Отговори
# 7 035
Здравейте, някой вдигал ли е температура след първа доза от Модерна? Ако да, колко време продължи при вас?
Аз бях с температура и треска в деня след ваксината. Около 5-6 часа продължи. Не съм пила нищо, защото не се чувствах толкова зле, просто ми беше адски студено.

# 7 036
  • София
Да докладвам - четвърти ден след първа доза Модерна и аз и ММ се чувстваме супер. Първия и втория ден ни се спеше и на двамата, на втория ден той имаше малко дразнене на мястото на убождането (без болка, зачервяване или подуване). Чакаме втора игла на 22ри, дано всичко да е ок със сертификата после.

# 7 037
Здравейте! Втората ми игла Модерна трябваще да бъде на 04.05, отлагат я по независещи от мен причини за 11.05...дали е проблем?
при мен също, само че с Пфайзер. Някои казват, че трябва задължително на 3та седмица, други не било проблем малко по-късно ..... И аз не знам.....

# 7 038
Не е проблем, става въпрос само за няколко дни.

# 7 039
Нито с отлагането на Модерна, нито с отлагането на Пфайзер има проблем. Става въпрос за няколко дни. Изискването е за НАЙ-МАЛКО 4 и 3 седмици съответно. В много държави вторите дози се слагат далеч по-късно с цел ваксиниране на повече хора.

# 7 040
  • Швейцария
Моята втора игла с Модерна я бяха отложили с 1 седмица. Точно на 42 ден беше. Бяха написали, че срокът за поставяне пак е спазен. Имах силна реакция след нея, така че няма проблем.

# 7 041
  • Пеликания
Аз след първата доза (Пфайзер) на 14 ден имах неразположение в гърлото и отложих втората доза и ми казаха до 48 дена трябва да сложа втората, ако не съм болна от ковид. Значи първата доза беше на 9 март втората трябваше да е на 30 март, но я отложиха за 16 април.

# 7 042
Моята втора игла с Модерна я бяха отложили с 1 седмица. Точно на 42 ден беше. Бяха написали, че срокът за поставяне пак е спазен. Имах силна реакция след нея, така че няма проблем.

Тоест с две седмици са я отложили?
Принципно втора доза Модерна се слага най-рано на 28ми ден. 28 + 2х7 = 42.

# 7 043
  • Швейцария
Hope4C, бяха ми дали дата за след 5 седмици. Отложиха с още 1 седмица, заради забавяне в доставките. До 42 ден не е проблем. На ММ му я сложиха точно след 5 седмици по график и имаше абсолютно същата реакция като мен.

# 7 044
  • 1st floor
След поставена първа доза на Аз преди месец имам проблем с цикъла. Вече седмица закъснява - нямам симптоми нито на ПМС, нито на бременност. Правих тест за бременност, за всеки случай, отрицателен е. Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем? То е ясно, че ще ходя на лекар, но да питам и тук...
В абсолютно същата ситуация съм, с тази разлика, че при мен закъснението е 12 дни. Днес най-сетне се свърши чуденето.
Благодаря за отговора! Дано и при мен свърши по-скоро, за да не го мисля. Така или иначе на лекар мога да отида чак след празниците.

Последна редакция: ср, 28 апр 2021, 07:29 от НеПоКоРнА

# 7 045
  • София
И аз отложих моята втора доза Пфайзер с два дни. Не е имало проблем.
Докладвам почти пълна липса на реакции след втора доза. Лека болка в ръката само за няколко часа. Това е. Вече минаха два дни. Даже след първата ръката ме боля повече.

# 7 046
  • София
Да докладвам - четвърти ден след първа доза Модерна и аз и ММ се чувстваме супер. Първия и втория ден ни се спеше и на двамата, на втория ден той имаше малко дразнене на мястото на убождането (без болка, зачервяване или подуване). Чакаме втора игла на 22ри, дано всичко да е ок със сертификата после.

islandgirl, благодарение на теб дъщеря ми се ваксинира в ДКЦ 1 - Перник. Казали са й, че веднага при втората доза издават сертификата.

# 7 047
Психически се чувствам страхотно - сякаш огромен товар съм свалила от плещите си.
Аз бях така след моята първа доза, но трая малко, че почнаха историите с тромбозите.
Здравейте!Бихте ли писали(ако искате и на "лично"),какви са били "историите с тромбозите".Предстои ми 1ва ваксина и съм се спряла на Модерна.Имам придружаващи заболявания и доста ме е страх.

# 7 048
Отчет след 1-ва доза Пфайзер от вчера - и аз, и ММ сме само с леки болки в ръката, но е поносимо.

# 7 049
  • София
Ние с мм в понеделник поставихме,нямам вече болка в ръката аз днес, отмина.Той пък въобще нямаше.

Общи условия

Активация на акаунт