Отговори
# 4 605
  • Димитровград
Нямахме реакции от Пфайзер.
Това вас какво ви успокоява?

# 4 606
  • София
Има ли някой, който се е ваксинира с Пфайзер? Какви странични реакции имахте?

Много мои познати се ваксинираха и с двете дози. Освен болка на мястото на убождането, друго не е имало

# 4 607
Аз бях питала вече в темата, но отново ще попитам дали от наскоро ваксинираните с АЗ дами има такива , които приемат противозачатъчни и всичко е ок при тях.
На мен днес ми е 20 ден след ваксината, но все още не мога да се успокоя напълно, тъй като на някои места пише, че случаите с тромбозите можело да имат връзка с приемащите противозачатъчни.
Ваксинирах се точно преди да излезе информацията за тези случаи, ако беше по-рано, щях да си спра хапчето.
Вече ме избива на хипохондрия и постоянно си внушавам някакви страхотии Sad

Мисля, че всички случаи са се появили до 16 дни след ваксината, но може да пуснете кръвни изследвания за успокоение.

# 4 608
Нямахме реакции от Пфайзер.
Това вас какво ви успокоява?
Какво общо има с успокоението въпроса ми, просто питам информативно. Благодаря все пак за отговора.

# 4 609
  • Димитровград
Странно, че в цяла болница нямало лекар, който да поставя ваксина. Преди ваксините се поставяха от мед. сестри, сега ваксинацията само с лекари ли е? (не се заяждам, само питам).
Нямат условия за правилно съхранение, иначе всеки бие мускулни инжекции от този тип.

Това, че някой има странични ефекти, или че няма, не е гаранция за безпроблемно ваксиниране на друг. Всеки си подписва съгласието и решава.

# 4 610
На първа доза, само болка на мяското където е ваксинирано.
На втора доза, болка в ръката,главоболие,  лека темп. 37.4 за около  24 чАса и слабо неразположение.

Последна редакция: вт, 30 мар 2021, 19:44 от Пролетно цвете

# 4 611
При мен и при двете дози на Пфайзер само локална болка около мястото на обождане. При съпруга ми - при втората доза на втората вечер Т 38.4.

# 4 612
Аз предпочитам да мисля, че всичко с ваксините е наред. И с Астра и с другите.
В другите държави хората нямат такъв достъп до лаборатории като тук. Не знам дали изобщо им хрумва да ходят да си изследват постоянно кръвните показатели. Даже в момента достъп и до лекар е силно ограничен.
Знам, че тук недоверието към всички и всичко  е голямо, но ....
Лошо е когато човек няма избор, когато има - пак трудно. Но когато е направен - трябва да е за добро

# 4 613
Тази Астра много калпава ваксина излезе. В Германия пак спират използването ѝ. Има предложение да се забрани за употреба при жени под 55 годони. Докога ще настояват хората да се ваксинират с нея и ще крият другите ваксини?!

# 4 614
  • София
Само стига да прочетете горния пост, за да мога да кажа с чиста съвест "Аз казах ли ви?" Joy

# 4 615
Връщах назад, може и да е коментирано, извинявам се, че ще питам пак. Докато си чакам реда по списък от трета фаза, успях да изкарам Ковид. Сега се чудя, ако скоро ми дойде ред, дали да се ваксинирам (уж трябва да е с Пфайзер) или да пропусна (и да се ваксинирам незнайно кога с незнайно какво). Притеснявам се да не е прекалено рано.

# 4 616
  • В страната на мечтите.
Не съм чела последните страници, но съм толкова бясна, че няма как да не пиша. Бих път до друг град за проклетата ваксина, за да се окаже, че кабинета е заключен, вътре е тъмно и няма никой!? А аз имам час от преди месец 😠 на регистратурата ми казват, че те не отговарят за това и не им пука за кабинета, защото не бил към тях?? Да звъним в РЗИ, защото там ваксинират само медицински работници, а другите да ходят другаде. На въпроса защо тогава има часове в платформата ми беше казано, че нищо не знаят. Излизам и звъня в РЗИ където ми отговаря една супер сърдита и злобна жена, която ми се рязкрещя, че те нямат общо с това и аз естествено казах, че нали те са държавна институция и трябва да следят за тези неща и ми беше отговорено : "тъй лии? Тъй ли мислИТИ???" после ми каза, че съм трета която се обажда за днес за въпросния кабинет и ме прехвърли на нейна колежка, която уж да помогнела. Е разгеле, говорих с един нормален човек, които не ми се държеше като идиот насреща и след като се опита да ме успокой, защото аз крещях и ревях от яд вече, ми каза, че може в четвъртък да отида в РЗИ в нашият град и те ще ме вкаиснират в Астра. Толкова бях ядосана, че направо нямам думи. Прехвърлят си топката, държат се супер арогантно и накрая те пращат на майната ти без да им пука, че цял ден си пътувал и си си загубил деня. А за съобщението за регистрацията и после за напомнянането ми казаха, че се изпращат автоматично и никой не отговаря за тях. Не знам как никой не си признава, че има пропуски в системата и само те прехвърлят насам и натам 😠
Извинявайте за дългото писане, но страшно много се ядосах.

# 4 617
Аз пък се чудя след като мъжът ми няма никакви антитела след първата дали не е удачно да сложи по-рано втората доза? Нали препоръчаха интервал от 12 седмици защото през този период антителата се повишавали, но при него като изобщо не са се образували какво има да се повишава? В този пик, пазене за период от 3 месеца е трудно...
Кой ли изобщо би могъл да ми отговори на този въпрос? Чудя се дали да не пробвам безплатния телефон за информация, но предполагам, че ще ме отсвирят.
Защо не попитате във Фейсбук групата Ваксини, там пишат д-р Христиана Бацелова - епидемиолог, и други лекари.

# 4 618
Аз пък се чудя след като мъжът ми няма никакви антитела след първата дали не е удачно да сложи по-рано втората доза? Нали препоръчаха интервал от 12 седмици защото през този период антителата се повишавали, но при него като изобщо не са се образували какво има да се повишава? В този пик, пазене за период от 3 месеца е трудно...
Кой ли изобщо би могъл да ми отговори на този въпрос? Чудя се дали да не пробвам безплатния телефон за информация, но предполагам, че ще ме отсвирят.
Защо не попитате във Фейсбук групата Ваксини, там пишат д-р Христиана Бацелова - епидемиолог, и други лекари.
Ако питате, споделете отговора тук Simple Smile

# 4 619
  • София
Имам питане към жените, които са сложили АЗ, по-гнусливите да не четата...извинявам се предварително...

Скрит текст:
На 3.03 сложих 1ва доза АЗ. Тогава бях в МЦ. Всичко беше ОК. Може би 7-8 дена след като мина МЦ започнах да пия Аспирин протек - заради притеснтелните новини за обрзуване на тромбоза след ваксинация. Приемах по една таблетка за 5-6 дена и около седмица преди да ми дойде го спрях - все пак да не се гътна пък от кръвозагуба. И така - дойде ми преди 2 дена и преди малко имах огромен съсирек. Извинявам се за подробностите, ама няма как....Дали е свързано с ваксината, мога ли да направя нещо....Усещането не е никак приятно.
За първи път ли ти се случва? Според мен това си е нормално...Безброй пъти ми се е случвало.

Общи условия

Активация на акаунт