Отговори
# 5 160
  • София
Тук все още няма цели градове, преболедували и по един път. И дано никога да няма.

# 5 161
  • Варна
Здравейте,днес майка ми има час в Пирогов за ваксина,записана е през системата, отбелязала съм Пфайзер или Модерна, от снощи има добро количество пристигнала ваксина на Пфайзер, мислите ли,   че има шанс да я ваксинират с нея.

Има шанс. Родителите ми (на възраст за 4 фаза, с придружаващи заболявания) бяха записани в системата за утре, държаха на Пфайзер. Вчера са им се обадили от РЗИ и днес ще ги ваксинират и двамата, с Пфайзер. Доколкото разбрах, имало и Модерна. За Русе става въпрос.

# 5 162
  • Варна
Тук все още няма цели градове, преболедували и по един път. И дано никога да няма.
Дано, искрено вярвам и се надявам!

# 5 163
  • SF
Дебна, дебна за Модерна. Моля, при информация, пишете ми. Веднага ще отида да се наредя!

# 5 164
Буквално всички хора, които познавам да са преболедували и ваксинирани - ваксинираните имат 4 пъти по-високи ИгГ титри от заболелите.
Ами хубаво, но наличието на много антитела изобщо не е единственото важно, това не спират да го обясняват всякакви специалисти. Клетъчният имунитет е важен, а не многото антитела. Последно четох някакво проучване, че Т-клетките на преболедували отлично различавали новите мутации на вируса, също така хора с много антитела не са по-защитени от хора с малко. На мен лично количеството антитела изобщо не ми е водещо при вземане на решение дали и кога да се ваксинирам.

Напротив, точно обратното е! Дивият вирус (специално Ковид, не всички вируси по принцип) дава много по-ниска защита от ваксините. Това не е мое мнение, а на Др Антъни Фаучи, американският здравен съветник по въпросите с Ковид. Мисля той знае повече от Вас и мен, месечинке...

# 5 165
  • Варна
Аз пък съм чела обратното. Този американец не е единственият специалист все пак, нали? Всеки избира на чие мнение да се довери. Всяко преболедуване дава имунитет, за всякакви вируси, точно пък за тоя защо да е различно? Нещо здравата ми логика протестира. Както и да е. Предлагам да прекратим спора, темата не е за това.

Последна редакция: вт, 06 апр 2021, 10:25 от Месечинка виторога

# 5 166
  • Sofia
Много тестове за антитела се навъдиха, кой да пусна на майка ми, която боледува през ноември. Около 50 дни след положителния тест беше с 6,6 при горна граница 1,4 , тест на Абът в Рамус. Сега не знам кой да пуснем. Натискам я за ваксина, тя е в много рискова среда, възрастна е, но може би все пак да видим има ли антитела и дали да чакаме за РНК.

# 5 167
Аз пък съм чела обратното. Този американец не е единственият специалист все пак, нали? Всеки избира на чие мнение да се довери. Всяко преболедуване дава имунитет, за всякакви вируси, точно пък за тоя защо да е различно? Нещо здравата ми логика протестира. Както и да е. Предлагам да прекратим спора, темата не е за това.

Мнения много, но има специалисти, чието мнение е меродавно и такива, чието не е. Мнението на др Фаучи е абсолютно меродавно за цялата научна област в света.

# 5 168
  • London
Месечинка това да не ви е шарка.....едно е да ти се иска, друго е да е така. Обяснявам си го с това, че хората се нуждаят от някакво успокоение,че са защитени докато не са....

# 5 169
  • София
Защо непременно искате векторна ваксина?
По-скоро непременно НЕ искам иРНК Simple Smile Предпочитам да минат дсетина години, пък тогава ако се е доказала може да сложа такава.

# 5 170
Ваче, ако ти говори, ще споделиш ли защо не искаш иРнк?
От чисто любопитство питам, иначе в къщи сме със и от двата вида.
Сега се ослушвам за майка ми и се чудя с коя ваксина да е, тя е доста възрастна.

# 5 171
  • София
А личните лекари дали имат условия за съхранение на рнк ваксините? Rolling Eyes

# 5 172
  • София
Ваче, ако ти говори, ще споделиш ли защо не искаш иРнк?
От чисто любопитство питам, иначе в къщи сме със и от двата вида.
Сега се ослушвам за майка ми и се чудя с коя ваксина да е, тя е доста възрастна.
Аз съм лаик в медицината, но се поинтересувах. По принцип, ако от това не зависи пряко живота ми, не бих участвала в каквито и да било програми с нови лекарства и мед. продукти. Векоторните ваксини са изработени с изпитана вече технология, която е доказано, че работи. иРНК не са и съответно не съм сигурна в дългосрочните последствия. За детето ми пък.. абсурд да го посъветвам да слага иРНК. Въобще не ме интересува кой производител в какво ще ме уверява. Аз искам да видя как ще протекат нещата десетина години живот и здраве, пък може и да се доверя. Освен това смятам, че в момента най-добрите ваксини са руските и китайските. За съжаление и двете по обясними причини не са в Европа. Аз имам резерви към китайските, но това няма общо с качествата им Wink Бих избрала категорично руската, а тя е векторна. Сега като се замисля, освен американска иРНК не съм чувала за друга. Може и да бъркам, но този факт също е важен за мен и натежава в отрицателен смисъл.

Последна редакция: вт, 06 апр 2021, 11:39 от Vache

# 5 173
  • София
А личните лекари дали имат условия за съхранение на рнк ваксините? Rolling Eyes
Не са им нужни кой знае какви условия. При добра организация ще ги сложат за ден.
Дебна, дебна за Модерна. Моля, при информация, пишете ми. Веднага ще отида да се наредя!
Защо толкова държиш на Модерна?

# 5 174
Цитат
А личните лекари дали имат условия за съхранение на рнк ваксините?

Те им дават по 2 флакона, ще ги опукат за нула време още като се приберат.

Общи условия

Активация на акаунт