Отговори
# 7 065
  • 1st floor
Непокорна, ти май малко преди мен сложи, кога ще ходиш за втора? В София мед ли беше, че вече не помня 🤔

zlp12 интернет прелива от информация по този въпрос, потърси.
Да, в София мед Люлин. На 31.05 ми е датата за втора АЗ.

# 7 066
В Пирогов дали издават сертификати? Замислям се само заради това дали да не се ваксинираме там.

# 7 067
Непокорна, а кога ти беше първата, че май аз съм се объркала нещо. 🤔

# 7 068
В Пирогов дали издават сертификати? Замислям се само заради това дали да не се ваксинираме там.
Доколкото знам от Фани, издават сертификат, старателно прибран в джобче, за да не се мачка. 😉

# 7 069
  • София
Трите коридора (ВМА, Александровска и Пирогов) дали ще работят и на 1,2 май?
Нали не е проблем да се слага втората доза на различно място от първата и това означава ли, че сертификат се издава от мястото на втората доза? Този сертификат предполагам се пази някъде и при нужда може да го поиска човек или е добре да се вземе на момента?
Благодаря предварително на всички

# 7 070
  • София
Знаете ли дали е възможно да се ваксинираш на място, различно от РЗИ, но сертификатът да бъде издаден от РЗИ?

# 7 071
И мен това ме интересува.

# 7 072
  • София
Сега се сетих, че сутринта ни върнаха картончето, където е нанесена датата на първа игла и партидния номер на ваксината, казаха, че не им трябвало, съответно нищо не написаха за днескашната втора доза - такава ли е практиката?
При мен същото в понеделник във ВМА. Казаха, ще това е само за подсещане на самите нас. Всичко друго се вписва в системата.

# 7 073
И мен.
Понеже обещах да пиша - 24 часа след втора доза АЗ, я понесох доста по - тежко от първата. Симптомите започнаха на 7я час. Дискомфортът в ръката, стана болка, силна отпадналост и болки в мускулите и ставите, силна треска, температура 37,5, която за час и половина с парацетамол не мръдна. После взех беналгин и се вдигна до 38,6. По някое време спадна на 37,5 и не мръдна. На сутринта нямах вече. Все още ми е уморено и отпаднало. Кофти нощ беше. Ако при първа доза, бих нарекла реакциите дребно неразположение, сега бях като болна. Но мина. Надявам се това да е. Половинът нямаше абсолютно никаква реакция.

# 7 074
И мен това ме интересува.
Не съм сигурна, че може да влезете в РЗИ-София  без записване. Аз бях там миналата седмица за втора доза (първа доза пак там), имаше списък при портиера и той проверяваше дали си в списъка.
Що се отнася до картончето - нямах записан партиден номер на първата доза, втората въобще не я записаха на картончето, но след молба от моя страна ми издадоха сертификат и всичко беше записано в него.

# 7 075
На майка ми са и откраднали портмонето, съответно и картончето с инфо за първа доза. Няма как то да е водещо и единствено имам предвид.

п.п. тя си знае датата за 2ра ваксина друго не и трябва

Последна редакция: ср, 28 апр 2021, 12:32 от Одри ♡

# 7 076
  • София
Здравейте,

Моля за съдействие тези, които са попадали в същата ситуация - днес имах час за ваксина, но тя трябваше да РНК, а в болницата нямали друго освен АЗ и съответно не се реализира ваксинация. Как следва да процедирам? В сайта на портала нямам опции в профила, защото часа ми е вече е минал. Как мога да се регистрирам отново?

# 7 077
Може да се отиде на зелен коридор по празниците.

За липсващото картонче - личния лекар може да извади от пациентското досие данни за имунизацията.

# 7 078
  • София
Знаете ли дали е възможно да се ваксинираш на място, различно от РЗИ, но сертификатът да бъде издаден от РЗИ?
Открих информация – не може. Или от ваксинационния център или от ЛЛ – https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/izdavaneto-na-se … aciya-sreshu-cov/

# 7 079
  • софия
Аз при личната  ходя само при нужда- има много болни винаги, ел. подпис не ми трябва заради едно листче,а  ВМА бълха ги ухапала да сложат някой пред компютъра да праща сертификатите по пощата. Дано журналистите да питат на брифинга за тази неразбория със сертификатите, ако има такъв изобщо.......

Общи условия

Активация на акаунт