален линк към препоръката. Благодаря предварително.
Само да не е от някой техен Мангъровец, че им се намират.

# 6 860
  • София
Някой нещо писа тук от Германия, също мисля и по новините преди седмици го чух, но дали го каза Меркел, дали беше австриецът не зная.

# 6 861
  • София
Аз утре съм на втора игла Пфайзер. Ще докладвам после.

# 6 862
  • Пловдив
Изпуснах малко темата, защото се разболяхме вкъщи.
Ваксинирах се на 26 март с АЗ. След 2 седмици проявих симптоми на коронавирус (бях контактна).
Антигенен тест - отрицателен. Няколко дни бях с 37,1-37,2, замаяност и за няколко часа хрема.
10 дни след симптомите завишен д-димер.

Най-вероятно се заразих и изкарах изключително леко ковид.

Въпросът ми е: редно ли е да поставя втора игла на АЗ?
То е ясно, че документ няма да ми дадат ако не я поставя.
Но има ли риск и колко е голям ако след първа игла преболедуваш и след 10 седмици сложиш втора игла?

# 6 863
А малко тъп въпрос, ама не разбирам. Този д-димер гледам масово го пускат. Защо? Той за какво е?

# 6 864
Според мен би могла да я сложиш в края на разрешения период, 12 седмици. След него може Пфайзър, не знам докога обаче. Не вярвам да навреди, нали казват, че ако се ваксинираш и си заразен не е фатално.

# 6 865
Бихте ли споделили къде в Перник ваксинират и утре знаете ли с какво? Ще търся евентуално телефон

# 6 866
Хепи, писаха в ДКЦ 1 в Перник са ходили
намерих ти и телефоните ))

ДКЦ 1 ПЕРНИК ЕООД
Категория: Здравеопазване и Медицина » Консултативни центрове
Град: Перник

Телефон: 076/608 804; 076/608 776; 076/608 804

Е-мейл: office@dkcpernik.com

Уеб сайт: www.dkc1pernik.com

# 6 867
Оказва се, че в Германия препоръчват, ако първата доза е АЗ, втората да е нещо друго - Пфайзер например.

Може ли официален линк към препоръката. Благодаря предварително.
Само да не е от някой техен Мангъровец, че им се намират.
Ето линк към препоръката на Роберт Кох Институт (не е Мангъровец).
https://www.rki.de/SharedDocs/FAQ/COVID-Impfen/gesamt.html;jsess … 40EF0.internet071
И ето текста:
Das heißt, Personen < 60 Jahren, die bereits eine 1. Dosis Vaxzevria (AstraZeneca) erhalten haben, soll nun anstelle der 2. Impfstoffdosis Vaxzevria (AstraZeneca) eine Impfstoffdosis eines mRNA-Impfstoffs angeboten werden.
(Мой превод: Това означава, че на лица под 60 години, които вече са получили първа доза ваксина АстраЗенека, сега трябва вместо втора доза ваксина АстраЗенека да бъде предложена mRNA-ваксина.)

# 6 868
Здравейте!В четвъртък ми предстои втора игла на Пфайзер, но от вчера ми започна хрема и носа ми е запушен.За сега нямам температура и се чудя дали ще мога да се ваксинирам?!Проблемът е,че следват 5 почивни дни,а Рзи няма да работи.Първата доза е на 08.04.

# 6 869
  • Бургас
Изпуснах малко темата, защото се разболяхме вкъщи.
Ваксинирах се на 26 март с АЗ. След 2 седмици проявих симптоми на коронавирус (бях контактна).
Антигенен тест - отрицателен. Няколко дни бях с 37,1-37,2, замаяност и за няколко часа хрема.
10 дни след симптомите завишен д-димер.

Най-вероятно се заразих и изкарах изключително леко ковид.

Въпросът ми е: редно ли е да поставя втора игла на АЗ?
То е ясно, че документ няма да ми дадат ако не я поставя.
Но има ли риск и колко е голям ако след първа игла преболедуваш и след 10 седмици сложиш втора игла?
Според последните решения , ако се заразиш между 1 и 2 доза , втората се поставя след 6 месеца .

Общи условия

Активация на акаунт