Отговори
# 7 125
  • София
Аз съм сред колебаещите се дали да не изчакам да минат 84 дена от първата ми доза АстраЗенека и да си поставя втора доза РНК, но май съм единствената с подобни нагласи...

# 7 126
  • При семейството си
За Сертификата от Пирогов;
Двуезичен е;
Има QR код;
На бланка е, без печат;
Пише и ваксинационния център, освен информацията за ваксината и кога е поставена.

След първа доза Комирнати, поставена вчера сутринта, все още доста ме боли ръката.

# 7 127
Моля, някой с Модерна да ми отговори! Нормална реакция ли е 9 дни след ваксината подуване, зачервяване,сърбеж и лека болка на мястото. До вчера нищо, само лек сърбеж,но не го погледнах. Днес се е подуло колкото кокоше яйце. Благодаря!

# 7 128
Бабет, скоро бях пускала това:
Скрит текст:

# 7 129
предстои ми втора доза Астра. Вече минаха 4-те седмици и според правилата би трябвало да мога вече да си поставя втората доза. Виждам, че има някаква препоръка от МЗ да се поставяла след 10тата седмица. Не ми се чака на мен обаче. Мога ли да отида във ВМА да ми я поставят или трябва да чакам някакво обаждане? (което ме съмнява, че ще се случи)

# 7 130
предстои ми втора доза Астра. Вече минаха 4-те седмици и според правилата би трябвало да мога вече да си поставя втората доза. Виждам, че има някаква препоръка от МЗ да се поставяла след 10тата седмица. Не ми се чака на мен обаче. Мога ли да отида във ВМА да ми я поставят или трябва да чакам някакво обаждане? (което ме съмнява, че ще се случи)
На сайта на ВМА, по-точно ето тук пише, че втората ще я поставят минимум 70 дни след първата, така че не мисля, че ще е възможно по-рано. Може да опитате да се обадите и да проверите все пак.
И аз съм в подобно положение, но реших, че е в мой интерес да изчакам 10 седмици. Simple Smile

# 7 131
Много ти благодаря! Успокоих се. Почвам Ериус. Успешен ден!

# 7 132
с Ериус или без него, ще си мине за няколко дни, за локално облекчение на сърбежа и топлината на мен ми подейства добре фенистил

на моя приятелка вчера й се появи зачервяването и сърбежа, а й беше 12 ден от първа доза

# 7 133
предстои ми втора доза Астра. Вече минаха 4-те седмици и според правилата би трябвало да мога вече да си поставя втората доза. Виждам, че има някаква препоръка от МЗ да се поставяла след 10тата седмица. Не ми се чака на мен обаче

Минимум 6 седмици мисля

# 7 134
  • София
Имам чувството, че темата е станала предимно отчетна за ваксиниране.
Има ли тук хора, които чакат определена ваксина? Или време когато да се ваксинират? Или не желаят ваксина? Заглавието на темата е нещо повече. Сред моите познати разговориге са доста по - обширни, от това което срещам по форумите.
Аз съм от тези, които търсят РНК ваксина още от месец февруари. Не съм се редила по Зелените коридори. Първо за да не се заразя и второ нямам толкова време. Обаче първо се записах при личния лекар, а след това през системата много пъти. Или от болницата ми анулираха часа, защото нямали такива ваксини, или ходих на място за да ме върнат, или разбирах от познати, че в момента там, където съм записана нямат този вид ваксина. Лош късмет, че винаги на моята дата и на моето място няма ваксина, а предния ден буквално е имало. Последно имах час за 01.май, но отново в болница, която няма да работи по празниците. Следващите ми ходове са Зелените коридори в следващите дни и записана дата за всеки случай за 15.май. Надявам се вече да успея.

# 7 135
  • София
Минавам да докладвам за втора доза Модерна:

Появиха ми се всичките странични реакции от листовката 😃. Много беше неприятно

1. Сънливост и отпадналост - 36 часа
2. Гадене - още продължава /48 часа/, но днес вече е една идея по-леко. Вчера беше силно
3. Треска, доста силна - 1 ч.
4. Температура /37.8/ - 18 часа
5. Болки в мускулите по цялото тяло /като тежък грип/ - 18 часа
6. Силна болка в ръката - още продължава. При първата игла нямаше никаква
7. Подут лимфен възел под мишницата - около 12 часа

Нищо не съм пила - изтърпях си всичко, но беше много неприятно. Спах през цялото време - изобщо не можах да стана от леглото. Не съм яла още нищо от онзиден. В момента вече съм много по-добре. Неприятно е, но минава Simple Smile

За сравнение - ММ нямаше никаква реакция, освен болката в ръката, която още продължава. Свеж е, като репичка Simple Smile

# 7 136
  • Плевен
Здравейте Simple Smile
На 07.04.2021г. ми предстои втора доза на АЗ. До снощи се чудех какво да правя, но реших /страх, не страх/, че ще я слагам. Та питането ми е какво да очаквам след твората доза? След първата около 24 часа имах треска и температура.

# 7 137
  • София
Здравейте Simple Smile
На 07.04.2021г. ми предстои втора доза на АЗ. До снощи се чудех какво да правя, но реших /страх, не страх/, че ще я слагам. Та питането ми е какво да очаквам след твората доза? След първата около 24 часа имах треска и температура.
7.05 предполагам...

# 7 138
  • София
Всички 20 човека около мен вече са с втора доза на АЗ, вкл. и аз. Минаха две седмици вече, засега сме добре.
Баби, младежи, жени, мъже- всички бяха без реакция след втората АЗ.

# 7 139
  • Където морето целува небето...
Около мен са вече 5 човека с втора доза АЗ (вкл. и аз). Никой не е имал реакции, освен леки болки в ръката. Възраст от 30 + до 70+. При първата имаше реакции като много силни болки в ръката, температура, главоболие, при всеки различно. Днес е трети ден.

Общи условия

Активация на акаунт