Отговори
# 4 770
  • София
Това познавам еди си какви познати няма чак такава стойност, защото при всеки е различно. Следят се научните изследвания, които се правят и те сочат че повече от 97% от заболелите след ваксина не боледуват тежко. Теоритично рнк не би трябвало да създаде риск за бъдеща бременност. Но е много важно това да бъде доказано и на практика и то изисква време. В момента е ясно, че при животни фертилитета не е засегнат. От ваксинираните групи вече има 30,000 жени, които са забременяли и те първа се следи тяхното състояние. За сега няма документирани аборти, но техния брой ще се следи и ще се срявнява с плацебо групата.
При всякакви медикаменти и болести се обръща особенно внимание при бременност и това е напълно нормално.
След всякакви по-тежки заболявания или прием на антибиотици или някакви по-особени медикаменти се изчаква един цикъл преди да се пристъпи към опити за бебе. Това е най-разумното нещо. Дори при стрес или драстични диети е същото.
Всеки взема решение сам, но някак се изказват много крайни и плашещи твърдения, което не е редно без да имаме достатъчно информация.

П.С Какъв е проблема чрез кърмата да се предават антитела ? Това се случва с редица други болести и благодарение на това се изгражда имунитета на детето.

Теоритично да ама практически не се знае Simple Smile Нека се изтества ваксината достатъчно и нека всеки сам за себе си взима решенията да няма после "Ама ти защо така ми каза?". И все пак си има лекари, които дават информация ако кажете и на тях да не вярваме ок...

# 4 771
  • пустинята Гоби
Аз дадох пример със сестра ми, за да вдъхна кураж на жената, че бебета се раждат и по време на пандемия. Още две мои приятелки родиха миналата година, просто някои неща неща не търпят отлагане и не можем да си подчиним живота на страха. Сега вярно, че въпросът с ваксината е на дневен ред, ама както каза някой - взема си решенията и така.

# 4 772
  • София
Истината е, че всички сме участници в един експеримент и няма еднозначен и категоричен отговор на който и да е въпрос.
Всичко за момента е в сферата на предположенията...

# 4 773
Това познавам еди си какви познати няма чак такава стойност, защото при всеки е различно. Следят се научните изследвания, които се правят и те сочат че повече от 97% от заболелите след ваксина не боледуват тежко. Теоритично рнк не би трябвало да създаде риск за бъдеща бременност. Но е много важно това да бъде доказано и на практика и то изисква време. В момента е ясно, че при животни фертилитета не е засегнат. От ваксинираните групи вече има 30,000 жени, които са забременяли и те първа се следи тяхното състояние. За сега няма документирани аборти, но техния брой ще се следи и ще се срявнява с плацебо групата.
При всякакви медикаменти и болести се обръща особенно внимание при бременност и това е напълно нормално.
След всякакви по-тежки заболявания или прием на антибиотици или някакви по-особени медикаменти се изчаква един цикъл преди да се пристъпи към опити за бебе. Това е най-разумното нещо. Дори при стрес или драстични диети е същото.
Всеки взема решение сам, но някак се изказват много крайни и плашещи твърдения, което не е редно без да имаме достатъчно информация.

П.С Какъв е проблема чрез кърмата да се предават антитела ? Това се случва с редица други болести и благодарение на това се изгражда имунитета на детето.

Теоритично да ама практически не се знае Simple Smile Нека се изтества ваксината достатъчно и нека всеки сам за себе си взима решенията да няма после "Ама ти защо така ми каза?". И все пак си има лекари, които дават информация ако кажете и на тях да не вярваме ок...

Както казах нужно е време да се докаже теорията на практика, процесът е започнал и засега резултатите са в оптимистична насока и в полза на ваксините.
Решение се взема, когато си добре информиран, така после и не се сърдиш на никого.
Ако на лекари не вярваме, то на кого ?  
Огромната част от тях са за ваксинирането. Както бях казала никога в историята не е имало тема по-която всички да са единодушни, няма и да има. Нормално е тук там да има лекари, които са резервирани към ваксините.

# 4 774
  • София
Ми моят лекар не е резервиран даже каза, че си е поставил такава веднага щом е имал възможност. Въпроса е, че не замахва с лека ръка и не ме отпрати след този въпрос с думите "айде давай" или " не, недей". Седнахме говорихме и стигнахме до някакъв консенсус, че ако искам пак да бременея няма да я сложа ако обаче го отлагам във времето доста ще е хубаво да се ваксинирам все пак.

# 4 775
  • София
Ваксинирана съм с АЗ на 18.02.
В момента карам Ковид, може да се каже леко.
Втората игла трябва да е края на април по график.
Да се ваксинирам ли и с втората доза?

# 4 776
Hope, ти провери ли дали имаш антитела преди ваксината?

# 4 777
Боят се, да! Ама от 323 милиона американци, от които 50 милиона деца, вече близо общо 100 милиона са ваксинирани (Само с РНК, отскоро почнаха Джонсън, Астрата май не са я почнали още)! Много се боят, ама българите се боят! Де що познавам българин в САЩ - изчаквал, не се ваксинирал.
А чак пък всички. Мои роднини - майката и бащата , на 80 и повече, отдавна са с две дози Модерна. Както жената каза, цялото комюнити заедно отишли да се ваксинират. Дъщерята и зетя - с една доза преди няколко седмици. Всички ходели с две маски. Това във Флорида.
Сестра ми, зет ми и племенничката (Аризона) категорично не искат да се ваксинират. Сестра ми и зет ми са над 60, рискови и заради здравословни проблеми.Тя каза, че единственият начин да я накарат да се ваксинира ако още няколго години няма да може да лети до България. При това не се държат като безсмъртни, пазят се много, много малко контакти с други хора само на открито, в магазини и затворени помещения с маски.
Така че хора всякакви.

# 4 778
  • София
Ако ми предстоеше забременяване, първо щях да се ваксинирам с двете дози и след това щях да забременявам. Най-малкото, защото постоянно трябва да се ходи по разни прегледи, някои бременности протичат тежко и се налага хоспитализация, и т.н. Със сигурност бих била по-спокойна, ако съм ваксинирана, отколкото, ако не съм. А стреса не влияе добре на бебето

# 4 779
Освободен час за ваксина във ВМА, този петък 02-04-21, от 17:00.

# 4 780
Зелен коридор в Пирогов
https://coronavirus.bg/bg/news/1650

# 4 781
  • Italia
Някой има ли идея дали личните лекари имат наличност от АЗ за втората доза?

Може ли личен лекар да ваксинира пациенти, които не са негови или такива без осигуровки?

Мисля, че не могат. Личната лекарка на моите деца ми отказа, защото нямам здравни осигуровки в Бг. Каза ми да се обърна към РЗИ. Но и не знам дали тя по принцип не ваксинира за КОВИД или просто на мен отказа.

Миналото лято трябваше да си слагам бустър дозата на хепатит А+Б, но с ваксина, която е извъна ваксинационния календар в България и при все, че си я бях купила и си я носих с мен, заедно с касовата бележка от аптеката срещу кабинета, пак отказа да ме ваксинира.
Сега се замислям, че може и ОПЛ-то на момчетата да е някоя антиваксърка Laughing

# 4 782
Може ли личен лекар да ваксинира пациенти, които не са негови или такива без осигуровки?
Доколкото знам, не. ЛЛ на познати е отказал да ваксинира лице (майка на единия), защото не е в пациентската й листа.

# 4 783
  • София
Ваксинирах се на 10 ти март ,днес си взех тест от аптека

# 4 784
  • SF
И този тест показва, че нямаш антитела??

Вчера и днес пристигнаха ваксини на Файзер и Модерна, но на зелените коридори се предлага само Астра Зенека.
За Модерна или Файзер къде трябва да се запише човек?

Общи условия

Активация на акаунт