Отговори
# 7 365
Аз имам подут лимфен възел на шията след Пфайзър, още не е спаднал, но значително намаля, дори на моменти не го напипвам. Появи се 10 дни след ваксината.
след втората доза ли се появи? колко време вече е подут?

Охх аз разпитвам така, защото имам друг здравословен проблем, заради който ако ми се подуе лимфен възел ще полудея от притеснение. Поне да знам колко време да търпя преди да съм съм изпаднала в паника.
След първата доза е. На около седмица вече.

# 7 366
  • София
Здравейте,моля споделете какви странични ефекти по дни имахте от втора доза с Файзер.При мен първи и втори ден
имах главоболие и краката ми пареха.На петия страшна умора,изтръпване на краката и болки в мускулите,главоболие.Странно ми е за признаците на 5 ден нали дават , че до 3 дни отшумяват.Дали съм настинала или продължават страничните ефекти.Пия колдрекс и съм по добре,но се притеснявам да не съм била в инкубазионен период на Ковид.Нямам температура и зорлем не ми се бута с болните по лабораториите.След 7 дни от втората доза можело да се изследва нивото на антитела.
Аз никакви.
И не си давайте парите за изследване на антитела!

# 7 367
  • Пловдив
Здравейте,моля споделете какви странични ефекти по дни имахте от втора доза с Файзер.При мен първи и втори ден
имах главоболие и краката ми пареха.На петия страшна умора,изтръпване на краката и болки в мускулите,главоболие.Странно ми е за признаците на 5 ден нали дават , че до 3 дни отшумяват.Дали съм настинала или продължават страничните ефекти.Пия колдрекс и съм по добре,но се притеснявам да не съм била в инкубазионен период на Ковид.Нямам температура и зорлем не ми се бута с болните по лабораториите.След 7 дни от втората доза можело да се изследва нивото на антитела.

Не се притеснявай, според мен при всеки е различно. При мен най-силната реакция беше главоболие, смазавщо силно. Заболя ме изведнъж и толкова силно, че за миг се зашеметих сякаш. Бях отпаднала цяла вечер. Другите неща бяха по-леки - усещане за лека температура, малко втрисане и едно такова общо усещане за простуда - по подобен начин съм се чувствала, когато съм била болна /без главоболието/. И хрема имах.

Последна редакция: пн, 03 май 2021, 09:20 от marzeliva

# 7 368
  • Los Angeles
Може ли да споделите опит за подути лимфни възли след ваксина? Колко време са подути? До колкото прочетох, оставам с впечатление, че често се подуват след рнк ваксините, но и при астра зенека не е изключено. След колоо време спадат?

Това с подуването на лимфите е доста честа странична реакция след РНК ваксините.
При нас казаха, че според едно проучване е по-вероятно хора, които са преболедували ковид да имат подути лимфни възли след рнк ваксина. https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.04.15.21252192v1
Също и казаха, че е съвсем безобидна странична реакция. След подуване лимфните възли спадат бавно, но наистина не е притеснително.
При мен имаше болки в лимфите под мишницата след първата и втората доза на Файзер от страната на поставяне на инжекцията, но не се подуха.

# 7 369
аз бях с подобни и други симптоми 7 дена след първа доза, като започнаха от втория ден. Супер странно ми беше и се чудех дали е от ваксината. Сега се плаша за след втората доза какво ще е.

# 7 370
  • София
Момичета, има ли някоя от вас с ваксина (пфайзер) близо или повреме на МЦ? Усетихте ли някакъв проблем? Не намерих препоръки в тази насока.

# 7 371
аз бях с подобни и други симптоми 7 дена след първа доза, като започнаха от втория ден. Супер странно ми беше и се чудех дали е от ваксината. Сега се плаша за след втората доза какво ще е.
А, карали ли сте ковид преди да се ваксинирате? Или никога не сте преболедували?

# 7 372
В момента съм в Окръжна болница, почти няма хора. Правят първа и втора доза Пфайзер и Астра, независимо къде е била първа игра. Чужденци ваксинират също, никой не връщат. Поканиха всички желаещи. Simple Smile За Астра казаха след 60тия ден правбят втора ваксина при желание.  П.П. Разпечатват и сертификати.

Последна редакция: пн, 03 май 2021, 09:18 от Free Soul

# 7 373
Момичета, има ли някоя от вас с ваксина (пфайзер) близо или повреме на МЦ? Усетихте ли някакъв проблем? Не намерих препоръки в тази насока.

Аз вчера се вакисинирах на 3ти ден от месечният ми цикъл с Пфайзер. Нямам никакви реакции до този момент и в отношение на цикъла също.

Малко по-назад някой коментира, че по време на овулация се повижашват нивата естрогените, което водело до по-силни реакции към ваксината, но не знам дали е вярно. Simple Smile

# 7 374
  • Пловдив

Аз вчера се вакисинирах на 3ти ден от месечният ми цикъл с Пфайзер. Нямам никакви реакции до този момент и в отношение на цикъла също.

Малко по-назад някой коментира, че по време на овулация се повижашват нивата естрогените, което водело до по-силни реакции към ваксината, но не знам дали е вярно. Simple Smile

Аз също. Нямаше проблем. Според мен няма никакво значение, затова и няма информация по въпроса. Иначе и аз малко се притеснявах, но такава ми беше определената дата за втората доза и реших да си я спазя.
Иначе си имах другите реакции, писала съм за тях малко по-горе.

Лайкучка, не се притеснявай толкова за тези лимфни възли - то си е описано в листовката, че е възможно да се получат. Доста хора споделиха, че са имали и минават.

Последна редакция: пн, 03 май 2021, 10:05 от marzeliva

# 7 375
Още не са минали 48ч. от първа доза Пфайзер.След 5-6ч. имах лека болка в ръката,около убождането.След около 20ч.,всичко отшумя.ММ по същият начин.Той има леко замайване и умора,но не знаем дали е от това.Първо тези дни рязко стана горещо,второ ние не се спряхме на едно място покрай празника.По-скоро го отдавам на това.Иначе аз все си имам хронична умора,с Хашимото съм.От години не мога да овладея стойностите.

# 7 376
Минаха 4 дни от първата ми доза Пфайзер, ефектите:
-ръката започна да ме боли 2-3 часа след инжекцията, най-силна беше "болката" след ~24 часа, но се проявяваше само при "поставяне" на ръката под определен ъгъл, иначе нямах проблеми да я ползвам за работа на компютър или домакинска такава. На третия ден вече нищо не се усещаше.
-в деня след поставянето (нетипично за мен) ми се доспа доста следобед и дремнах за 2-3 часа.

Нямаше температура, главоболие или каквото и да е друго.

# 7 377
  • София
Здравейте, първа доза Файзер, днес сутринта.Ваксинирах се в Перник, ДКЦ 1 по препоръка от групата.Имаше няколко човека пред мен, бързо става.Мерят кръвно, температура.Засега съм само с лека болка в ръката, и главоболие.Дано и така остане.Приятен почивен ден!

# 7 378
Честито на всички нововаксинирани!
Какво става с вторите дози АЗ?
Как сте?
Пак да напиша, че ние сме добре.

Яд ме е , че малко ваксинирани има в коридорите, а хората чакаха РНК.
Дано да е от празниците, а не от нежелание.
Много сме далече от прогнозите на Ангелов още

# 7 379
Първа Астра беше на 20 февруари.
Втората онзи ден ( 1 май ) сутринта.
Вечерта на същия и на следващия ден главоболие, но не вдигнах температура за разлика от първия път. Пих парацетамол. Ръката ме боля само вчера.
Днес вече ми няма нищо.
Имам сертификат, изпратен по мейла.
С две думи: първа доза -  средни за мен и моята поносимост реакции, втората слаби.
За мен решението да се ваксинирам по принцип беше взето още ноември.
 Първата реална възможност беше с Астра Зенека и го направих, колебания за втора доза нямах.

Общи условия

Активация на акаунт