Отговори
# 7 080
  • 1st floor
Непокорна, а кога ти беше първата, че май аз съм се объркала нещо. 🤔
22 март
Ти кога си на втора игла?

# 7 081
И мен.
Понеже обещах да пиша - 24 часа след втора доза АЗ, я понесох доста по - тежко от първата. Симптомите започнаха на 7я час. Дискомфортът в ръката, стана болка, силна отпадналост и болки в мускулите и ставите, силна треска, температура 37,5, която за час и половина с парацетамол не мръдна. После взех беналгин и се вдигна до 38,6. По някое време спадна на 37,5 и не мръдна. На сутринта нямах вече. Все още ми е уморено и отпаднало. Кофти нощ беше. Ако при първа доза, бих нарекла реакциите дребно неразположение, сега бях като болна. Но мина. Надявам се това да е. Половинът нямаше абсолютно никаква реакция.
Аз бях така, че и по-зле на първа доза...Не съм много обнадеждена от разказа ти, да видим, сложих вече втората доза, ако има нещо ще е довечера, утре ще пиша.

# 7 082
Непокорна, ти май малко преди мен сложи, кога ще ходиш за втора? В София мед ли беше, че вече не помня 🤔

zlp12 интернет прелива от информация по този въпрос, потърси.

Аз си сложих преди 2 часа втора доза АЗ в София мед (и първата ми беше там). За сега нищо ми няма, ще пиша и по-късно как съм. За сертификата казаха след два работни дена на регистратурата (но сестрата ми каза, че може и утре, ако спешно ми трябва). Имаше около 50 човека, всички си чакахме чинно на опашката, с изключение на една особа, която имала записан час на картончета, влезе направо вътре, вдигна скандал, че не можела да чака и имала дело, и... я ваксинираха, като предреди цялата опашка😬.
Иначе минах за около час.
Написаха ми на картончета днешна дата на втора доза и ми лепнаха втори стикер с партиден номер.

Последна редакция: ср, 28 апр 2021, 13:12 от gabidi

# 7 083
  • София
И мъжът ми се е ваксинирал преди малко - с Пфайзер.

# 7 084
Непокорна, а кога ти беше първата, че май аз съм се объркала нещо. 🤔
22 март
Ти кога си на втора игла?
А, значи съм запомнила когато търсех час за дъщерята, за София мед. На нея и пропадна часа, защото точно тогава удариха кепенците на Астра Зенека, за да проучват тромбозите.
Иначе, моят 70-ти ден е на 10 май.

# 7 085
малко съм изпуснала новините, че и темата.
сетификат за ваксиниране трябва да си поискаш на момента на слагане на 2ра доза ли? и може ли по мейл? питам за човек, който няма електронен подпис. и за едно рзи в страната и окръжна болница софия, ако някой има конркетен опит.

# 7 086
  • При семейството си
Първа доза Комирнати, поставена от ЛЛ сутринта.
Болки, усещане в ръката, малко втрисане и замаяност, за момента.

# 7 087
Да се похваля, след дълго ходене по мъките, днес са били първа доза Файзър на майка ми и мъжа й. Отдавна са записани през портала, но все ги връщат, защото нямали друго освен АЗ. Последно се бяха записали на две места и от едното вчера им казали да отидат днес направо на място и ако някой от списъка за Файзър не се появи, ще ги бият на тях. Казали са им, че последно сега от РЗИ спускали специално списъци за иРНК ваксините и който не бил в този списък можело само АЗ да бият, но хората от центъра на своя глава бият иРНК, ако тези от приоритетния списък не се появят за часа си. Това ми е информацията, не знам дали е вярна, но това им е казано.

# 7 088
  • софия
zlp12, не се притеснявайте. Аз и колегите ми сме ваксинирани с Модерна. Някои сме с различни придружаващи заболявания, други с редица алергии. Едни имахме реакции след втората доза, други не са имали, но всички сме добре. А ето и нещо окуражаващо :

kupu, не, не е такава практиката - на моето са си нанесени и датата на втората доза, и партидният  номер.
В коя лаборатория е правен теста?

# 7 089
  • София
Колежка днес отиде за втора доза АЗ във ВМА. Много големи опашки е имало, първо една, но са я разделили на две да върви по-бързо. И пак са си почакали доста.
Най-кофтито е, че не са им дали сертификати, а са им казали, че ще трябва да си ги вземат от личните лекари.
Аз се чудя за моята втора доза, дали изобщо още работи центъра в Окръжна, някой ходил ли е?

# 7 090
Колежка днес отиде за втора доза АЗ във ВМА. Много големи опашки е имало, първо една, но са я разделили на две да върви по-бързо. И пак са си почакали доста.
Най-кофтито е, че не са им дали сертификати, а са им казали, че ще трябва да си ги вземат от личните лекари.
Аз се чудя за моята втора доза, дали изобщо още работи центъра в Окръжна, някой ходил ли е?

Окръжна болница е сред центровете за зелени коридори, които ще работят от 30.04. до 09.05. Вижте на сайта им.

# 7 091
  • София
Ооо, прекрасно, Ноли, благодаря!

# 7 092

Аз си сложих днес 2 доза АЗ в София мед. За сертификата ми казаха, че се взема след 2 работни дена от регистратурата, но ако много ми трябва да отида утре.
И да имаше много хора за 2 доза и опашка. Аз чаках пак около час.

# 7 093
  • София
Явно е различно във всеки център, благодаря за информацията. Ако успея да се организирам по празниците за Окръжна, ще дам след това информация и аз.

# 7 094
  • София
Първата доза от АЗ ми беше на 23.02., датата за втората е 11.05.
Няма смисъл да ходя по-рано, нали?

Общи условия

Активация на акаунт