Отговори
# 2 595
Ами точно ако не бяха одобрени по емърджанси процедура щяха да са добре проучени с години то това им е проблема,че сега се тестват масово.

Как очакваш аварийни кризисни мерки да се тестват години??? Това е някакъв абсурд. Последната пандемия без ваксини и мерки е отнела живота на 50 милиона души, при това преди век изобщо не е имало толкова активно пътуване, нито такава гъстота на населението. И сега ли да оставят нещата така и като умрат 50-100 милиона души и пандемията отшуми сама, да кажат "Супер, вече имаме тествана ваксина, идвайте да се ваксинирате".

Освен това според мен трябва да се прави разлика между починали след ваксина и починали поради ваксината. Казвам го, защото при милиони ваксинирани неизбежно ще има и умрели, животът си продължава, а хора умират по принцип.

И накрая "тъпите мерки" все пак поддържат нещата под някакъв контрол. Ето, вижте графиката за ОК, където мерките са наистина строги и се спазват - бяха тръгнали експоненциално към ада, а вижте къде са сега:

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/uk/

# 2 596
# 2 597

Първо, коя е тази фирма?
И второ, малко слушане с разбиране. В клетката се вкарва генетичен материал за да и се да де "рецептата" за производство на антитела, но не се променя нейния геном. Разликата е все едно между това да те научат да плуваш и да ти присадят плавници и хриле.  Едното те учи, другото те променя.

# 2 598
  • на вълнолома
Здравейте!
Записах се и аз за ваксина ден, след старта на ел.записване. Часът ми е в събота( тогава имаше свободен) . Ходих до медицинския център  , а от там ми казаха, че нямат информация за предстоящи ваксинации!?
Дали съм единствената ..
Аз ще се разходя в събота до там.

# 2 599
Това интервю за чипирането колко пъти ще го пускате в темата?

# 2 600
  • пустинята Гоби
Майка ми е химик, ще се ваксинира жената, чака си реда.

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 08:37 от Mimi Rose

# 2 601
  • София
Интересно ще бъде да се види дали записването за ваксина означава, че реално ще получиш такава в уречения ден и час.

# 2 602
Хубаво е човек да е информиран, но е добре и да се сравняват алтернативите.

Факт е, че ваксините са от скоро на пазара. Бяха разработени много бързо. Някои хора имат странични реакции. Пазят на 100% от смърт при ковид (Пфайзер, Модерна, АЗ и Джонсън&Джонсън). Пазят на 70-96% от развиване на дори леки и умерени симптоми. Ваксинирани са над 100М човека до момента и тук се развяват 12 починали. Да речем, че е вярно (което не е сигурно) и вече са 5 пъти повече - това е риск от смърт 60:100000000.

Алтернативата е да хванеш ковид или да живееш в автоклав още няколко години. Рискът от смърт при ковид е много далеч от 60:100000000. По-скоро е 1:50. А лекарствата за лечение на ковид са с далеч по-отвратителни странични ефекти и от най-трудно поносимата ваксина. Визирам кортикостероиди, всякаквите хлорохвинолони, ремдесивир, моноколоналните анти-тела на Eli Lilly и Regeneron, и всичките антикоагуланти и антиагрегантни, които в момента се изписват на килограм. Мързи ме да го погледна, но точно антикоагулантите са с риск от съдови инциденти над 60:100000000.

Та да, най-добре щеше да е да няма ковид и да сме здрави и свободни. Но между ваксините (които не са идеални) и ковид с всичките му “приятни” лечения (които пък съвсем не са идеални), за мен изборът не е много сложен. Изборът да живея като социопат и мизантроп доброзорно още Х години - защото това е третата опция - не стои.

ПС: Казвам го като човек, който НЕ си слага противогрипни ваксини и вече е изкарал ковид (много леко). Не искам да звучи като заяждане - просто монетата има две страни.
Само да уточним, че данните на Zacari са само за Англия и са за период от 2 месеца. Въпросните 12 починали са само от респираторни усложнения. Данните са по системи на човешкото тяло. Например от стомашно чревни усложнения са починали още 17 човека и т.н. Освен това това са данни само за Пфайцер , за АЗ има друг документ там за месец са починали 22ма от сърдвчно-съдови реакции и т.н. Общия брой фатални случай не са обощени, но лесно могат да се сметнат, ако някой иска.

# 2 603
Статистиката за починали с коронавирус и тази от ваксините е достъпна за всеки. Когато избрах да се ваксинирам бях наясно с цифрите. Всеки сам преценява за себе си кое е по-малкото зло, не съм имала колебания.

# 2 604
Да отивам ли да се ваксинирам с АЗ, или да изчакам Пфайзер?

# 2 605
  • София
Интересно ще бъде да се види дали записването за ваксина означава, че реално ще получиш такава в уречения ден и час.
И аз се заинтересувах, защото днес записах часове за ваксиниране на познати, за които друга ваксина освен "Пфайзер" няма. Направих услуга, но не знам дали няма да ме псуват, като отидат там и се окаже, че "Пфайзер" няма.
От отговорите на МЗ не става ясно и защо няма възможност хората, държащи на точно определен вид ваксина, да получат информация за липсата на този продукт преди физическото си появяване в съответния пункт за ваксиниране. Системата не позволява пазене на ред и по тази линия, така че при отказ регистрираният трябва да си запазва нов час с надежди, че предпочитаната ваксина този път ще е налице.   от ТУК
От изнесеното в статията излиза, че май новата система за регистрация вместо ред може да предизвика хаос.
Не е ясно и дали и как ще бъдат свързани регистърът на вече ваксинираните и онлайн системата за запазване на час, така че при ваксинация по някой от алтернативните способи - при личен лекар или по линия на приоритетните фази на ваксиниране, съответният човек да отпада автоматично без да е необходимо да се отписва. Много хора в момента фигурират на всички възможни места за ваксинация - включени са в списъци по линия на ваксинирането на хората от трета фаза - критична инфраструктура, фигурират в списък на личния лекар и наред с това са си запазили час през системата.
С това дублиране на записванията и липса на "обратна връзка" не знам дали няма да стане така, че  хоасът да стане наистина по-голям. В избрания от познатите ми център за ваксиниране свободни часове имаше само за 30.03. Дали ще се явят всички записали се или ще стане така, че идеята е добра, ама става при нас ... както винаги.

# 2 606
Да отивам ли да се ваксинирам с АЗ, или да изчакам Пфайзер?
На фона на предстоящото покачване на заболелите, мисля, че всеки ден е от значение. Моят мъж се ваксинира преди 10 дена с АЗ. Вчера аз се ваксинирах с Пфайзер. Но попитах лекаря за ефекта на ваксината на мъжа ми към момента. Той ми каза, че вече мъжа ми има защита, която дори и да не го предпази от разболяване, със сигурност ще намали симптомите при него.

# 2 607
Аз се записах през системата за 21, но тези дни може би ще ни ваксинират от работа, мисля да се възползвам дори да няма това, което искам, по-добре да изпреваря вируса...

# 2 608
Hamsti, хубаво е да уточним и, че в същия този рипорт на Zacari пише, че не е доказана причинно-следствена връзка между поставянето на ваксините и смъртта на хората. Ще напомня, че през януари ваксини в Англия се поставяха най-вече на хора на преклонна възраст. За съжаление голяма част си отиват спонтанно с или без ваксина.

Освен това данните на Закари, че смъртността не се е променила на годишна база са крайно...плашещи. Това означава, че добавената смъртност от ковид е много по-висока отколкото ни се представя. Поради това че хората си стоят вкъщи има много по-малко ПТП-та, инциденти на работното място, смърт от други инфекции и т.н. Фактът, че ковид компенсира за всички тези е меко казано притеснителен.

# 2 609
През системата съм за 11.03, мисля, първия възможен ден. Надявам се да се случат нещата, ще пиша.

Общи условия

Активация на акаунт