Отговори
# 4 740
  • София
Някой има ли идея дали личните лекари имат наличност от АЗ за втората доза?

Може ли личен лекар да ваксинира пациенти, които не са негови или такива без осигуровки?

# 4 741
Ваксината дали би била пречка за бъдещо забременяване ?

Уж не
Записах се за Пфайзер ,но се чудя ,поради тази причина.

# 4 742
  • София

Уж не

Попитай и се консултирайте с гинеколога си. Моя примерно каза, че ако искам дете сега да не се ваксинирам. Ако не планирам да си сложа задължително.

# 4 743

Уж не

Попитай и се консултирайте с гинеколога си. Моя примерно каза, че ако искам дете сега да не се ваксинирам. Ако не планирам да си сложа задължително.
Тоест ако си я сложа на 18-ти и след това реша за дете ,може и да не се получи ?

# 4 744
Аз не мисля изобщо да си изследвам антитела след втората ваксина. След като има клетъчен имунитет, който не се измерва, ми се струва доста безсмислено занятие.

# 4 745
  • София
Брат ми е в САЩ, там хората нямат вяра на РНК ваксините и се боят от тях, защото не се знае какви може да са дългосрочните последици, докато на нормалните векторни ваксини се знаят, а именно, че няма такива.
А това с тромбозите, казаха по БНТ, че сред хората без ваксини имало също толкова, че и повече тромбози. Това, че си ваксиниран, не те прави безсмъртен, нито ти гарантира, че няма да се разболееш от нещо друго или че до живот няма да получаваш тромбози.
На мен втората АЗ ми се пада след средата на май (тогава ми е 12та седмица след ваксиниране) и аз ще си сложа втората доза, но и до тогава кой знае още какви изследвания и информации ще излязат.
Боят се, да! Ама от 323 милиона американци, от които 50 милиона деца, вече близо общо 100 милиона са ваксинирани (Само с РНК, отскоро почнаха Джонсън, Астрата май не са я почнали още)! Много се боят, ама българите се боят! Де що познавам българин в САЩ - изчаквал, не се ваксинирал.

# 4 746
  • София

Уж не

Тоест ако си я сложа на 18-ти и след това реша за дете ,може и да не се получи ?

Ама това вие си го преценявате аз нищо не казвам и изводи не мога да правя. Казвам моя лекар какво ми каза, но не всички са на това мнение. Най-добре си се консултирайте с вашия гинеколог.

# 4 747
Hope4C, къде се ваксинирахте, ако сте от София и имаше ли навалица?

Всеки на различно място:
Майка ми - края на февруари - Иван Рилски - 2+ часа чакане - АЗ
Баща ми - средата на март - РЗИ - точен час без чакане - Пфайзер (подаден като високорисков от лекар)
Баба ми и друг семеен член - миналата седмица - МИ МВР - нямаше абсолютно никой на зелен коридор - АЗ
Аз - днес - ВМА - 30 минути чакане - Пфайзер (служебно)

Общо взето всеки от нас прие първата отдала му се възможност за ваксинация. Претенции към ваксина не сме имали, освен за татко (където лекар искаше иРНК).

# 4 748
  • пустинята Гоби
Доколкото помня относно забременяването, съветът беше да не се слага, ако се планира бебе в близко бъдеще. Никой не е казал, че ваксината пречи на самото забременяване, според мен се застраховат за евентуалното й въздействието върху бъдещия плод.

# 4 749
  • София
По-скоро върху това изобщо да има плод Simple Smile Но всичко е догадки за момента и се презастраховат. Може и да има последствия може и да няма.

# 4 750
Позната, която ще прави инвитро в Надежда са и казали слага втора доза, чака да мине една менструация и започват с подготовката и самата процедура.

Личното ми мнение е че е презастраховка, не виждам по какъв начин може да има дългосрочен ефект.
Върху краткосрочен е логично, все пак си е стрес за организъма.
Но 1-2 месеца е нормален период, в който да се изчака.

# 4 751
  • София
Позната, която ще прави инвитро в Надежда са и казали слага втора доза, чака да мине една менструация и започват с подготовката и самата процедура.

Но и много лекари в Надежда пък казват на пациентките си да не слагат...

# 4 752
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Защо?
За да се разболее, докато е бременна
или ...
ААА, защото ти променя ДНК-то, сетих се

# 4 753
Анонимен, аз се ваксинирах, ако стане в близко бъдеще, ще го мисля за втората доза.

Слушах по радиото доктор от болница "Щерев", че в начални седмици по-лесно протичало, на по-късен етап може да е фатално, като последните и изводи почиваха на примери от последните седмици, завършили с починали.
И докторите налучкват, според разбиранията си.

# 4 754
  • пустинята Гоби
Точно, докторите се презастраховат, защото още няма изследвания.

Общи условия

Активация на акаунт