Отговори
# 7 500
Почват да я слагат от 10-ти без ограничения.

# 7 501
  • София
В България не пристигнаха ли някакви количества от Янсен?
На два пъти даже. Ама не се чу къде отидоха...
Казаха, че били много ограничен брой и щели да ги слагат на циганите, защото това е контингент, който трудно ще бъде издирен за втора доза. И за хотелиерите, защото ей сега почва сезонът и нямат време за две дози.
Иначе имам познати, които чакат точно нея, за да си я сложат, да си вземат сертификата и да хукват да пътуват.
И аз я чаках нея, не защото бързам за сертификат, а защото съм боледувала и една доза щеше да ми дойде добре. Не я дочаках обаче и сложих Пфайзер. Това напрежение от чакането ме изнервяше.

# 7 502
Весето, не казаха ли, че препоръчват на преболедувалите да се ваксинират само с една доза? Не знам документално как ще се реши въпросът, но съм сигурна, че четох из вестниците този коментар.

# 7 503
  • София
Весето, не казаха ли, че препоръчват на преболедувалите да се ваксинират само с една доза? Не знам документално как ще се реши въпросът, но съм сигурна, че четох из вестниците този коментар.
Няма го като официална препоръка. Аз вече имам две дози Пфайзер. Всичко е наред.

# 7 504
  • В заешката дупка
Статия при нас по повод на днешните реакции сред инжекцията в рамките на първите 15 мин. Казват, че както сега с Янсен, така и при васкинацията с АЗ предимно млади хора са се почувствали недобре.  Наблягат на това, че е много важно да си хапнал и пил нещо преди да се ваксинираш.

https://www.mbl.is/frettir/innlent/2021/05/05/yfirlid_algengari_ … _yngri_kynslodum/

# 7 505
  • Враца
Гледам вчера са сложени над 32 000 дози. Във Враца, където трябваше ние да сложим втора, имаше голяма опашка. Да ви кажа изненадана съм от този интерес. На първия зелен коридор нямаше никой, когато си поставяхме.
По темата с реакции - никакви на ден втори, даже ръката мен ме боля по-малко като време и като сила. И при двете АЗ само с болки в ръката при мен - за тези, които се притесняват. Но все пак си е иднивидуално.

Впечатлена съм от организацията в Исландия.

# 7 506
здравейте, някой може ли да сподели дали се е преглеждал преди избор на ваксина и ако да , какви прегледи е минал? мерси

# 7 507
  • Пловдив
Да споделя за зелените коридори в Пловдив, вчера в една от частните болници имаше и от трите вида ваксини, никаква опашка. Синът ми/на 18г/ се ваксинира за 5мин с Пфайзер и за сега е без странични реакции, освен болка в ръката. Ние с мъжът ми си поставихме втора доза Астра Зенека,  след първата нямах оплаквания, освен болки в ръката, сега и това не усещам. Родителите ми,  по на 70г вече с две дози АЗ, без никакви симптоми след първа и втора игла.

здравейте, някой може ли да сподели дали се е преглеждал преди избор на ваксина и ако да , какви прегледи е минал? мерси
При нас само мъжът ми, понеже личния лекар му я постави, измерил му кръвното и го е преслушал, разпитват и дали има някакви оплаквания, но това доста забавя и влизаш в кабинет, където преди това е имало болни...
Все пак е лична отговорност, ако се чувстваш здрав и нямаш придружаващи заболявания не мисля, че е необходимо да се рискува точно преди ваксина обикалянето по доктори. Ние си ограничихме контактите една седмица преди ваксината.

# 7 508
Уау, верно вчера са сложили над 32 хиляди дози. Рекорд това май Simple Smile Доказва, че в България всичко се случва в работно време Wink

# 7 509
При мен след втората доза АЗ реакцията е точно като след първата - Т, главоболие, болки в ставите, най-вече в кръста, и умора. Ръката също ме боли. Добре че днес е почивен ден, чувствам се като пияна.
Честит Гергьовден на всички именици, бъдете здрави!

# 7 510
Браво на исландците, наистина впечатляваща организация!

Също много се радвам, че интересът в България към ваксините расте. Дано да се запази тази тенденция и повечето скептици също да преосмислят решението си Relaxed

# 7 511
Ако смятам правилно от тези 32 000, само към 6000 - 6 хиляди и нещо са първи дози. Та не съм въодушевена много.
Едвам ще го добутаме до 9% ваксинирани поне с една доза. (Надявах се на доста повече)
Ето и разбивката по ваксини:
Пф-16138    Мод-3118    АЗ-13226    

# 7 512
Ваксинирането ще набира скорост, ваксини има, само кампанията куца.

# 7 513
  • SF
Гледам вчера са сложени над 32 000 дози. Във Враца, където трябваше ние да сложим втора, имаше голяма опашка. Да ви кажа изненадана съм от този интерес. На първия зелен коридор нямаше никой, когато си поставяхме.

В началото (януари, февруари, дори март) по-голямата част от моите приятели, колеги, просто познати, бяха категорични, че няма да си слагат такова нещо. Нищо не им казвах, но знаех, че като наближи сезона за Халкидики и Тасос, мисленето им ще се смени. Сега повечето ми се хвалят, че вече са с втора доза. Не им припомням какви ги приказваха по Нова година.

# 7 514
Ваксинирането ще набира скорост, ваксини има, само кампанията куца.
Ами то такава на практика няма Simple Smile Само по форумите каквото пишат хората Simple Smile

Аз също мисля, че ходенето до Гърция на море е по-голяма кампания от държавния ангажимент да се обяснява Wink

Общи условия

Активация на акаунт