Отговори
# 3 240
Писал е отворено писмо до СЗО, че ваксинацията незабавно трябва да се спре (слагам линк към писмото му).
Най-подробно е обяснил, че един вид тия ваксини са опасни защото създават в организма изкуствена защитна система. Тази изкуствена система прави натуралната имунна система мързелива и неефективна. От друга страна , принуждава и ковид да мутира в нови по-смъртоносни щамове(защото вируса се опитва да заобиколи изкуствената защита). Така ваксинираните стават преносители и разпространители на по-смъртоносните щамове. Тяхната ваксина е неефективна срещу новите мутации, но и имунната им система е вече мързелива и неефективна. От друга страна и за неваксинираните е зле защото тълпите ваксинирани, които ги заобикалят ще пренасят мутиралите щамове....
Та така според него не само няма да помогнат ваксините,а само ще влошат нещата .

И баба знае, че е най-добре да се ваксинираме преди епидемията, ама какво да правим като ни тресна новият вирус? Някакво друго средство да имаме? Да стоим и да си мрем? От друга страна ваксина е изкоренила Вариолата не преди да тръгне, а векове или хилядолетия  след като се е пръкнала. Та явно и така може.

Иначе вирусите по правило не мутират в по-смъртоносни щамове, а в по-заразни, по-устойчиви и прочее (пример Испанският грип). Това е така, защото вирусът няма интерес да му умират гостоприемниците. Общо взето вирусът, който може сериозно да разреди населението на Земята, ще има три качества:

- висока заразност
- дълъг инкубационен период
- висока смъртност

Обаче ако успее е все едно да си отреже клона, на който седи. И затова поне едно от трите все липсва.
Изобщо нямам познанията да коментирам, дадох линк към писмото на експерта, точно с тази цел. Той говори за нещо наречено "Immune escape" .Всичко е научно обосновано, който иска може да прочете и да се информира.
Това са думи пък на Чобанов:
"Според него правило на всяка една ваксина е да защитава превантивно, т.е. една група хора се имунизира с нещо, то се появява в един момент и те са защитени. Когато обаче вирусът се движи между тях и един е болен, друг е само позитивен, трети не реагира и в този момент започнем масова ваксинация, предизвикаваме мутационен натиск върху вируса.

"Някои от последните версии са, че част от новите мутации са в следсвтие на имунизацията и затова доста хора се разболяват", каза още имунологът."

# 3 241
И какво предлага? Да стоим и да си мрем без защита?

# 3 242
# 3 243
Наскоро учени от БАН бяха изчислили, че с ваксини, при сегашните условия, вирусът ще затихне декември, а без ваксини - юни догодина.
Т.е. какво печелим? Половин година, на цената на нови, устойчиви щамове и купища пари за ваксини.
Разбира се, нещата се променят в движение. А този вирус явно не е баш като останалите.

Предпочитам да се доверя на доказали се експерти. Щом те казват, че тази ваксинация сега не е добра идея в глобален план, аз им вярвам.
Може просто правителствата  да имат и други цели. Страхът от заболяване е удобна форма за масов контрол на населението. А страхът от неизвестното - още по-голяма.

# 3 244
Печелим човешки животи. Това печелим. Репортажите от болниците са потресаващи днес. И кой гарантира, че ковид ще си ходи юни 2022? И на база на какво? Много ми е интересно, Чорбанов как ще се справи с пълните болници?

# 3 245
И какво предлага? Да стоим и да си мрем без защита?
Да събираме пари за българската ваксина. Със сигурност тя няма да бъде готова в период на пандемия, сигурно няма да го има вирусът когато излезе на бял свят тя. Слушах го внимателно Чорбанов, дори и той за разлика от Мангъров призовава хората с придружаващи заболявания да си сложат втората доза АЗ. Признава, че за тези групи срещата с вируса може да е фатална.

# 3 246
Предпочитам да се доверя на доказали се експерти. Щом те казват, че тази ваксинация сега не е добра идея в глобален план, аз им вярвам.

А останалите? тези, разработващи ваксините и стратегията за ваксиниране? Те недоказани ли са? И Чорбанов е най-баш доказаният, така ли?

# 3 247
Цитат
Печелим човешки животи.

Това не е много сигурно в дългосрочен аспект. При устойчиви щамове, пръкнали се заради сегашните ваксинации, които са в разрез с добрата медицинска практика, може да се окаже, че загубите в човешки животи са много по-големи, отколкото ако основният, по-слабо заразен вариант, мине през световното население и затихне сам.  

Аз съм в най-рисковите групи за тежко протичане, рисково и да се ваксинирам и съм принудена да не си подавам носа навън, но се опитвам да мисля трезво.

ЧС, разбирам, че си скована от някакъв ужас, но, моля те, не ми преиначавай думите. Не съм казала, че Чорбанов е най-големият експерт, но все пак му имам по-голямо доверие, отколкото на твоите интерпретации.

# 3 248
Аз искам да знам дали някой води статистика на процента болни след като са били ваксинирани?
В петък почина близък човек, ваксиниран. От лекарка в болница имам инфо, че почти всички които напоследък са постъпвали са били ваксинирани.Някой знае ли дали има такава статистика?

# 3 249
  • пустинята Гоби
Защо да няма? Днес излезе инфо за Румъния, че 4000 ваксинирани румънци са с корона вирус. Което е нормално, когато се слагат ваксини по време на пандемия.

# 3 250
pandorina, съболезнования.
Дори и да има такава информация, най-вероятно никога няма да стигне до нас.

# 3 251
А дали е случайно че няма такава? Или просто смятат, че не е интересно..
Защото ако процентът на ваксинирани болни многократно надхвърля този на не ваксинирани вече става интересно.. Като се има предвид колко повече е неваксинираното население..

Последна редакция: вт, 16 мар 2021, 17:47 от pandorina

# 3 252
В Румъния може и да има аз се съмнявам тук да излезе...

# 3 253
Елементарно е, вируса е в пик и докато се изгради защита човек вече е заразен.

# 3 254
  • София
Pandorina,  съболезнования! Cry

Би ли споделила, ако не ти е много болезнено в момента, твоя близък на какъв етап от ваксинацията се е разболял (1-ва, 2-ра доза, колко дни след поставянето им и с каква ваксина)? Смъртта е вследствие на заразяване с К19 предполагам?

Общи условия

Активация на акаунт