Отговори
# 7 110
11 часа след 2 доза на АЗ никакви оплаквания. Дори ръката не ме боли😉

# 7 111
В Пирогов дали издават сертификати? Замислям се само заради това дали да не се ваксинираме там.
Доколкото знам от Фани, издават сертификат, старателно прибран в джобче, за да не се мачка. 😉
Да, издават в Пирогов след втора доза веднага. Боц и подаръче)) Лично аз бях много доволна, че бях се притеснила къде ще ходя да се разправям.

# 7 112
  • Където морето целува небето...
Никакви реакции, но аз и с първата доза имах само лека треска и болки в ръката,

# 7 113
В Пирогов дали издават сертификати? Замислям се само заради това дали да не се ваксинираме там.
Доколкото знам от Фани, издават сертификат, старателно прибран в джобче, за да не се мачка. 😉
Да, издават в Пирогов след втора доза веднага. Боц и подаръче)) Лично аз бях много доволна, че бях се притеснила къде ще ходя да се разправям.

А първата там ли я сложи?

Предполагам няма да е проблем, ако първата доза не е била в Пирогов?

# 7 114
Лили, и двете дози ги сложих в Пирогов. В деня на втората , щом те боцнат и принтират, слагат в джобче и излизаш. Много бързо ставаше всичко.
Предполагам, че ако първата не е там доза пак няма да има проблем, защото след втората се дава сертификат, а те влизат май в досието ти , където и без това отразяват ваксинацията, просто щракат на принт и готово. В сертификата се пише само кога са поставени и какви са ваксините, а не къде са боцнати, така че...би трябвало да ви дадат след втората доза и да не ви правят проблем, ако първата е на друго място. Успех))

# 7 115
А QR  код има ли?
На какъв взик е?
Нещо.. подпис или печат?

Интересно ми е каква работа  ще върши за ходене в чужбина.

# 7 116
  • Където морето целува небето...
Ваксината може да се сложи и на място различно от това, на което се е положила първата доза, но трябва да се попълни ново информирано съгласие. Ако е на същото място не искат ново попълване (поне при нас се получи така).
Сертификатите са на латиница и с QR код. На четеца излиза дълъг цифров код.
Подпис и печат няма. Съвсем обикновен принтиран документ. Важен е кодът.

# 7 117
  • София
Ваксината може да се сложи и на място различно от това, на което се е положила първата доза, но трябва да се попълни ново информирано съгласие. Ако е на същото място не искат ново попълване (поне при нас се получи така).
Сертификатите са на латиница и с QR код. На четеца излиза дълъг цифров код.
Подпис и печат няма. Съвсем обикновен принтиран документ. Важен е кодът.

И двете дози са ми сложени в Пирогов. И двата пъти попълних формуляра за информирано съгласие и беше за всички. Задължителен е. Сертификат дават веднага след втората доза.

# 7 118
  • Швейцария
Да докладвам. Майка ми, след дълго убеждаване и препоръка от цялa армия лекари, най-после се ваксинира днес с Модерна. Хора, камък ми падна от сърцето. Тя е на 79 години, с операция на сърцето и високо кръвно, на антикоагуланти. Нищо й няма, даже болка в ръката не усеща. Използвали са тънка игла и са притискали мястото 5 минути заради кръворазреждането. Не е правила никакви тестове преди ваксината, нито е пила нещо различно.

Последна редакция: чт, 29 апр 2021, 22:09 от JennyBG

# 7 119
Двете ми дози са правени на едно и също място  (в болница). Информирано съгласие попълвахме само при първата доза.

# 7 120
Здравейте, след хремата започна и ужасна кашлица и вече съм на антибиотик от днес. Да видим утре какво ще покаже пср.?След първа доза Пфайзер на 08.04, дано теста не се окаже положителен, защото въобще не го карам леко според мен.
Теста е отрицателен, не е корона вирус.По-спокойна съм вече.Blush

# 7 121
  • София
Имам чувството, че темата е станала предимно отчетна за ваксиниране.
Има ли тук хора, които чакат определена ваксина? Или време когато да се ваксинират? Или не желаят ваксина? Заглавието на темата е нещо повече. Сред моите познати разговориге са доста по - обширни, от това което срещам по форумите.

Последна редакция: чт, 29 апр 2021, 05:48 от Мигла

# 7 122
Мигла, днес споменах на две познати, че съм ваксинирана. Определено ме гледаха с тъга и ме съжаляваха, че така съм се прецакала.

# 7 123
  • София
Благодаря за мнението ти, Лаурентин. Разбира се,  че не си си прецакала. Жива и здрава да си.

# 7 124
През пост се коментираше преди, че някой чака РНК, сега вече са масово в употреба и ваксинирането с РНК е далеч по-лесно особено в по-малките населени места.
В общи линии ситуацията тук в момента е, че който не е пожелал, той не се е ваксинирал, което в много други страни не е така - все още се ваксинират възрастни или приоритетни групи.

Дали има хора, които не биха се ваксинирали - както виждаме има много голяма част, само че тук сме се събрали основно ваксинирани, съответно няма да си обсъждаме защо не бих се ваксинирал, което не ни стои на дневен ред.

И да се присъединя и аз към духа на отчетната тема, тъй като обещах да пиша след втора доза АЗ. Доста по-добре от първа - цял ден нищо, вечерта лека отпадналост и температура 37.8 за 2 часа без треска. В общи линии, ако не бях премерила щях да мисля, че съм просто отпаднала. Към 23:00 пих един Нурофен да спя и съм спала цяла вечер. Преди половин час станах без никакви оплаквания. Обобщено: първа доза: кошмар, втора доза: лека.

Общи условия

Активация на акаунт