Отговори
# 3 255
ЧС, разбирам, че си скована от някакъв ужас, но, моля те, не ми преиначавай думите. Не съм казала, че Чорбанов е най-големият експерт, но все пак му имам по-голямо доверие, отколкото на твоите интерпретации.

Не, не съм скована от ужас, а се опасявам за икономиката, но също така и ми е писнало от епидемията и ограниченията. Респективно и поради двете причини искам да свърши бързо. А как може да стане това? Единият начин е с драконовски мерки (Китай), обаче при нашия манталитет и нашата политическа система не работят. И тогава какво? Ми ваксината е единственият начин. И, както казах, вариолата е изкоренено докато е върлувала, значи може. Без съмнение ще е по-трудно и по-бавно, отколкото ако сме знаели да се ваксинираме превантивно, ама за целта СЗО трябва да наеме врачки с кристални кълба.

Също така не те карам да вярваш на мои интерпретации - все па изрично споменах други доказани експерти. Защо избираш да вярваш на един, а не на друг? Ами просто е - всеки вярва на това, което иска да вярва. И игнорира източниците, които не му пасват на убежденията.

Относно болните ваксинирани. Ами то си е казано, че защитата идва след 2, 3 , 4 седмици. Ако си заразен преди или се заразиш малко след ваксинация, нормално е да няма защита. Особено пък в пик на епидемията, и пак особено ако много ваксинирани се разпищолят и свалят гарда.

# 3 256
  • London
Интересно как в Англия ваксините работят и болните старци намаляват както и умиращите само в БГ .....всичкото болни, умрели и тн все ваксинирани. Ама човек като иска да си намери причина да я кара на каквото Богу повели теории много.

# 3 257
  • София
Интересно как в Англия ваксините работят и болните старци намаляват както и умиращите само в БГ .....всичкото болни, умрели и тн все ваксинирани. Ама човек като иска да си намери причина да я кара на каквото Богу повели теории много.
Явно сме различен биологичен вид.

П.П. Ваксините работят не само в Англия. Само при нас разболяват, обаче. БЦЖ-то е виновно.

# 3 258
  • София
Естествено, че пандемията не е най-подходящото време за ваксина! Но в случая нямаме никакъв друг полезен ход просто...

# 3 259
Той беше на 69 г, пенсионер. Ваксинирали са се със съпругата му на 21.02. Той проявява симптоми на 4.03, тя 4 дена след него. Т.е. 11 дена след ваксинацията започва всичко. Основен симптом висока температура 38 до 39. Може би кашлица, не съм сигурна. На 7-ми ден неговата сатурация става 80 и го приемат в болница, където му се покачва над 90. И точно след 24 ч умира. Получава остра дихателна недостатъчност на втория ден в болницата сутринта, слагат го на вентилация.., включват ремдесавир, но...не успяват да го спасят. Дал е + тест а ковид. Направените снимки до последно са покавали че няма пневмония, само леки васкулитни изменения. Съпругата му, която е с 10 г по-млада, до вчера продължаваше ту да вдига ту да сваля Т. Прави скенер - няма нищо сериозно. Нейната сатурация е добра. Положителен антигенен тест.  Как се е заразил всички недоумяват защото той почти никъде не е излизал и много се е пазил. Нямат около тях болни с които да са контактували..Това е.

# 3 260
  • София
Много съжалявам за загубата ти!
Наистина е тежко с цялата тая обстановка...за нещастие и аз имам доста познати, които си отидоха заради вируса. Обаче по това, което пишеш моя изводе , че той още е бил без никакви антитела, т.е. ваксината дори не е започнала да действа.

# 3 261
  • London
Съдба... .той и баща ми никъде не ходеше, но на на зъболекар му се наложило. Оттам го хвана и беше фатално. Да не говорим за типа погребения сякаш си чумав в такъв случай или за липсата на връзка с интензивните отделения. Абе....не искате да го усетите на ваш гръб със сигурност.

# 3 262
  • София
Наскоро учени от БАН бяха изчислили.....
А дали тия световни учени от БАН щяха да имат същите изчисления, ако ваксината им беше финансирана Wink
Хайде сега да си спомним един друг учен - доц. Кунчев, който юни миналата година каза, че България приключва с ковид, ако не завинаги до поне до края на 2020. Мхм. И който доцент, в началото на февруари, предвиди, че пикът у нас ще е на 25 февруари. Мхмммм.

# 3 263
Съдба... .той и баща ми никъде не ходеше, но на на зъболекар му се наложило. Оттам го хвана и беше фатално. Да не говорим за типа погребения сякаш си чумав в такъв случай или за липсата на връзка с интензивните отделения. Абе....не искате да го усетите на ваш гръб със сигурност.

Съболезнования!

# 3 264
Аз искам да знам дали някой води статистика на процента болни след като са били ваксинирани?
В петък почина близък човек, ваксиниран. От лекарка в болница имам инфо, че почти всички които напоследък са постъпвали са били ваксинирани.Някой знае ли дали има такава статистика?

Е това вече е сигурно ЕЖК. Може ли така безотговорно да се разпространяват слухове. Как пък не - почти всички в болница - ваксинирани, а здравите - неваксинирани. Усещате ли се що за глупост? Друг е въпросът, че много хора не се пазят веднага след ваксината и се заразяват. Ама пък чак почти  всички?

# 3 265
Да, съгласна съм, че това го чух от приятелка, която от своя страна он нейна такава. Не оспорвам, че е ЕЖК. Но предвид случките около мен, предвид липсата на такава статистика...в мен се промъкват съмнения. Не знам как и защо...ако наистина това се случва. Но липсва информация.
С въпросният човек, който си отиде..бяхме коментирали дали ще се ваксинираме. Аз го питах - не мислиш ли, че е твърде бързо създадена тая ваксина, че има много въпросителни..Той се съгласи, но каза, че данните за фатални случаи в света били статистически нищожен процент спрямо този на ваксиниралите се...но, когато може ти да си от тоя нищожен процент е по-различно...нали?

# 3 266
pandorina, може да  се е  заразил именно на опашката за ваксинации.

----------------------------------
Наскоро учени от БАН бяха изчислили.....
А дали тия световни учени от БАН щяха да имат същите изчисления, ако ваксината им беше финансирана Wink
Хайде сега да си спомним един друг учен - доц. Кунчев, който юни миналата година каза, че България приключва с ковид, ако не завинаги до поне до края на 2020. Мхм. И който доцент, в началото на февруари, предвиди, че пикът у нас ще е на 25 февруари. Мхмммм.

Не съм чувала до сега Институтът по математика и информатика  да разработва някаква ваксина. От къде ти е информацията?

Цитат
https://www.monitor.bg/bg/a/view/ucheni-ot-ban-izchisliha-koga-s … pidemijata-253800
Ако ваксинационният план върви по план и се ваксинират около 100 -120 хиляди души на месец, епидемията ще свърши до октомври - максимум до края на тази година. Тази прогноза направи проф. Огнян Кунчев от Института по математика и информатика към Българската академия на науките пред БНР.

Математикът изчисли и какъв би бил сценария ако хората у нас не се ваксинират. „Ако не слагаме ваксини и нещата се развиват така, както се развиваха досега в България, трябва някъде докъм средата на следващата година да имаме край на епидемията – значи, че около 70% от населението на България ще се е срещнало с коронавируса.“ обясни проф. Огнян Кунчев.

Последна редакция: вт, 16 мар 2021, 18:38 от Diorela

# 3 267
Той се съгласи, но каза, че данните за фатални случаи в света били статистически нищожен процент спрямо този на ваксиниралите се...но, когато може ти да си от тоя нищожен процент е по-различно...нали?
Т.е. вие твърдите, че той е починал защото се е ваксинирал и ваксината го е разболаля?

# 3 268
Не, не го твърдя. Но не мога и да пренебрегна съмненията си че връзка има. Каква не знам. Написах го и в горния пост.

# 3 269
  • София
След положителен тест за Ковид 11 дни след ваксина, не мисля, че тя би имала някаква връзка. Но ..кой знае..

Общи условия

Активация на акаунт