Отговори
# 2 385
Вчера говорих с брат ми. Ваксинирал се е с Астра Зенека от работата, като приоритетна група. В деня на имунизацията не е имал никакви неразположения, но през нощта го втресло и изпитал остра жажда. Изпил едно шише вода, увеличил температурата на климатика и си се наспал. Не е пил обезболяващи, тъй като не обича да пие хапчета. Два дни го е наболявала ръката.

# 2 386
  • София
Моля за актуално инфо: ваксинират ли все още някъде в София свободно възрастните хора от Фаза 4? Останаха ли някъде някакви ваксини? Къде мога да видя календара, където се проследява какви доставки се очакват? Благодаря.

# 2 387
  • Бургас
ЗА ОЧАКВАНИ ВАКСИНИ - май април има шанс за масови ваксинации

https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/kolichestva-vaksini-7-01-2021/

# 2 388
И на мен ми е интересно някой правил ли е тест за антитела след ваксинация с Астра Зенека.

Много ще се учудя ако някой си е направил такъв тест. Все пак за изграждане на имунитет трябват поне 3 седмици, а първите зелени коридори ги пуснаха преди една - кой изгражда имунитет за една седмица? Не бих си направила такъв тест, както и след никоя друга ваксина не тичам да изследвам антитела. Бих приела да си направя проследяване след по-дълго време с цел да се съберат данни за продължителност на имунитета.

# 2 389
Горния линк за доставките вече не е актуален.

# 2 390
  • София
Горния линк за доставките вече не е актуален.
Да, уж казаха, че април, май и юни щели да идват по 500 хиляди дози месечно от Файзер, но...... нали си знаем, че във всеки момент може да ги ореже доставчика с една или две трети Grinning

# 2 391
  • София
В приложения линк защо няма доставки на Астра Зенека?

# 2 392
В приложения линк защо няма доставки на Астра Зенека?

Защото е стар.
Аз също се интересувам има ли някъде информация кога са следващите доставки?

# 2 393
"От ваксинационния щаб обясниха, че след проведените разговори между Министерството на здравеопазването и AstraZeneca, в неделя сутрин – 28.02.2021 г., се очаква да пристигне първоначално планираната за 02.03.2021 г. доставка от ваксината. Това са 52 800 дози.

От компанията Pfizer има потвърждение за доставка на 105 300 дози до края на месец март, разпределени в 5 доставки по 21 060 всяка.

От Moderna има потвърждение за увеличение на общото количество за месец март от 38 400 на 85 200 дози, разпределени в 2 доставки от 33 600 дози и 51 600 дози, с ориентировъчна доставка съответно средата и края на месец март."

Това ми е последната информация.

# 2 394
  • София
Вчера се замислих какво ще се случи с второто ваксиниране при тези не особено редовни доставки. Гарантирано ли е навременно поставяне на втората доза на вече поставилите първата?

# 2 395
Вчера се замислих какво ще се случи с второто ваксиниране при тези не особено редовни доставки. Гарантирано ли е навременно поставяне на втората доза на вече поставилите първата?
Моята единствена плаха надежда, че няма да остана недовършена е, че ми поставиха ваксината във ВМА.
Надявам се да предвидят , когато наближи времето за втора доза

# 2 396
Ако няма, поне една ще съм си сложила. И тя нещо предпазва.

# 2 397
  • София
Ако няма, поне една ще съм си сложила. И тя нещо предпазва.
И то немалко, както се оказва.

# 2 398
Противоречиви отговори - веднъж казаха - пазят се вторите дози, втори път - всичко се пуска, вторите дози ще са от нови доставки.

Писах по-рано, че придружавах близък днес с цел да "хванем" зелен коридор. В Пирогов реимунизираха с Пф. учители. НО: някои от едно и също училище - уведомени за днес, други - не. Вторите стояха пред кабинета с надежда (знаейки от колегите си за реваксинацията). Та допускам, че и при вторите дози ще е екшън.

# 2 399
Аз не съм в София и тук става засега по-лесно. Занапред - ще видим.

Общи условия

Активация на акаунт