Отговори
# 2 790
  • София
За алергичен ринит какво се препоръчва да се пие?

Преди ваксинация конкретно ли? Нищо.

Алергичният ринит (от който страдат много хора) не значи, че си в повишен риск от силна алергична реакция към ваксината. Има хора с история от остри реакции към медикаменти или анафилактични такива - те са по-уязвими и обикновено тях ги подготвят с анти-хистамини.
Извинявайте за спама, но по принцип за алергичния ринит какво може да се пие, ако знаете (характеризиращ се със суха лигавица на носа, запушване, мъчение, вече година близо, след прекаран синузит или нещо подобно, така и никой не разбра).

Инахалации е хубаво да си правите най-малкото, за да го отпушите поне малко тоя нос. Иначе УНГ и алерголог и те ще ви препоръчат. Но хроничното си остава хронично, то не се лекува, а поддържа Simple Smile Успех

# 2 791
ако променя датата си, ще трябва ли да чакам отново да започне регистрация за началото на април?

# 2 792
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:

Алергичният ринит (от който страдат много хора) не значи, че си в повишен риск от силна алергична реакция към ваксината. Има хора с история от остри реакции към медикаменти или анафилактични такива - те са по-уязвими и обикновено тях ги подготвят с анти-хистамини.
Извинявайте за спама, но по принцип за алергичния ринит какво може да се пие, ако знаете (характеризиращ се със суха лигавица на носа, запушване, мъчение, вече година близо, след прекаран синузит или нещо подобно, така и никой не разбра).[/spoiler]

Инахалации е хубаво да си правите най-малкото, за да го отпушите поне малко тоя нос. Иначе УНГ и алерголог и те ще ви препоръчат. Но хроничното си остава хронично, то не се лекува, а поддържа Simple Smile Успех
Инхалации - студени (с инхалатор и физ. разтвор) или горещи над лайка? Ако е последното - не мога да го правя.
Пребродил съм - баш в пандемията не съм се спрял, де що има УНГ специалисти. Изписват противоалергични само и мехлеми за овлажняване, които с изключение на един, само ми изсушават още повече лигавицата. Не ми е проблем да живея така, не е толкова силно запушването, проблем ми е, че ми тече кръв от носа от време на време, поради сухата лигавица и крустите. Скенери, рентегени, etc...., а април миналата година лежах два дни в болница заради кръвоизлив от носа точно, баш когато генералът беше забранил да се мърда от вкъщи.

# 2 793
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:

Извинявайте за спама, но по принцип за алергичния ринит какво може да се пие, ако знаете (характеризиращ се със суха лигавица на носа, запушване, мъчение, вече година близо, след прекаран синузит или нещо подобно, така и никой не разбра).[/spoiler]

Инхалации - студени (с инхалатор и физ. разтвор) или горещи над лайка? Ако е последното - не мога да го правя.
Пребродил съм - баш в пандемията не съм се спрял, де що има УНГ специалисти. Изписват противоалергични само и мехлеми за овлажняване, които с изключение на един, само ми изсушават още повече лигавицата. Не ми е проблем да живея така, не е толкова силно запушването, проблем ми е, че ми тече кръв от носа от време на време, поради сухата лигавица и крустите. Скенери, рентегени, etc...., а април миналата година лежах два дни в болница заради кръвоизлив от носа точно, баш когато генералът беше забранил да се мърда от вкъщи.

Купете си един компресорен инхалатор и си вземете банка с физиологичен разтвор (съвсем обикновенна от аптеката иначе продават и на дозички, но излиза безмислено скъпо) и си правете по 2 на ден. Гледайте преди лягане да не правите, за да не се стича ако има нещо в гърлото.Това достатъчно ще овлажни предполагам са ви казвали лекарите. Аз съм с такъв ринит и ако се разболея това е първото нещо, което правя. Ако го правих и превантивно може би щях да съм една идея по-добре.

# 2 794
Налага ли се да сваляте маската по време на ваксинацията? Притеснявам се, да не се заразя там. Също така имат ли някаква база данни за ваксинирания или разчитат каквото ти им кажеш за заболяванията си? В момента съм без работа и мога да не излизам изобщо, затова се чудя дали да се затворя в къщи и да си спестя химията. От друга страна пък хората, с които живея, излизат и общуват, колкото и да е минимално. Наплаших се с тая партида, дето я проверяват.

# 2 795
  • София
Налага ли се да сваляте маската по време на ваксинацията? Притеснявам се, да не се заразя там. Също така имат ли някаква база данни за ваксинирания или разчитат каквото ти им кажеш за заболяванията си? В момента съм без работа и мога да не излизам изобщо, затова се чудя дали да се затворя в къщи и да си спестя химията. От друга страна пък хората, с които живея, излизат и общуват, колкото и да е минимално. Наплаших се с тая партида, дето я проверяват.

Скоро даваха един мъж дето се заразил при чакане за ваксина, а си е бил с маска явно... Носете си ги.

# 2 796
За близо час и половина аз не съм си махала маската. На опашката спазвахме дистанция от 1-1.5м.

# 2 797

Скоро даваха един мъж дето се заразил при чакане за ваксина, а си е бил с маска явно... Носете си ги.

Ясно, че ще си я нося. Става въпрос, ще се наложи ли да се сваля, примерно за да ти видят лицето и сравнят с личната карта, ако ти преглеждат гърлото....

# 2 798
За алергичен ринит ми изписват спрей Авамис

# 2 799
Здравейте!
Сутринта около 11 часа се ваксинирах с АЗ и 4 часа по-късно съм вече с 37.4 темп. Някой имал ли е толкова бърза реакция? Обикновено хората споделят, че около 10-12 часа след ваксината започват грипоподобни симптоми.
Освен това съм с ускорен пулс и ми прескача сърцето вече няколко часа, но не знам дали е от ваксината или по-скоро от страх какво ще ми стане:)
За инфо, ако има значение,  на 34г. съм.
Взех си валидол и закрепих положението за малко, но на моменти ме обзема паника.

# 2 800
  • София
Скрит текст:

[/spoiler] 

Ясно, че ще си я нося. Става въпрос, ще се наложи ли да се сваля, примерно за да ти видят лицето и сравнят с личната карта, ако ти преглеждат гърлото....
Това е за секунди, не е проблем. Важното е през останалото време маската да е качествена и да я носиш правилно.

# 2 801
  • София

Незнам кой ще ви иска това....

# 2 802

Незнам кой ще ви иска това....

Филанкишията...😂
Не знам как става, четох, че мерели кръвно някъде, другаде мерели температура, може и да онождат на други места за загрявка, затова питам тези, които вече са минали. Утре ми е часа, ще пиша как е било.

# 2 803
  • София
Майка ми днес не са я преглеждали, зависи от конкретното място явно. Минала е много бързо, не е имало навалица.

# 2 804
  • Бургас
Хайде разписах се и аз в групата на АЗ.
Имам алергия към пчели,алергичен ринит. Реагирам на доста кремове за лице и боя за коса. Това лято се надух от диня, вероятно добре боядисана, защото реагирам и на маса червени безалкохолни. Тъй като не правя шок, а само се понадувам и се обривам нямах предмедикаментация.
За ринита взимам, Ксизал от 5мг, когато вече става нетърпимо. Но Ксизала ми докарва страшен сърцетуп и вдигам пулса над 115, та си го спестих.
В първия час не направих реакция, та се надявам поне от алергична гледна точка да е минал зора.

Ще се допълня, за да не пиша нов пост. Забравих да спомена нещо. На 10-15 минута от боцкането вкуса ми се промени и сега ми горчи в устата.

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 16:48 от MeMyselfI

Общи условия

Активация на акаунт