Отговори
# 4 725
Таис, и аз от това се страхувам. Аз мисля да прослушам ваксинационния център два-три дни преди датата и ако нямат ваксини и аз ще се строя на зелен коридор с картончето от първа доза.....Но си мисля, че и да има временни затруднения, имам още седмица-две след това, когато мога да си я поставя втората доза. То лошото е, че всички сме на работа и не може да хвърляме боб къде днес ще има ваксини, ама.....

# 4 726
То добре с тези проучвания, но е много изнервящо това чакане. Затова хората искат "бърза " ваксина.
Лично аз само броя седмиците

Милитана, ще си помагаме в темата.
На моето картонче пише 12.03, писала съм за техническата грешка, та ако някой вземе да ме връща, че ми било рано, ще им покажа техният хартиен носител

# 4 727
Мислите ли, че в тая суматоха е добре да си сложим втората доза на АЗ на 6-7 седмица?
Мой близък се боцна с втората доза точно на 4 седмица и сега е много доволен от решението си.

Аз обмислям да сложа втората доза тези дни, ако може. Ако чакам до 26. април и сме в присъствено обучение, може да се разболея пак, преди да дойде време за втората доза.

# 4 728
Скрит текст:
Мислите ли, че в тая суматоха е добре да си сложим втората доза на АЗ на 6-7 седмица?
Мой близък се боцна с втората доза точно на 4 седмица и сега е много доволен от решението си.

Аз обмислям да сложа втората доза тези дни, ако може. Ако чакам до 26. април и сме в присъствено обучение, може да се разболея пак, преди да дойде време за втората доза.
И това е добро решение. Много мои познати са си сложили втората доза след четвърта седмица, за да ходят на Великден на воаяж. Не са ги връщали, но не зная къде е било.

# 4 729
  • София
Мои познати си сложиха втората доза на АЗ на 4-тата седмица без проблем във ВМА- София. Даже единият от тях се боцна с втората доза един ден преди да изтече четвъртата седмица и са му казали, че един ден няма значение.
За момента всички са добре и нямат оплаквания. Сериозно обмислям дали да чакам до края на април или да се задействам преди това.

# 4 730
Скрит текст:

И това е добро решение. Много мои познати са си сложили втората доза след четвърта седмица, за да ходят на Великден на воаяж. Не са ги връщали, но не зная къде е било.
В Бургас от днес има зелени коридори, но не знам дали слагат втората доза, или е само за "девствени" Simple Smile Звънях на РЗИ, но телефонът за коронавирусна информация засега не отговаря. Трябва да отида на място да питам.

# 4 731
Мъжът ми няма да бърза за втората доза и ще си я сложи в указаното време от 10 седмици.
Ние сме в провинцията (Стара Загора) и ми се струва, че тук няма голям наплив и ваксини ще има. Simple Smile

# 4 732
  • София
"Девствени" Joy

# 4 733
  • Бургас
Мои познати си сложиха втората доза на АЗ на 4-тата седмица без проблем във ВМА- София. Даже единият от тях се боцна с втората доза един ден преди да изтече четвъртата седмица и са му казали, че един ден няма значение. задействам преди това.
принципно няма никакви проблеми за втора доза на АЗ и на третата седмица, просто преди месец излязоха данни, че ако се сложи на 12-та  седмица ефективността скача  на 81%, а ако се сложи преди 6-та седмица  е 55%, така че май е по-добре да се изчака, може след месец да кажат, че е още по-добре да се слага на 24-та седмица

# 4 734
  • София
Нашата втора доза също се пада в края на април, мисля да го свършим преди Великденските празници.
В никакъв случай не бих се оставила клан-недоклан, според мен това е безумно при положение че след първата доза не съм имала фрапиращи реакции.

# 4 735
Втората доза е желателно (не задължително) да се сложи на същото място като първата. Ако отидете за втора доза и няма наличност - проверете на друго място. Най-малкото все още има зелени коридори в ИСУЛ, Пирогов, ВМА и МИ МВР (на последния често няма жив човек).

Иначе аз не бих бързал за втора доза АЗ. От 10та до 12та седмица има 14 дни - все ще се намери един час в един от тях за реваксинация. При по-голям интервал ваксината е по-ефективна. Освен това 22 дни след първата доза АЗ е 100% ефективна срещу тежко протичане и 70+% ефективна срещу симптомно протичане - тоест няма никакъв зор да се бърза.

# 4 736
  • пустинята Гоби
Hope4C, къде се ваксинирахте, ако сте от София и имаше ли навалица?

# 4 737
Това ми е основния страх при ваксинирането, колко неуредена е втората ваксина...

# 4 738
Ваксината дали би била пречка за бъдещо забременяване ?

# 4 739
  • София
Ваксината дали би била пречка за бъдещо забременяване ?

Уж не

Общи условия

Активация на акаунт