Отговори
# 3 225
Дали това е случайно съвпадение със спирането на АЗ в Германия, Испания и още няколко страни от ЕС тези дни - https://www.bgonair.bg/a/4-world/220597-rusiya-dogovori-proizvod … lyuchovi-darzhavi
"Русия договори производството на Спутник в 4 европейски страни"

Толкова лошо ли е това-"Русия договори производството на Спутник в 4 европейски страни"...?

Не казвам, че е лошо, въпроса е дали заради това се компроментира ваксината на Астра Зенека и дали има медицинско основание да се спира или е търговска/политическа война?

# 3 226
  • София
Дали това е случайно съвпадение със спирането на АЗ в Германия, Испания и още няколко страни от ЕС тези дни - https://www.bgonair.bg/a/4-world/220597-rusiya-dogovori-proizvod … lyuchovi-darzhavi
"Русия договори производството на Спутник в 4 европейски страни"
И като е договорила да не би от утре да се "пръкнат" 30 милиона дози Спутник от тези заводи? Преди заводите в конкретните държави да почнат да произвеждат, пък докато произведат....ще е дошло време за реимунизация Grinning

# 3 227
АЗ опита да прецака ЕС и е нормално да има враждебни настроения. Освен отмъщение ЕС принципно не бива да оставя такова поведение без последствия, защото ще стане прецедент.

# 3 228
ЧС, по отношение на АЗ да си бяха изпипали юридически клаузите в договора за неустойка и поемане на отговорност от ЕС. Кьорав карти не играе, сега на гърба на обикновените хора ще въртят мръсни игри.

# 3 229
  • София
А защо да не я правят в повече държави? Ваксината вече се установи, че е добра, защитата й е висока, какъв е проблема? Това дори е по-добрия вариант при този недостиг на ваксини в момента.

# 3 230
  • пустинята Гоби
Проблемът не е, че ще я правят в други държави, а че другите държави изведнъж спряха АЗ.

Последна редакция: вт, 16 мар 2021, 16:24 от 🌹 Mimi Rose 🌹

# 3 231
ЧС, по отношение на АЗ да си бяха изпипали юридически клаузите в договора за неустойка и поемане на отговорност от ЕС. Кьорав карти не играе, сега на гърба на обикновените хора ще въртят мръсни игри.

Съгласна съм за неизпипването, спор няма. Имало е някакво лековато предоверяване. Но и другото е факт - имаме Брекзит, имаме прикрита враждебност заради условията на Брекзит, имаме опитите на Борис Джонсън да се откаже от някои поети ангажименти, а после и вероятно е убедил/натиснал базираната в Англия наполовина британска фирма да направи лек финт. Защото сега те спазват буквата на договора, но не и духа му, а това значи нещо в цялата мръсна политика. И помня как в "Кръстникът" всички си казваха "Нищо лично, това е просто бизнес" и как после Майкъл каза кое е направило Дон Корлеоне велик - това, че винаги е приемал всичко лично. Думите му в свободен цитат бяха "Всичко е лично.... И на хората, които приемат всичко лично по-рядко им се случват неприятности". Та сбъркал или не, ЕС сега е длъжен да приеме нещата лично, иначе ще стане съвсем зле. А че цената винаги я плащат хората, вече го писах преди.

# 3 232
Цитат
Имало е някакво лековато предоверяване.

Айде, бе! Дори новоизлюпените юристи знаят първо да вкарат клаузи за неустойки. Зад тази работа стоят интереси. Чии? Не мога да зная. Възможно е ЕС да е искал да се презастрахова при предварителните договори и е резервирал повече от необходимото, за да може после да намали количествата при реалните доставки, без да плаща неустойки. Нали и ние сме поръчали 1/3 от отпуснатите ни квоти, а сега ревем, че няма ваксини.
Ето една статия на Свободна Европа от януари, в която се коментират тези въпроси и заявените количества, по данни на Ройтерс.
https://www.svobodnaevropa.bg/a/31043742.html

# 3 233
Реших да се разпиша в темата, понеже все по-често чета за хора, които са се разболяли скоро след ваксиниране. Аз и мъжът ми имахме късмета да се васкинираме (той е в приоритетна група, а аз хванах зелените коридори). И двамата решихме да си направим тестове за антитела на 14-тия ден. Очаквано и двамата нямахме, но го направихме от научен интерес. Simple Smile Надявам се това да е полезна информация, ако някой се чуди дали има смисъл пак да се пази след ваксинирането.
Също мога да споделя за близък, който 1 месец след втората доза на Модерна е с резултат от количествения тест 80 пъти над нормата.

# 3 234
Не е много нормално след 14 дни да няма антитела май. С коя ваксина сте?

# 3 235
  • София
Реших да се разпиша в темата, понеже все по-често чета за хора, които са се разболяли скоро след ваксиниране. Аз и мъжът ми имахме късмета да се васкинираме (той е в приоритетна група, а аз хванах зелените коридори). И двамата решихме да си направим тестове за антитела на 14-тия ден. Очаквано и двамата нямахме, но го направихме от научен интерес. Simple Smile Надявам се това да е полезна информация, ако някой се чуди дали има смисъл пак да се пази след ваксинирането.
Също мога да споделя за близък, който 1 месец след втората доза на Модерна е с резултат от количествения тест 80 пъти над нормата.
Защо да е нормално? Сестра ми 18 дни след ваксина има доста антитела.

# 3 236
Цитат
Имало е някакво лековато предоверяване.

Айде, бе! Дори новоизлюпените юристи знаят първо да вкарат клаузи за неустойки. Зад тази работа стоят интереси. Чии? Не мога да зная. Възможно е ЕС да е искал да се презастрахова при предварителните договори и е резервирал повече от необходимото, за да може после да намали количествата при реалните доставки, без да плаща неустойки. Нали и ние сме поръчали 1/3 от отпуснатите ни квоти, а сега ревем, че няма ваксини.
Ето една статия на Свободна Европа от януари, в която се коментират тези въпроси и заявените количества, по данни на Ройтерс.
https://www.svobodnaevropa.bg/a/31043742.html

Класически неустойки не е можело да има, защото е ясно, че няма как една фирма, чиято ваксина не е одобрена, да започне производство и доставки, значи и да гарантира доставен срок. Затова са прибегнали към едни обтекаеми юридически формулировки (подобна е например "с грижата на добър стопанин" при наемане на имот) и са се договорили АЗ да направи "всичко възможно" или нещо подобно. Но е могло по друг начин да се направят нещата, даже аз нискостеблената контракт мениджърка, която не се вижда над тревата, бих могла да го направя,  но скъпите и високи като дървета юристи на ЕС не са могли.  Отделно и нашите са сгафили, ама и те са стъпили на гаранцията от ЕС. Нормално е да не поръчат 20 милиона ваксини за 7 милиона човека, от които 1,5 милиона не подлежат на ваксинация, а и още 2 или 3 са антиваксърски настроени.

Та така, и в ЕС има некомпетентност, връзкарство, лобизъм... Спомнете си, че ние изпратихме там Слави Бинев и Бареков... Ето и още нещо интересно за политическия материал, който се гласи да ни управлява - не е по темата, ама някой подобен, отишъл там по някаква квота,  е преговарял:

https://gospodari.com/%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D0%B5-%D0%BB%D0%B8-%D0% … TB9Rm2k2owkFZuorc

# 3 237
Не само Чобанов го говори ами и световно признат експерт занимавал се с разработването на ваксината за Ебола и не само (както той сам си казва, последния, който може да се нарече антиваксър) работил с едни от най-големите производители на  ваксини GSK, Novartis, Solvay Biologicals, Bill & Melinda Gates Foundation. Писал е отворено писмо до СЗО, че ваксинацията незабавно трябва да се спре (слагам линк към писмото му).

Най-подробно е обяснил, че един вид тия ваксини са опасни защото създават в организма изкуствена защитна система. Тази изкуствена система прави натуралната имунна система мързелива и неефективна. От друга страна , принуждава и ковид да мутира в нови по-смъртоносни щамове(защото вируса се опитва да заобиколи изкуствената защита). Така ваксинираните стават преносители и разпространители на по-смъртоносните щамове. Тяхната ваксина е неефективна срещу новите мутации, но и имунната им система е вече мързелива и неефективна. От друга страна и за неваксинираните е зле защото тълпите ваксинирани, които ги заобикалят ще пренасят мутиралите щамове....
Та така, според него не само няма да помогнат ваксините  а само ще влошат нещата .

https://dryburgh.com/geert-vanden-bossche-open-letter-to-who-hal … mass-vaccination/

Той /Чорбанов/ винаги използа случая да ни запознае с българската ваксина и нуждата от финансиране.
Днес каза нещо, което е много логично.  С висока степен на разпространение /вълна/ и сложена една доза / ваксинацията не е завършена/ се създава супер среда за нов вариант на вирус. Така може да си въртим пандемията доста дълго време, с нови ваксини и нови варианти/щамове.

Последна редакция: вт, 16 мар 2021, 17:46 от hamsti

# 3 238
Писал е отворено писмо до СЗО, че ваксинацията незабавно трябва да се спре (слагам линк към писмото му).
Най-подробно е обяснил, че един вид тия ваксини са опасни защото създават в организма изкуствена защитна система. Тази изкуствена система прави натуралната имунна система мързелива и неефективна. От друга страна , принуждава и ковид да мутира в нови по-смъртоносни щамове(защото вируса се опитва да заобиколи изкуствената защита). Така ваксинираните стават преносители и разпространители на по-смъртоносните щамове. Тяхната ваксина е неефективна срещу новите мутации, но и имунната им система е вече мързелива и неефективна. От друга страна и за неваксинираните е зле защото тълпите ваксинирани, които ги заобикалят ще пренасят мутиралите щамове....
Та така според него не само няма да помогнат ваксините,а само ще влошат нещата .

И баба знае, че е най-добре да се ваксинираме преди епидемията, ама какво да правим като ни тресна новият вирус? Някакво друго средство да имаме? Да стоим и да си мрем? От друга страна ваксина е изкоренила Вариолата не преди да тръгне, а векове или хилядолетия  след като се е пръкнала. Та явно и така може.

Иначе вирусите по правило не мутират в по-смъртоносни щамове, а в по-заразни, по-устойчиви и прочее (пример Испанският грип). Това е така, защото вирусът няма интерес да му умират гостоприемниците. Общо взето вирусът, който може сериозно да разреди населението на Земята, ще има три качества:

- висока заразност
- дълъг инкубационен период
- висока смъртност

Обаче ако успее е все едно да си отреже клона, на който седи. И затова поне едно от трите все липсва.

Последна редакция: вт, 16 мар 2021, 17:03 от Черна станция

# 3 239
Преди няколко дни попаднах на статия за късните странични реакции от РНК ваксините. Сега не мога да я намеря на български и затова дават линк на английски. https://eu.usatoday.com/story/news/health/2021/01/27/covid-arm-m … s-say/4277725001/
При майка ми се получи такава реакция точно една седмица след поставянето. Плюската се разрастна до 8 см за един ден. Имаше сърбеж и лека болка. По лекарски съвет почна да пие и да се маже с противоалергични, но не помогнаха. Пожене не виждах подобрение се разтърсих и намерих статии, в които пише, че в САЩ тези кръгове не ги третират като алергична реакция, а като възпалителна. Беше препоръчано да се пият кортикостероиди, но това ми се стори много крайно и почнах да и давам аспирин (също противовъзпалително). След 24 часа петното беше почти избледняло и сърбежът беше изчезнал.
По подобен начин изглеждаше ръка ѝ, но кръгът беше много по-зачервен.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт