Отговори
# 7 095
Моята беше на 26.02, мисля да отида на 07.05, т.е. точно като минат 10 седмици. И отново държа да е петък, за да преболедувам събота/неделя страничните реакции (ако има такива).

# 7 096
Първата доза от АЗ ми беше на 23.02., датата за втората е 11.05.
Няма смисъл да ходя по-рано, нали?
Моята беше за 29.04, втората доза сложих вчера.

# 7 097
Според вас има ли проблем след първа доза преболедуване, без доказан тест и сложена 2 доза на датата си? Нали все казват, че трябва да е минало време за 2 игла, но ако човекът не е сигурен какво е било.... А няма как при всяко неразположение да се пуска дори и бърз тест...

# 7 098
Здравейте, след хремата започна и ужасна кашлица и вече съм на антибиотик от днес. Да видим утре какво ще покаже пср.?След първа доза Пфайзер на 08.04, дано теста не се окаже положителен, защото въобще не го карам леко според мен.

# 7 099
Според вас има ли проблем след първа доза преболедуване, без доказан тест и сложена 2 доза на датата си? Нали все казват, че трябва да е минало време за 2 игла, но ако човекът не е сигурен какво е било.... А няма как при всяко неразположение да се пуска дори и бърз тест...
Според мен няма проблем. Особено ако човек отиде по към края.

# 7 100
Преди Малко направих втора доза на Pfizer. След първата имах 2 дена болка в мускула при движение на ръката. За сега след втората (2 часа по-късно) все още нищо няма. За записването - през регистъра се пробвахме няколко пъти - нямали РНК. Ходихме до няколко болници РЗИ-та - евентуално можело, ама елате утре и нищо не свършихме. Накрая отворих чипирай-ме и си харесах няколко болници с почти нулев интерес. Прозвъних ги- питах дали записват в техен си списък.. и на следващия ден отидох да видя родата в другия край на България и да се ваксинирам. Така че - варианти има - стига желание да има. За сертификати - казаха да минем утре, през мястото на ваксинацията и ще ни чакат готови. Ще ми спестят шмекеруването с търсенето на познат лекар да ми ги извади полу-легално без да се бутам по болници

# 7 101
  • София
Преди Малко направих втора доза на Pfizer. След първата имах 2 дена болка в мускула при движение на ръката. За сега след втората (2 часа по-късно) все още нищо няма. За записването - през регистъра се пробвахме няколко пъти - нямали РНК. Ходихме до няколко болници РЗИ-та - евентуално можело, ама елате утре и нищо не свършихме. Накрая отворих чипирай-ме и си харесах няколко болници с почти нулев интерес. Прозвъних ги- питах дали записват в техен си списък.. и на следващия ден отидох да видя родата в другия край на България и да се ваксинирам. Така че - варианти има - стига желание да има. За сертификати - казаха да минем утре, през мястото на ваксинацията и ще ни чакат готови. Ще ми спестят шмекеруването с търсенето на познат лекар да ми ги извади полу-легално без да се бутам по болници
Защо шмекеруване? Личната каза, че веднага щом отида ще ми го даде.

# 7 102

Защото аз не искам да ходя до личната- да вися един час с болните, за да ми даде листчето.
Бих и се обадил да ми го прати по мейла.. ама май не може

# 7 103
Беше питано преди няколко поста, но и аз се присъединявам:
Ако отида на часа си, запазен в електронната система, няма желаната от мен ваксина и си тръгна, трябва/възможно ли е въобще да си отменя резервацията, след като часа е минал? Или може направо да се направи нова такава?

# 7 104
  • София
Беше питано преди няколко поста, но и аз се присъединявам:
Ако отида на часа си, запазен в електронната система, няма желаната от мен ваксина и си тръгна, трябва/възможно ли е въобще да си отменя резервацията, след като часа е минал? Или може направо да се направи нова такава?
Няма нужда да се отменя. Направо се запазва нов час.

# 7 105
Вече три пъти ми се случва това- записвам се отново през регистъра, независимо дали съм се отказала преди часа или след него. Получавам имейл/смс с различен текст " успешно променихте Вашия час" или " успешно се регистрирахте за ваксинация".

# 7 106
  • София

Защото аз не искам да ходя до личната- да вися един час с болните, за да ми даде листчето.
Бих и се обадил да ми го прати по мейла.. ама май не може
Ок, но това са си твои съображения. Няма никакво шмекеруване в случая. Всичко си е съвсем легално.
Аз например при моята няма да чакам. Ще отида и като кажа за какво съм, веднага ще ми го дадат.

# 7 107
Ок, но това са си твои съображения. Няма никакво шмекеруване в случая. Всичко си е съвсем легално.
Аз например при моята няма да чакам. Ще отида и като кажа за какво съм, веднага ще ми го дадат.

Е аз казах, че ще излъжа системата и ще помоля някой познат доктор (полузаконно) да влезе в моето досие и да ми изкара сертификата.

Полузаконно - защото нямат легален начин да го направят и ако се оплача или пък да ги хванат някакси и да им докарам беля.

И за това се радвам, че не се налага да правя шашми, за да получа сертификата.

Имах желание да го направя с електронния ми сертификат.. но системата (както и цялата ковид организация, заради която аз се ваксинирах, а баба Пена не е) е куцо направена и не работи с облачни сертификати.

# 7 108
Съфорумци с втора Астра, как се чувствате по отношение на страничните реакции?

# 7 109
  • София
На моя приятелка с АЗ - по-леко от първата.

Общи условия

Активация на акаунт