Отговори
# 2 625
Скрит текст:
Нашият ЛЛ ваксинира,мен ме ваксинира с АЗ на 19.02.,но на ММ заради заболяване,не беше информиран дали АЗ е подходяща,отказа.След 2дни вече беше информиран,но при него нямаше налични ваксини и ни каза или да чакаме следващите ваксини или ММ да се ваксинира чрез "зелените коридори".Никой от записаните НЕ отсъстваше,всичко беше много добре организирано,ЛЛ си познава пациентите.
Във ваксинационните центрове не мерят температура,кръвно,не гледат гърло,няма слушалки,няма 10-15мин изчакване след ваксиниране(два пъти лично го видях с ММ и майка ми),колкото повече ваксини,толкова по-добре.

Това е много тревожно. Особено да не се изчаква след ваксината. Ами ако някой направи алергична реакция?
Имам усещането, че при тази ваксинация, не се спазват правилата на добрата медицинска практика - пациента да е здрав, да се правят тестове за алергия на алергичните и подготовка при нужда.
Доколкото съм научила от опит, ваксина се слага на здрав човек. Как така сега слагат без преглед?!
Когато ми се налага упойка, винаги ме пращат на консултация с алерголог, правят ми тестове за нужните упойки ( поне няколко, за да има избор), правят ми подготовка с антихистамини, урбазон. А при ново лекарство, което не съм пила, винаги внимават.
А сега какво става? Юруш на ваксините, сякаш са стока в магазина ...

# 2 626
  • София
Скрит текст:
Нашият ЛЛ ваксинира,мен ме ваксинира с АЗ на 19.02.,но на ММ заради заболяване,не беше информиран дали АЗ е подходяща,отказа.След 2дни вече беше информиран,но при него нямаше налични ваксини и ни каза или да чакаме следващите ваксини или ММ да се ваксинира чрез "зелените коридори".Никой от записаните НЕ отсъстваше,всичко беше много добре организирано,ЛЛ си познава пациентите.
Във ваксинационните центрове не мерят температура,кръвно,не гледат гърло,няма слушалки,няма 10-15мин изчакване след ваксиниране(два пъти лично го видях с ММ и майка ми),колкото повече ваксини,толкова по-добре.

Това е много тревожно. Особено да не се изчаква след ваксината. Ами ако някой направи алергична реакция?
Имам усещането, че при тази ваксинация, не се спазват правилата на добрата медицинска практика - пациента да е здрав, да се правят тестове за алергия на алергичните и подготовка при нужда.
Когато ми се налага упойка, винаги ме пращат на консултация с алерголог, правят ми тестове за нужните упойки ( поне няколко, за да има избор), правят ми подготовка с антихистамини, урбазон.
А сега какво става? Юруш на ваксините, сякаш са стока в магазина ...

Затова подписвате едно информирано съгласие Simple Smile И ако стане нещо те не носят отговорност, вие си я носите. Иначе преди ваксина никога не са ме пращали на алерголог...

# 2 627
  • на земята
И аз съм записала час за 18 март,но също така съм посочила ваксина,която желая.Като не се спазва това да го премахнат от системата.
Записала съм Модерна,а гледам,че масово има само АЗ,няма нито Модерна нито Пфайзер.А казват,че са получили и от двете.
Всички АЗ ли слагате?
При нея ли имаше по голям период до втора доза?
Благодаря

Последна редакция: вт, 09 мар 2021, 15:55 от _лаленце_

# 2 628
Цитат
Иначе преди ваксина никога не са ме пращали на алерголог...
Именно, всички сме различни,  с различни проблеми и затова трябва преглед и снемане на анамнеза за такива.
На мен отдавна не са ми слагали каквато и да била ваксина, заради риска от алергична реакция.
И да искам, как да се ваксинирам? До ЛЛ не стигат ваксини, в центровете никой не те преглежда, нямат време да чуят какви са ти заболяванията, да преценят в ремисия ли са,  да не говорим за подготовка при тежка алергия. А за подбор на подходяща, спрямо състоянието на пациента, ваксина  и дума не може да става.
Затова казах, че това ваксиниране  е далеко от добрата медицинска практика.

ПС А какво пречи, като подписвам документ за информирано съгласие, да допиша в него, че и аз съм ги информирала - предоставила съм епикризи и да ги опиша резюмирано.

Последна редакция: вт, 09 мар 2021, 15:31 от Diorela

# 2 629
Мои близки точно личната лекарка ги привика и ги ваксинира вече. Може да зависи къде се развива действието. В София определено са повече възможностите, поне според мен.
Ами да, като се отиде на ваксинация, само те питат нямаш ли оплаквания. И имал ли си алергични реакции от медикаменти. Мен това ме питаха. И си изчаках по мое осмотрение, колкото прецених, след ваксината. Можех и два часа да седя, никой нямаше да ме прогони.
Днес един професор питаха по телевизиите и той каза, че даже човек да е вирусоносител в момента, без да не знае, защото няма симптоми, пак може да се ваксинира и си е ок това.

# 2 630
въпреки че съм с алергична астма, тестуване за упойки не ми беше правено дори и преди да родя (шейново). направих си, платено, по своя инициатива. тук така или иначе няма за какъв алерген да тестват, алергичните реакции са най-вече към този PEG.

# 2 631
  • София
И на мен ми се щеше майка ми да се ваксинира при ЛЛ, защото едно че ѝ е много по-близо, друго, че ѝ знае здравословното състояние, трето, че няма да има такава навалица, каквато ще бъде в поликлиниката, в която я записах за ваксинация, но май няма да стане.

# 2 632
В Цибалаб не пускаха никой да си тръгне без изчакване. Сложиха ни на една голяма маса като заседателна с почерпка, за който иска. Като минаха 10 мин., питах може ли да си тръгваме, казаха да поседим още малко.
Имаше възрастен човек с придружаващо заболяване, консултираха го подробно преди ваксинацията.
Кръвно и Т не мереха конкретно там, но и не знам долколко Т е противопоказна (предвид това, че я препоръчват за по-леко протичане и на вече заразени с ковид).
Тук и в другата тема ваксинирани в други центрове споделяха, че се мери.

При личната на родителите ми (в Монтана) имаше ваксини, но те отлагаха, отлагаха и накрая свършиха. После промениха решението си и минаха през ваксинационен център.

П.П. За моите заболявания не бих се доверила на ЛЛ, тя не е специалист в съответната област. Ако не бях намерила нужната ми инфомация, предоставена от ендокринолози, щях да се консултирам с този, който ме следи.

# 2 633
  • Пловдив
При ЛЛ когато попълвах декларацията за съгласие,написах и "информацията" за флакона(букви и цифри),във ваксинационният център в б-ца Пълмед,в Пловдив няма такава информация,само Astra Zeneca.Много хора,един до друг чакахме,първият път за ММ поне бяхме на открито,но вторият път за майка ми чакахме на закрито,но нали целта оправдавала средствата...

# 2 634
Нас не са ни карали да изчакваме след ваксиниция, но по своя инициатива стояхме 15 мин отвън. Никой няма да ви изгони ако изчакате за реакция.
Мериха ни само температура, друг преглед не е имало.
В листовката пише, че лека инфекция и температура до 38 градуса не е противопоказание за ваксинация, но всеки трябва да си прецени дали се чувства добре. Определено няма как във ваксинационен център да правят пълен преглед на всеки, а и не е нужно.
За хората с алергии, препоръките са да се консултират с алерголог относно избор на ваксина и евентуално дали да приемат антихистамини преди/след ваксинация. Иначе не виждам какво друго очаквате? На всеки да се правят тестове във ваксинационните центрове?

Иначе защитата би трябвало да започва 2-3 седмици след първата доза...

# 2 635
...Много хора,един до друг чакахме...
Може би затова са карали набързо. В нашия център беше с предварително записване на час, няма опашки, пристигаш и влизаш, лежерно, внимание на всеки, обсъждахме и други теми, много приказлива беше докторката Simple Smile
Би трябвало с новата система да е така, т.е. да се избегне струпването и да могат да отделят нужното време за всеки човек. Дано!

# 2 636
  • София
Много се надявам и аз на това! Да се спазват часовете, да няма "аз само за малко да попитам..."

# 2 637
При регистрацията на his.bg, в потвърждениято на мейл, пише ли ви коя ваксина сте си избрали?

# 2 638
  • София
Когато аз се ваксинирах, преглеждаха обстойно преди ваксинацията. Пред нас имаше 10 души, но чакахме около час и половина. Даже се чудех за какво се бавят толкова, но когато влязох ми се изясни. Разпитваха подробно за заболявания,  мереха температура, кръвно. Дори настояваха да говорят по телефона с лекаря, който ме следи дали ми е препоръчвал ваксинация. Толкова подробно не са ме разпитвали дори когато съм ходила на редовен преглед някъде Joy  После трябваше да се изчака отвън за 15-20 Мин. Много професионално ми се стори всичко. Опашката беше навън, влизаха само тези, на които непосредствено им е дошъл реда.

# 2 639
При регистрацията на his.bg, в потвърждениято на мейл, пише ли ви коя ваксина сте си избрали?
Не.

Общи условия

Активация на акаунт