Отговори
# 8 025
  • София
Twilight, аз не те съветвах или давах акъл. Просто споделих какво ми казаха в лабораторията, постът ми се падна под твоя.
То лекарите не са убедени в съветите си, та аз ли.

# 8 026
Има ли някой с поставена първа доза Астра Зенека, който няма да си поставя втора доза?  Срещали ли сте препоръки след колко време най-рано може да се смени типа на ваксината?

Аз няма да си поставям втора доза. Препоръките са да минат най-малко 84 дни след първата за да се постави друг вид ваксина, но аз засега няма да слагам никаква. Евентуално догодина и със сигурност не векторна, вече.

# 8 027
"Зелени коридори" в 8 поликлиники в София
По настояване на кмета на София Йорданка Фандъкова и с цел да се ускори процесът на ваксинация срещу Covid-19, от 17 май (понеделник) в столицата се разкриват и ще функционират зелени коридори в 8 общински диагностично-консултативни центрове (ДКЦ).

Пунктовете, в които ще се поставят ваксини без предварително записване, са: ДКЦ VIII, ДКЦ XI, ДКЦ XII, ДКЦ XII , ДКЦ XVII, ДКЦ XVIII, ДКЦ XX, ДКЦ XХIV
https://www.dnes.bg/sofia/2021/05/12/zeleni-koridori-v-8-polikli … i-v-sofiia.489932

"Зеленият коридор" в "Пирогов" без почивен ден
Зеленият коридор в "Пирогов" продължава да работи без почивен ден. Спешната болница разполага с количества от препаратите на "Пфаюзер/БионТех, "Модерна" и "АстраЗенека", за да може всеки желаещ да се имунизира, съобщиха от лечебното заведение.

Ваксинационните зони са обособени във фургона пред главния вход на "Пирогов" и Медицински център "Н.И.Пирогов".

"Ваксинационният пункт в Директората ще очаква всички, които имат записани часове за първа и втора доза в електронната система на Министерството на здравеопазването. Мобилните ни екипи също са в готовност да имунизират колективи на място.

Имунизацията продължава съгласно Националния ваксинационен план. Желаещите се приемат между 08:30 и 17:30 часа. 11 076 души се имунизираха в “Пирогов” по Великден и Гергьовден. 70% от тях се възползваха от “Зелените коридори” и си поставиха първа ваксина по техен избор. По-голямата част избраха препарата на "Пфайзер и БионТех".

# 8 028
Аз днес си сложих втората доза Астра, макар че доста се чудех какво да правя, ама нали да не оставям работата недовършена... Сега обаче ме тресе яко параноята да не ми стане нещо, макар че засега уж съм добре. Моля, ако има някой друг с втора доза Астра да сподели как се чувства....

# 8 029
  • в кукувиче гнездо
Аз днес си сложих втората доза Астра, макар че доста се чудех какво да правя, ама нали да не оставям работата недовършена... Сега обаче ме тресе яко параноята да не ми стане нещо, макар че засега уж съм добре. Моля, ако има някой друг с втора доза Астра да сподели как се чувства....
Разпитах поне десет човека с втора доза на АСтра, защото родителите ми утре ще си слагат също втора доза. Никой никакви реакции не е имал. Дори и тези, които след първа доза са имали неразположения.

# 8 030
Вчера споделих, други момичета също.
Днес вече и ръката не ме боли, само дето ме избива на сладко, та похапвам Лайън. 😎

# 8 031
Здравейте! Може ли за мнение относно тези два резултата. Огромна разлика има в стойностите, това означава ли, че едната защита е много слаба, а другата - много силна?
 Резултатите са след Комирнати.

# 8 032
  • София
Здравейте! Може ли за мнение относно тези два резултата. Огромна разлика има в стойностите, това означава ли, че едната защита е много слаба, а другата - много силна?
 Резултатите са след Комирнати.

По едно и също време след вторите дози ли е правен теста или как?
Този с +50 хиляди антитела дали не е преболедувал преди, респ. асимптомно?

# 8 033
По едно и също време, 18 дена след първа доза. Не знае да е преболедувал.
Моят е малкият резултат. Притеснена съм тази защита достатъчна ли е.
В какъв смисъл как? По едно и също време, с венозна кръв...На теста пише какъв е. Единият е супер висок, а другият - супер нисък. Значи ли, че ниският почти няма защита?

# 8 034
Какво искате да кажете с това "супер нисък"? Много си е добре резултатът, нали виждате референтните стойности? Кое ви се вижда толкова ниско?

# 8 035
  • София
По едно и също време, 18 дена след първа доза. Не знае да е преболедувал.
Моят е малкият резултат. Притеснена съм тази защита достатъчна ли е.
В какъв смисъл как? По едно и също време, с венозна кръв...На теста пише какъв е. Единият е супер висок, а другият - супер нисък. Значи ли, че ниският почти няма защита?
За 18 дни след първа доза - предполагам РНК ваксина, резултатът ви е добър. 2-3 седмици след втора доза, ако повторите същия тест, вероятно ще имате между 8 и 10 хиляди.
Съратникът ви обаче, най-вероятно си е имал среща, и то скорошна. Мои познати така - ден преди ваксина, решават да си правят антитела - за всеки случай - познай, голямо количество антитела. Никога не са хващали дори хрема или леко гърло за последната година и половина...

# 8 036
Вие имате над 2300, а под 1000 би бил под нормата.
И аз смятам, че човекът с 50 хиляди, вероятно е прекарал ковид безсимптомно и затова има такъв отговор.
По скоро той трябва да се замисли, дали да си слага втора доза при тези високи стойности.
На много места се препоръчва, хората прекарали ковид, да са само с една доза.
Даже имаше изследване, че първата доза на преболедували е толкова силна, че дори антителата биха били достатъчни да се справят и с новите варианти на вируса.

# 8 037
  • София
Майка ми, мъжът ми и сестра ми са с втора доза Астра Зенека от неделя. Никакви странични реакции до този момент.

# 8 038
Имам чувството, че маса народ се "пльоква" в темата без да си направи труда да прочете поне една-две страници назад. Постоянно се питат едни и същи неща.

# 8 039
Хора, извинете ме, моля, след Втора доза Комирнати са резултатите. Сбъркала съм. Притеснено ми е по повод това и други изследвания и затова сигурно. За след втора доза как ми е резултатът? Може ли да споделите колко са вашите, ако сте си правили такъв тест? Благодаря
И колко най-много е нормално да бъде? Няма горна граница, но сякаш досега не съм чувала за толкова много антитела.

Общи условия

Активация на акаунт