Отговори
# 7 230
Ай, честито !!!

# 7 231
Мерсиии Simple Smile А като се сетя, че преди 2-3 седмици беше против ваксинирането. Не знам как се реши, може би, защото го подпитвах дали не е зле да се ваксинираме. А аз се навих, може би, покрай темата за сблъсъка с Ковид. Майка ми и баща ми се заразиха, добре са вече горе-долу, но голям страх брахме. Днес си говорих с майка ми, казах й, че съжалявам, че не съм ги натиснала за ваксина. Но като знам как едвам ги накарах да си направят антигенен тест и да идат на лекар, по-вероятно беше да ми се падне шестица от тотото, отколкото да ги убедя.

# 7 232
Dark_Chocolate, и майка ми не иска да се ваксинира, не зная какво да правя. Каквото и да стане, все ще се чувствам виновна, че съм, или не съм направила нещо.

# 7 233
Леми, аз за щастие не изпитвам вина за ваксината. Просто наистина знам, че каквото и да бях направила, нямаше да успея да ги убедя. Майка ми дълго и упорито отказваше да й запиша час за профилактични прегледи при мамолог и гинеколог. Та, за ваксината нямах абсолютно никакъв шанс. Но вече видяха какво е да се разболееш от корованирус и баща ми даже още първите дни след + тест каза, че съжалява, че не се е ваксинирал, та след няколко месеца ще успея да ги убедя по-лесно.

Иначе да, през цялото време ми беше много напрегнато, натисках ги за терапия, да се изследват, да отидат за снимка и те винаги отказваха в началото, та борбата беше ужасна. Останах без нерви. После се оказа, че майка ми е с двустранна пневмония и лекуващият лекар каза, че е за болница. И тя отказа. Вкъщи щяла да се оправи по-бързо Weary Ни да я натисна да влезе, ни да я оставя да се оправя вкъщи. Трябваше да взимам и други решения и много тежи. И си с вечно съмнение дали е най-правилното. Стискам палци майка ти да се опази!

И нещо интересно, на мъжа ми му казали, че е вторият за деня, който е за ПЪРВА игла Астра Зенека Flushed

# 7 234
На мен и ММ във вторник ни се навършват 70 дни от  първата игла с АЗ. Така че следващите 1-2-3 седмици ще трябва да се иглосаме повторно.

# 7 235
  • пустинята Гоби
Не е изненадващо, хората вече спокойно (уж) могат да се ваксинират с РНК ваксини. Краткият срок между двете имунизации си е фактор.

# 7 236
  • София
Знае ли някой колко дни след поставяне на ваксината, тя се резорбира? Дано правилно да се изразявам.

# 7 237
На мен и ММ във вторник ни се навършват 70 дни от  първата игла с АЗ. Така че следващите 1-2-3 седмици ще трябва да се иглосаме повторно.
Мислите да изчакате след 70тия ден ли?

# 7 238
Мислите да изчакате след 70тия ден ли?
Да, такива препоръки бяхме чели, втората АЗ да се между 10-тата и 12-тата седмица, не по-рано. Специално за тази ваксина важи.

# 7 239
Да, и аз това го мисля. 🤔
Обаче вече така не ми се чака....

# 7 240
Ваксинирах се в Пирогов по обяд с Файзер. Чаках едва 15-20 минути, а се бях подготвила да чакам поне 2 часа (даже си бях донесла книга).

# 7 241
И аз по-бързо искам да си взема сертификат и да се свършва. Simple Smile Но иначе ще се прецакам, няма да получа този имунитет, който бих могла с тази ваксина.

# 7 242
  • Пловдив
Аз съм на 05.05. за втора доза АЗ,първата беше на 19.02. при ЛЛ.Вчера ми се обади ЛЛ за да ми напомни,дори и запазен час имам,каза нито по-рано,нито по-късно,след ваксинацията веднага ще ми даде сертификат.

# 7 243
  • София
При мен за втора доза АЗ е 30.05, при ММ е 10.06, но мислим да идем около 27.05... малко по рано, защото живот и здраве ще пътуваме за Турция , а за влизането е Бг искат 14 дни след втората доза...дано да нямаме проблем там със странични реакции. Ще следя сега какво казвате, за реакциите, и двамата след първата бяхме като болни два дена.

# 7 244
Мен леко започна да ме боли ръката, нищо особено. Заспах на дивана като пън и откарах около 5 часа. Проспах си хубавия ден.. Grinning  Боцнаха ме с Пфайзер.

Аз също имах проблеми да убедя майка ми да се ваксинира. Но в крайна сметка сама се съгласи с леко подтикване от работодателя. Никой не я е задължавал, просто като си е направила равносметка колко голям е риска от заразяване при работа с много хора дневно, везните са наклонили в правилната посока. И на нея й сложиха Пфайзер.

Последна редакция: пт, 30 апр 2021, 17:53 от Juicy Pigeon

Общи условия

Активация на акаунт