Отговори
# 4 905
  • В страната на мечтите.
За тези с високата температура пробвайте чай с малинов конфитюр или  компот от малини. Чела съм, че руснаците така свалят температурата....

Аз се сетих как като бяхме деца ни слагаха парцали с оцет на челата и помагаше. Ама много миризлива работа, а аз с това гадене и повръщане дето имам само като помисля за кисело и ми се гади още повече.

# 4 906
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Някой знае ли дали мога да взема Хексалгин на капки вместо Парацетамол? Защото действат по-бързо, а аз вече имам почти 40 градуса.
Вчера в кабинета ми казаха само за Парацетамол и сега не знам дали може друго?

Toва е доста висока температура.
Обади се на личния!
Аз бих се притеснила

# 4 907
  • В страната на мечтите.
Някой знае ли дали мога да взема Хексалгин на капки вместо Парацетамол? Защото действат по-бързо, а аз вече имам почти 40 градуса.
Вчера в кабинета ми казаха само за Парацетамол и сега не знам дали може друго?

Toва е доста висока температура.
Обади се на личния!
Аз бих се притеснила

Обадих се. Каза, че чак, ако стане 41 тогава да отида в болницата, а преди това няма какво да се направи освен да взема нещо за понижаване.

# 4 908
На мен по принцип парацетамолът не ми върши работа, и за главоболие не ми помага. Хексалгинът сигурно ще я свали. Може да увиеш краката и ръцете с мокри кърпи.

# 4 909
  • В страната на мечтите.
Много бързо взе да пада от Хексалгина. Вече е 38,5 и се надявам да е за последно, защото аз по принцип даже и да боледувам не съм имала температура от дете и сега се чувствам ужасно.

# 4 910
  • София
Tays, благодаря!
Днес в центъра в Димитровград са обяснили, че и Пфайзер бият, но нямат свободни дози.
Може би са за участниците в изборите специално разпределени.
Според вас има ли значение дали се записва за иРНК в по-голям или по-малък град?
Има, определено. Приятели се ваксинираха съвсем спокойно през портала в Перник, в Добрич и в Пазарджик с Пфайзер.
Досега не съм чула да такъв случай в голям град.

Относно чорапите с оцет при температура, с две деца така и не разбрах принципа на действие на това. При тях просто нямаше никакъв ефект.

# 4 911
  • London
Тук АЗ продължава да се бие на всеки, недоумявам тия глупости с годините......честно, за мен са изсмукване от пръсти. Дори парацетамолче може да убие човек 1 на 1 милион, каквото и да пиеш има риск в някаква степен и е фатално за някои индивиди, но хората продължават да се бухат с какво ли не и не го мислят този 1% много, много.

Температурата дано ви спадне бързо Трополинка.

# 4 912
  • Далечният изток

Относно чорапите с оцет при температура, с две деца така и не разбрах принципа на действие на това. При тях просто нямаше никакъв ефект.
На моето пък цял живот така съм я сваляла...
Когато изсъхнат чорапите, а това се случва доста бързо при по-висока температура, отново се напояват и се обуват, и така няколко пъти.

# 4 913
  • Враца
В Германия на по-младите с първа доза АЗ ще слагат иРНК ваксини за втора доза

# 4 914
  • София
Много бързо взе да пада от Хексалгина. Вече е 38,5 и се надявам да е за последно, защото аз по принцип даже и да боледувам не съм имала температура от дете и сега се чувствам ужасно.
Сега, обаче изчакай със следващи температуропонижаващи. Колкото и да е плащеша 40 градуса не е хубаво да се сваля бързо. С около градус на час е ОК. Така че дори да спада по-бавно, т.е. да се установи на 38,5 сега, не се притеснявай. Да не се шашнеш и да се предобриш дето се вика. И чорапи не слагай сега в комбинация с хексалгина. Ибупрофена също сваля доста качествено. На мен и на децата нищо друго не я повлиява. На мъжа ми сега след АстраЗенеката 4 часа не я понижи парацетамола. Като пи Миг-400 след 1 час беше като нов.

Принципът на действие е да се охлажда кръвта. Освен чорапи се слагат кърпи напоени в оцет и вода на бедрата и на предмишниците, където минават големи кръвоносни съдове. Никога, обаче в областта на сърцето не се прави това. И този метод се прилага в комбинация с лекарства само ако няма риск да падне много бързо температурата. Аз го правя ако съм дала нурофен, но след час-два тя не спада. Може и обливане с душ да се прави на тялото, но с температура с градус по-ниска от температурата на тялото. Същото важи за кърпите с оцета. Simple Smile

Последна редакция: пт, 02 апр 2021, 15:53 от Vache

# 4 915
Интересно, тамън ще проследим и това. Имам два месеца до втора доза АЗ. Wink

# 4 916
Току що се ваксинирах и аз на зелен коридор в ИСУЛ. Неприятното беше, че трябваше да чакаме да се съберат 10 човека да се отвори флакон.
Иначе имаха отворен пфайзер, но само по списък.
Понеже съм млада жена ми казаха да пия 20 дни аспирин протект.
Не ме питаха дали имам заболявания 🤔

# 4 917
  • Враца
Интересно, тамън ще проследим и това. Имам два месеца до втора доза АЗ. Wink
Според мен за тук едва ли ще го приложат, защото няма да имаме толкова ваксини - за едните по две дози, за останалите по 1, да не говорим какво ще правят тогава с АЗ.

Не знам ако се предлага възможност, какво бих избрала втора АЗ или втора иРНК Simple Smile.

# 4 918
Здравейте, след първа доза Пфайзер след колко време се вдига температура и въобще какво друго да очаквам? Да пия ли нещо профилактично? Кога може да се махне лепенката от мястото на убождането и може ли да се мокри, да се къпя?

# 4 919
  • Бургас
След първа доза на Пфайзер не се очаква температура изобщо, такава обикновено има след втората доза, на мен ми казаха първата вечер да се си мокря ръката, ама едва ли ще е фатално да се направи, аз махнах лепенката на другия ден

Общи условия

Активация на акаунт