Отговори
# 7 050
  • Бургас
Аз писах тук след моята първа доза АЗ, да отчета сега и две близки с първа доза Пфайзер. Свекърва ми на 74 г. имаше втрисане, главоболие и до 38 Т в нощта след ваксина, до края на следващия ден всичко отшумя. Зълва ми на 46 г. без абсолютно никакви оплаквания.

# 7 051
  • София
Да дам отчет и аз, прясно ваксинирани с ММ с втора доза Файзер във ВМА, отидохме 8 без 5, отварят в 8, имаше около 50 човека опашка.
Естествено с моята каръщина се паднах отново при сърдиткото доктор от първата игла, който пак така ми заби инжекцията, че ме заболя.
Написах на информираното съгласие имейла ми, но се съмнявам да изпратят нещо, попитах за сертификат - не издавали, при личния, попитах да изпратят на имейл - нямали възможност ... и така, доста ме подразни това, честно казано...

# 7 052
  • софия
Да дам отчет и аз, прясно ваксинирани с ММ с втора доза Файзер във ВМА, отидохме 8 без 5, отварят в 8, имаше около 50 човека опашка.
Естествено с моята каръщина се паднах отново при сърдиткото доктор от първата игла, който пак така ми заби инжекцията, че ме заболя.
Написах на информираното съгласие имейла ми, но се съмнявам да изпратят нещо, попитах за сертификат - не издавали, при личния, попитах да изпратят на имейл - нямали възможност ... и така, доста ме подразни това, честно казано...
A знаете ли къде в София издават сертификат след 2 игла независимо къде си правил първата?Някой писа за РЗИ, но не съм сигурна...

# 7 053
  • София
Мисля, че в РЗИ издават, но нямам идея дали може да се отиде само за втора игла без да си записан.

# 7 054
  • София
A знаете ли къде в София издават сертификат след 2 игла независимо къде си правил първата?Някой писа за РЗИ, но не съм сигурна...
В РЗИ със сигурност. Това от опит. На баща ми го дадоха веднага.

# 7 055
Непокорна, ти май малко преди мен сложи, кога ще ходиш за втора? В София мед ли беше, че вече не помня 🤔

zlp12 интернет прелива от информация по този въпрос, потърси.

# 7 056
Здравейте,майка ми се ваксинира с Пфайзер и има само подуто и болка в ръката,предполагам това е нормална реакция нали? Весели празници 😊

# 7 057
Бихте ли споделили кои вещества и как протича теста?

Майка ми си прави тест вчера, не съм присъствала, така че преразказвам. Кожен е, правят се точици с игла на ръката,  проба за полисорбат и други съставки (не е при мен документа). Предписали са й три дена преди ваксината и 3 дена след нея противоалергично лекарство.

# 7 058
Тази терапия можеш да си я направиш и без тест. В къщи всеки е проявявал някакви алергични реакции, и по указания на личната пиехме Ериус - 3 дни преди и 5 дена след ваксинацията. На познати с алергии, алерголога им беше казал същото.

# 7 059
Майка ми е алергична към някои лекарства, така че предпочетохме тест.
Аз имам поленова алергия, не съм пила нищо превантивно ( доколкото четох, при такъв тип алергия не се налага, а и се ваксинирах с АЗ).

# 7 060
А ако резултатите бяха отрицателни, щяхте ли да рискувате да не пие?

# 7 061
Резултатите й към съставките са отрицателни, но все пак са й изписали превантивно (както се препоръчва да се прави "антиалергичен чадър").
Ако бяха положителни, нямаше да се ваксинира с рнк-ваксина.

# 7 062
Ясно. 👍

# 7 063
  • София
Сега се сетих, че сутринта ни върнаха картончето, където е нанесена датата на първа игла и партидния номер на ваксината, казаха, че не им трябвало, съответно нищо не написаха за днескашната втора доза - такава ли е практиката?

# 7 064
zlp12, не се притеснявайте. Аз и колегите ми сме ваксинирани с Модерна. Някои сме с различни придружаващи заболявания, други с редица алергии. Едни имахме реакции след втората доза, други не са имали, но всички сме добре. А ето и нещо окуражаващо :

kupu, не, не е такава практиката - на моето са си нанесени и датата на втората доза, и партидният  номер.

Общи условия

Активация на акаунт