Отговори
# 4 365
  • Далечният изток
prolet_inchen, ти не беше ли твърдо против ваксините? Поне до преди месец, два, три...
Сега как така реши да се ваксинираш?

А, редактирала си поста, преди малко друго пишеше.... Доообре  Neutral Face

# 4 366
Защо да е невъзможно човек да почине 7 седмици след първа доза? Очевидно не всички изграждат имунитет. След първа доза около 70% ще изградят имунитет, предпазващ от заразяване, а това за 100-те процента срещу тежко протичане реално не е доказано т.е. проучването е направено с адски малко заразени. И в него се твърди, че 100-те процента срещу тежко протичане сa 15 дни след ВТОРА доза. Едва ли има ваксина която да прази напълно от усложнения, дори и да са 99% със сигурност не са 100. Освен това може човека да е имал проблеми с имунната система и да не е дал добър отговор, всичко е възможно.

Аз честно казано също се притеснявам, че ММ няма абсолютно никакви антитела и се надявам да се появат поне след втора доза. Четох го това за хипотетичния клетъчен имунитет ама я го има я го няма. А при това разпространение дали ще успеем да се опазим до втората доза...
Яд ме, че не изчкахаме за РНК ваксина и се чудя ако и след втората няма антитела след колко време би могъл да си сложи друга ваксина?

Последна редакция: нд, 28 мар 2021, 19:17 от A-L-I-N-A

# 4 367
prolet_inchen, ти не беше ли твърдо против ваксините? Поне до преди месец, два, три...
Сега как така реши да се ваксинираш?

А, редактирала си поста, преди малко друго пишеше.... Доообре  Neutral Face
Първо, не съм против ваксините. Неколкократно съм казвала, че и аз и детето имаме всички възможни, та и доброволни. От тези против коронавирус се притеснявах. Обаче колкото и странно да ви се струва човек като види близък да умира и му се променя мнението. Освен това аз се водя на принципа, че лятото ще има по-малко случаи, евентуално и имунитета ще е пресен за есента и зимата. Може би и повече изследвания за различните ваксини. Редактирах си мнението погоре, за да е по-кохерентно. Но пак казвам, надали ще го докараме дотам здрави. Както гледам, колко хора около нас са болни, съмнявам се. В Бургас е много зле.

Последна редакция: нд, 28 мар 2021, 19:16 от prolet_inchen

# 4 368
Не ме учудва, че ваксинирани се влошават от ковид, нито пък, че преболедувалите с антитела пак се разболяват.

Вчера присъствах на потресаваща сценка, нормална за ежедневието.
Разделили потоците и входове за изследване на PCR в лабораторията.
Да, но сутрин рано  заблуден за тест се качва на опашка за кръвни проби. На опашката предимно възрастни, мъжа на около 30 взе да пита за какво се чака, че той е за тест, маската свалена. Направиха му забележка да си сложи правилно маската и като се развика тоя човек - "ти, ли на мене ще ми казваш, бе с тоя парцал къде си мислиш, че те пази?! Мойта маска е специална, плюс това имам антитела, ами ми нужен тест да пътувам, че такива като мен хранят тия като теб......

Гаранция, че този с антителата да не се разболее, няма

# 4 369
От проучване в Шотландия, което обхваща повече хора и най-важното данните са вече от приложението в реални условия 1 месец след първата доза Астра Зенека намалява риска от хоспитализация с 94%. Файзер с 85% след една доза. И това при възрастните хора. 
Това със 100%те процента е след 2 дози и да най-вероятно не е точно 100%, защото проучванията са правени с малко хора, но сигурно в реални условия е близо до това и пак е много висок процент.

# 4 370
Даваха репортаж, че за зелените коридори пред Пирогов е празно, няма много или няма никакви желаещи.
Това е много неприятен факт и ми се струва следствие от погрешната информационна политика.
Ваксинирайте се, хора! Боледуването от ковид не е шега.

# 4 371
Няма ли да дойде вирус да лови само наглите мутри, селяндури и простаци? Еххх, мечтииии, мечтииии!!!

# 4 372
  • Далечният изток
Някой може ли да ми припомни къде се съобщават странични реакции след ваксинация. Благодаря!

# 4 373
Аз се чудя дали да не отида сега да се ваксинирам, не знам в Бургас има ли зелен коридор, но да кажем, мога да се обадя утре и да питам. Но може да сме заразени, още 6 дена ни остават да разберем. Не знам, на мен цялата история много ми повлия психически, и като цяло по-скоро ме нави за ваксина, отколкото обратното.

# 4 374
  • София
В сайта на ИАЛ, на началната страница от дясно има линк за попълване на форма за реакция от лекарствени продукти от неспециалисти. Има и отделно за специалисти, де.

# 4 375
Някой може ли да ми припомни къде се съобщават странични реакции след ваксинация. Благодаря!

Аз съобщих тук https://www.bda.bg/bg/%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D1%83%D0%BB%D1%8F … D0%B8%D1%86%D0%B0

Обадиха ми се да разпитат за подробности, любезни бяха.
Отделно и в сайта на производителя също съобщих.

# 4 376
  • София
Приятелка ми се обади , че е с положителен тест...както тя се изрази 'мамата си джаса...аз си мислех, че е като настинка..очните ябълки ме болят вече'. И това за човек на 30 години, който дори не е стигнал до болница още (дай боже да не стига). Само се надявам да устискам до втора игла, че мъжа ми работи с хора..там всеки ден капе по някой...колко пъти ми се е разминавало направо не ми се вярва...

# 4 377
Мисля, че всички бройки от заявените ваксини различни от АЗ са в България и че има количества които просто стоят някъде на склад.
Попитах преди малко съпруга ми, дали на работа не са им казали нещо за ваксини/ Мини Марица/ все пак влизат по 300 човека на смяна и ми каза, че на оперативката са им казали, който иска веднага може да бъде ваксиниран с Модерна.
И... попитах го има ли желаещи, каза ... не съм чул някой да иска.
Аз съм ваксинирана и честно казано около мен познавам точно 1 човек който е ваксиниран.
Днес баща ми го попитах какво ще правят, имат час през портала за 01.04.- аз им го записах,
каза не знам, ти каквото кажеш....Не знам мога ли да поема тази отговорност, той е с инфаркт, две коронарографии, взема лекарства за сърцето от 10 години. Направо не знам.

# 4 378
Аз се чудя дали да не отида сега да се ваксинирам, не знам в Бургас има ли зелен коридор, но да кажем, мога да се обадя утре и да питам. Но може да сме заразени, още 6 дена ни остават да разберем. Не знам, на мен цялата история много ми повлия психически, и като цяло по-скоро ме нави за ваксина, отколкото обратното.
Тъй като съм си запазила час през системата в Трета поликлиника, минах да попитам дали ваксинират. На регистратурата ми казаха, че имат Астра Зенека и веднага могат да ме ваксинират.  Аз отказах, защото съм си определила специални дни за след ваксинацията, така че да нямам работа. Казаха че, сутрин поставят ваксини.

# 4 379
Днес баща ми го попитах какво ще правят, имат час през портала за 01.04.- аз им го записах,
каза не знам, ти каквото кажеш....Не знам мога ли да поема тази отговорност, той е с инфаркт, две коронарографии, взема лекарства за сърцето от 10 години. Направо не знам.
Проведи разговор с тях - от една страна рискове от болестта, от друга - рискове от ваксината и ги накарай сами  да решат. След подобно мое (в съвсем различна, но пак свързана със здравето ситуация) решение, баща ми си отиде. Много дълго живях под тежестта на вината.

Общи условия

Активация на акаунт