Отговори
# 4 470
Интересна карта, показва нововаксинирани с вида на ваксината по градове. Доста градове са с 3 нули, дали и не са подали данни, нямат ваксини, или няма желаещи, не ми стана ясно.
 Но има градове, където се прилагат Пфайзер и Модерна - Кърджали, Хасково, Търговище, София и т.н.
https://covid.tobel.bg/#map=8/2871567.18/5260267.17/0

А и ваксините изведнъж запристигаха преди изборите. Дали ще се запази тази тенденция и след изборите?

# 4 471
Lady, на моя роднина са му предложили тест за анти-тела преди ваксината.
Дали го правят за да вземат едни 25-30лв или имат някакви съображения не знам.

Има съмнение, че го е изкарал зимата, но не е правил тест. Затова сега ще пусне за свое спокойствие.

# 4 472
Защото с ваксината пазите не само себе си но и допринасяте за успешната борба с пандемията на цялото общество. Ако не сте го разбрали досега. Затова е лигавщина, наистина. Защото докато не се ваксинираме всички, няма да се отървем от тази смъртоносна напаст. Защото всеки човешки живот ще тежи на съвестта ни докато не достигнем праг от поне70% от населението с антитела. Освен това ваксината очевидно ще стане сезонна, нищо не пречи следващия път да се ваксинирате с каквото искате, ако има. Сега просто се ваксинирайте, за да не умират повече хора. Толкова ли е сложно за разбиране?
В последния един месец говорих с поне 4-ма от топ лекарите на София. Нито един от тях не се е ваксинирал, не смята и да се ваксинира. Очевидно техните разсъждения по темата са различни от Вашите. Всеки има право сам да реши как иска да умре- от ковид или от ваксина и никой няма право да му се меси. Изключително дразнещо е как на държавата години наред ни и пука, че сме на едно от първите места по ракови и сърдечно-съдови  заболявания, че масово вече хората са с репродуктивни проблеми и затова сме и на едно от първите места по ниска раждаемост, а сега изведнъж се загрижи за нас, че може да умрем от болест, която основен процент от хората изобщо не я усещат. Тук ще ми кажете, че други умират. Миналата година загубих трима човека- нито един от Ковид. Болката е не по-малка. Не отричам правото Ви да се ваксинирате. Но не размахвайте пръст!

Не размахвам пръст на никого. Опитвам се да припомня, че днес живеем в саморегулираща се общност, не в палеолитна пещера и освен грижата за себе си имаме отговорности към обществото като цяло. Особено когато не се изисква да проявяваме някакъв героизъм в името на това общество, както са го правили наши предшественици. И тук управлението на държавата, с всички негативни действия за общественото здраве няма нищо общо. Касае се до индивидуално съзнание и отговорност.

# 4 473
  • София
Според мен най-важното е да има желаещи да се ваксинират. Няма значение, че лицето Х се ваксинира с АЗ, а лицето У ще чака иРНК ваксина. Защото лицето Х ще се ваксинира на 01.04, ще получи втора доза на 15.06. /примерно/ и ще е добре защитено на 29.06.  А лицето У ще почака, ще успее да си получи желаната ваксина примерно на 01.05. ще си получи втората доза на 28.05. и ще е защитено на 11.06. Накрая и лицето Х, и лицето У ще са ваксинирани, и ще са помогнали за масовия имунитет в България - всеки по своя си начин. А това е крайната цел

# 4 474
  • на земята
Според мен най-важното е да има желаещи да се ваксинират. Няма значение, че лицето Х се ваксинира с АЗ, а лицето У ще чака иРНК ваксина. Защото лицето Х ще се ваксинира на 01.04, ще получи втора доза на 15.06. /примерно/ и ще е добре защитено на 29.06.  А лицето У ще почака, ще успее да си получи желаната ваксина примерно на 01.05. ще си получи втората доза на 28.05. и ще е защитено на 11.06. Накрая и лицето Х, и лицето У ще са ваксинирани, и ще са помогнали за масовия имунитет в България - всеки по своя си начин. А това е крайната цел
Подкрепям!
Това е важното!

# 4 475
  • Бургас
Да, стига лицето У да не изтегли късата клечка и не се разболе, докато чака ваксината. Имам позната лекарка - антиваксърка, януари  коментирахме ваксините и тя каза, че категорично е против всякакви  ваксини, щото не знам какво си вкарвали в клетките, тя имала алергия и супер вредни били ваксините,  не само за ковид, ами всички...обаче третата вълна не я подмина, цялото семейство още не може да се съвземе, тежко го изкараха, сега разправя, че в най-скоро време ще се ваксинира и изобщо забрави всичките си доводи за вредността на ваксините

# 4 476
  • на пъпа на Златията
Според мен не се знае влизат ли живеещи зад граница във всичките тези статистически изчисления. Ако влизат, това много изкривява сметките.  Важно е, дали някъде има информация, колко бг граждани живеят зад граница и колко са в България.
В нужните 70% влизат, както имунизираните, така и преболедувалите, които също имат някакъв имунитет.

ПС Как се разбират дозите - 1 доза е за 1 поставяне на 1 човек, или 1 флакон, който се разрежда за няколко души?

ППС Като дойдат изборните туристи и се ваксинират у нас, тези дозички моментално ще се стопят и за нашего брата пак няма да има Пфайзер и Модерна.
И аз исках да направя такава сметка. Знаех че децата са 700 000 хиляди . Но някъде мернах в статистиките че 1 700 000 . Да не би да е грешка? Тая година трябваше да има преброяване , но се размина.
Ако има достатъчно  ваксини , ще пуснат  зелените коридори и ще се справим .
Отдавна казаха че избор  на ваксина и достатъчно ще имаме  през април .

Да предположим че  3 500 000 ни трябват за 70 процента . Имаме 500 000   ваксинирани с някаква защита
Имаме  328753 (+983) е общият брой на заразените; Нали се сещате че това число трябва да го умножим поне по 3 . Станаха  поне 1 000 000.
До средата на април ще преполовим ваксинацията.
Не зная защо се нервим

Последна редакция: пн, 29 мар 2021, 16:22 от rorik

# 4 477
Всичките тези сметки, според мен са уравнение с много неизвестни. Не знаем колко от ваксинираните са го преболедували, не знаем колко от децата и колко от възрастните реално живеят в България, не знаем каква е частта на хората, сблъскали се с вируса и изградили някаква имунна защита, макар и по-слаба, срещу вируса. И още много неизвестни...
Не ги знаем тези данни, защото май такива статистики никъде не се водят.

# 4 478
  • Бургас
Предварително се извинявам за странния въпрос но:
Някой да има странно усещане за косъм в устата/гърлото, а косъм да няма?
От седмица и повече се побърквам от това усещане.

# 4 479
  • London
Наистина странен въпрос.Grinning

# 4 480
Някой знае ли как се процедира, ако сте се записали чрез електронния портал, но ваксини няма? Насочва ли се нова дата и час или трябва наново да се регистрираме?

# 4 481
  • София
Lady, на моя роднина са му предложили тест за анти-тела преди ваксината.
Дали го правят за да вземат едни 25-30лв или имат някакви съображения не знам.

Има съмнение, че го е изкарал зимата, но не е правил тест. Затова сега ще пусне за свое спокойствие.
Това защо? Аз боледувах ноември, имам антитела и въпреки това съвсем скоро ще се ваксинирам.
Искаше ми се да изчакам Янсен, защото е еднодозова и пази на 57% и от африканския щам, но чета нещо за края на април, а не ми се чака дотогава. Вече има доста повторно заразени.

# 4 482
Някой знае ли как се процедира, ако сте се записали чрез електронния портал, но ваксини няма? Насочва ли се нова дата и час или трябва наново да се регистрираме?
Регистрираме се наново.

# 4 483
  • Бургас
Наистина странен въпрос.Grinning
Затова се извиних, но е брутално гадно. Все едно имам в устата и се опитвам да глътна косми, а няма абсолютно нищо.
Питам за инфо само.

# 4 484
  • London
Колко време е минало от ваксината, че го свързваш с нея? Аз ако получа понастоящем някакво оплакване изобщо няма да ми хрумне,че има връзка......А, твоето ми се струва на нервна почва. Такива неща идват от стрес, невроза и тн.

Общи условия

Активация на акаунт