Отговори
# 2 610
Ще постна тук това и от другата тема:

Д-р Аспарух Илиев:

По форумите има страх, че в американската система за странични реакции от ваксини (VAERS), в британската и пр. има описани смъртни случаи на хора след ваксина за Ковид. Няма нищо страшно, фалшива тревога е. За 3 месеца са ваксинирани милиони от най-възрастните и уязвими жители в тези държави, смъртността между тях по принцип не е нулева - хората умират спонтанно. Суровите данни за смъртност се анализират така (от подготвени специалисти):
1. Сравняват се групите на ваксинираните и неваксинираните в една и съща възраст по смъртност. Досега и в двете групи смъртността е идентична, т.е. няма данни за увеличение от ваксините.
2. Независим преглед на всеки случай от поне един лекар от FDA (в Щатите), MHRA (във Великобритания) или от националните служби по лекарствата за оценка на риска от страничен ефект от ваксината. Тази система се отнася за ВСЕКИ докладван страничен ефект, не само за смъртните случаи.
Данните от двата анализа непрекъснато се сравняват. Между основните агенции (американска, европейска, британска, австралийска, швейцарска, японска) има непрекъснат обмен на данни и работни срещи. Няма начин да се прикрие или пропусне нещо извънредно.

https://www.facebook.com/asparouh.iliev/posts/10160731983858146

# 2 611
Има ли официална информация за срепента на защита след поставена първа доза на АЗ? Примерно на втора, трета седмица и т.н

# 2 612
Ами, лесно щеше да се избегне хаосът, ако в системата бяха включени и личните лекари в графата ваксинационен център. Така, букваш през системата час, съответно къде искаш да ти бъде поставена ваксината. И хоп, хаос няма. Ама като всяка информационна система в тая държава (от някои от които имам преки и лични впечатления), всичко се прави на парче, а не в цялост. И после се чудим как да срвщаме базите данни.
Отделно от това смятам, че личните лекари трудно ще успеят да се включат във ваксинацията, поради хаоса с доставката до тях на ваксини, както и поради необходимостта да се набавят бързо пациенти, ако някой записал се, се откаже. Което в крайна сметка е неговп право.

# 2 613
  • София
Има ли официална информация за срепента на защита след поставена първа доза на АЗ? Примерно на втора, трета седмица и т.н

Не знам някъде да има такава официална информация, но и аз се интересувам дали наскоро ваксинираните имат някаква, макар и минимална защита.

# 2 614
Статистиката за починали с коронавирус и тази от ваксините е достъпна за всеки. Когато избрах да се ваксинирам бях наясно с цифрите. Всеки сам преценява за себе си кое е по-малкото зло, не съм имала колебания.

Къде има статистика за починали от ваксините?
Не съм виждала такава.

# 2 615
Потребителка от темата за ковид беше правила тест за антитела две седмици след Астра Зенека и имаше мисля 2,14 при долна граница 0,8.

# 2 616
Zakari, благодаря за линковете със страничните ефекти на ваксините и честотата на случаите!
Много ми бяха полезни!

А някой знае ли какво се случва с прототипа на българската ваксина срещу ковид?

# 2 617
Ами, лесно щеше да се избегне хаосът, ако в системата бяха включени и личните лекари в графата ваксинационен център...
Личните имат много пациенти с други заболявания, пред кабинетите им винаги е пълно. Ако се включат активно във ваксинациите, не знам как ще успеят да поемат и текущите болни.
Ако има отказали се, вместо да преглеждат чакащите, ще губят време в разговори и приканване на следващия, ще има залежали дози.
Затова си мисля, че най-разумно е в отделни центрове за ваксинация, с предварително записан час. И да се откаже някой, следващият вече е там.

Къде има статистика за починали от ваксините?
Не съм виждала такава.
За Файзер я пуснаха няколко страници назад.
За АЗ: https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/syst … nalysis_Print.pdf

# 2 618
О, и аз мисля, че не е работа на ЛЛ да ваксинира в тая ситуация. Не става въпрос за ваксини на бебета, където се отделят специално дни и се правят само консултации.
Макар, че ако се реши, може да се направи организация. Но, предвид, че личните лекари са в извънболничната помощ и работят самостоятелно, не мисля, че е подходящо.

# 2 619
  • Пловдив
Нашият ЛЛ ваксинира,мен ме ваксинира с АЗ на 19.02.,но на ММ заради заболяване,не беше информиран дали АЗ е подходяща,отказа.След 2дни вече беше информиран,но при него нямаше налични ваксини и ни каза или да чакаме следващите ваксини или ММ да се ваксинира чрез "зелените коридори".Никой от записаните НЕ отсъстваше,всичко беше много добре организирано,ЛЛ си познава пациентите.Във ваксинационните центрове не мерят температура,кръвно,не гледат гърло,няма слушалки,няма 10-15мин изчакване след ваксиниране(два пъти лично го видях с ММ и майка ми),колкото повече ваксини,толкова по-добре.

# 2 620
  • софия
Здравейте, опитвам се да запиша час за някъде в София и няма никакви часове , за никъде. Звънях на няколко места и отговора е един и същ.:Ние нямаме ваксини и не знаем въобще дали ще има...
В момента ужким системата дава 16-30.03 , но реално за София мисля , че е невъзможно да се запишем. Първия път опитах , като маркирах , че няма значение каква е ваксината , втория път само зенека и пак дава , че няма места. Явно има някъде проблем и не става

# 2 621
  • София
Аз се записах през системата за 21, но тези дни може би ще ни ваксинират от работа, мисля да се възползвам дори да няма това, което искам, по-добре да изпреваря вируса...
Ако случайно те ваксинират преди 21-ви, нали ще освободиш часа, за да може някой друг да се запише? Simple Smile

# 2 622
  • София
Здравейте, опитвам се да запиша час за някъде в София и няма никакви часове , за никъде. Звънях на няколко места и отговора е един и същ.:Ние нямаме ваксини и не знаем въобще дали ще има...
В момента ужким системата дава 16-30.03 , но реално за София мисля , че е невъзможно да се запишем. Първия път опитах , като маркирах , че няма значение каква е ваксината , втория път само зенека и пак дава , че няма места. Явно има някъде проблем и не става

В Белодробна има вкасинационен център или поне такива табели са опънали. Ако ви интересува може да звъннете там и да попитате.

# 2 623
Да, мисля да го освободя, достатъчно съвестна съм 😉

# 2 624
  • София

Ако ви е спешно, пробвайте да си запишете час в някой близък до София град - може да намерите някое свободно място в Самоков, Перник, Благоевград и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт