Отговори
# 4 755
Направо се чудя как да постъпя.
Много искам детенце.
И новините за починали родилки ме тревожат и дали ваксината ще даде дефект ...

# 4 756
  • София
Защо?
За да се разболее, докато е бременна
или ...
ААА, защото ти променя ДНК-то, сетих се

Тя и ваксинирана може да се разболее не заравяйте

# 4 757
  • София
Близка приятелка прави опити от известно време, по съвет на гинеколога е спряла заради ваксинацията. Казали са и да изчака месец след втората доза и да продължават. С АЗ е ваксинирана,ако това има значение. Но са и казали, че много по-опасно е да забременее и да не е ваксинирана.

# 4 758
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Точно, докторите се презастраховат, защото още няма изследвания.

За кое?

# 4 759
  • София
Ние най-после успяхме да ваксинираме татко с Пфайзер, в СРЗИ, с уговорен час, заради придружаващи заболявания.
Всички останали са с Астра Зенека.
Само аз не съм ваксинирана още, боледувала съм ноември.
Имам час за 12 април, ще си сложа каквото има налично.

# 4 760
Защо?
или ...

Може да се разболее разбира се, никой не заравя. Но има огромна разлика...
Едно е да има обща отпадналост, друго е да се влезе в статистиките за починалите родилки от ковид или за загуба на плода.

# 4 761
  • пустинята Гоби
Точно, докторите се презастраховат, защото още няма изследвания.

За кое?
За ваксиниране на жени, които искат да имат деца в най-скоро бъдеще. Четох някъде, че сега се правят такива изследвания.

Сестра ми роди наскоро, тя също имаше притеснения, но възрастта й не позволяваше да чака и отлага много. Роди в Англия, точно когато британския щам се беше развихрил здраво - не е имала проблеми с уточнението, че семейството й спазваше всички наложени мерки.

# 4 762
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Това с децата, няма абсолютно никаква връзка с КОВИД и затова няма и да го изследват
А и ако имаше как да се изследва, освен с ваксиниране на жени, решили да имат бебе

# 4 763
  • София
Защо?
или ...

Може да се разболее разбира се, никой не заравя. Но има огромна разлика...
Едно е да има обща отпадналост, друго е да се влезе в статистиките за починалите родилки от ковид или за загуба на плода.

Това не е вярно. Доста познати след втората доза се разболяха и не чувам да го карат толкова леко колкото се предполага. Може би при някои хора ще е така, но като гледам при други не е.

# 4 764
  • пустинята Гоби
Това със забременяването има връзка с ваксинирането и затова ще го изследват. Както правят с всички лекарства, ваксини и прочие.

Изследват го върху животни. И като не сме наясно с нещо, хайде да не пишем категорично.

# 4 765
Пак от интервюто на доктора от болница "Щерев" се каза, че антитела се предават чрез кърмата.
Всичко ми е нееднозначно, излиза, че човечеството не трябва да се множи близките години,  страшна е ваксина преди, страшна е след раждане.
Излиза, че е безопасно да се кара ковид и ако се оцелее.

# 4 766
  • София
Никой не казва подобно нещо. Избора си е личен все пак и не е редно да се влияят хората от чуждото мнение. Трябва да са се изследвали бебета, за да знаят подобно нещо, а не всеки е съгласен.

# 4 767
То хубаво да се изчака с бебетата, ама малко наизуст е тая работа. Защото както се очертава ще се ваксинираме всяка година, та то наистина излиза, че трябва да се спре множенето изобщо.

# 4 768
  • пустинята Гоби
Така е но с времето се печели и информация, относно действието на ваксината, в един момент може да се окаже, че няма пречка да се ваксинира жена, която планира бременност. Пък и вирусът се променя, дай Боже, в един момент да се окаже, че вече няма нужда от ваксиниране.

# 4 769
Това познавам еди си какви познати няма чак такава стойност, защото при всеки е различно. Следят се научните изследвания, които се правят и те сочат че повече от 97% от заболелите след ваксина не боледуват тежко. Теоритично рнк не би трябвало да създаде риск за бъдеща бременност. Но е много важно това да бъде доказано и на практика и то изисква време. В момента е ясно, че при животни фертилитета не е засегнат. От ваксинираните групи вече има 30,000 жени, които са забременяли и те първа се следи тяхното състояние. За сега няма документирани аборти, но техния брой ще се следи и ще се срявнява с плацебо групата.
При всякакви медикаменти и болести се обръща особенно внимание при бременност и това е напълно нормално.
След всякакви по-тежки заболявания или прием на антибиотици или някакви по-особени медикаменти се изчаква един цикъл преди да се пристъпи към опити за бебе. Това е най-разумното нещо. Дори при стрес или драстични диети е същото.
Всеки взема решение сам, но някак се изказват много крайни и плашещи твърдения, което не е редно без да имаме достатъчно информация.

П.С Какъв е проблема чрез кърмата да се предават антитела ? Това се случва с редица други болести и благодарение на това се изгражда имунитета на детето.

Общи условия

Активация на акаунт