Отговори
# 5 205
Дано наистина препоръчват някакви изследвания и да следят хората

# 5 206
Е... какво е то, слагаш си ваксина и хукваш през 10 дена по изследвания. Не е работа това. Пък не дай си Боже да са притеснителни изследванията, тогава какво правим?

# 5 207
Изключително неприятно за хората, които скоро са поставили първа доза. Много си зависи от психиката на човека, но аз бих се притеснила сериозно, ако не е изтекъл някакъв период, който се смята за опасен.
Вчера си я сложих. И сега, и преди това ме беше страх да не изтегля късата клечка, но като не ми предлагат друга ваксина....

# 5 208
Не вярвам изобщо да препоръчват изследвания, все пак не забравяйте, че става дума за нещо много рядко. А и още преди няколко седмици пуснаха указания да се следи за необичайни симптоми.

Не разбирам защо изведнъж сега настана паника?

# 5 209
  • София
Журналистите бяха приоритетна група, не знаем засега с каква ваксина е бил ваксиниран.

# 5 210
Едва ли е Астра Зенека, по-вероятно от РНК ваксините.

# 5 211
Да, аз пак искам да се наблегне на това, че този страничен ефект е изключително рядък. Аз съвсем откровено си признавам, че притеснението ми е повлияно от медийния шум и реално осъзнавам, че рисковете са минимални, но...Масовите лекарства, които се пият, изобилстват от къде-къде по-чести странични реакции, но си ги пием като бонбонки. Някой прочете ли листовката на Нурофен?

# 5 212
Да, аз пак искам да се наблегне на това, че този страничен ефект е изключително рядък. Аз съвсем откровено си признавам, че притеснението ми е повлияно от медийния шум и реално осъзнавам, че рисковете са минимални, но...Масовите лекарства, които се пият, изобилстват от къде-къде по-чести странични реакции, но си ги пием като бонбонки. Някой прочете ли листовката на Нурофен?

Аз я прочетох след като някой я пусна тук. И честно казано сега съжалявам, защото ако ми се наложи да пия, непрекъснато ще мисля за страничните ефекти, въпреки че и аз съзнавам, че са много редки. Simple Smile

Последна редакция: вт, 06 апр 2021, 15:16 от LillyM

# 5 213
Лили, а писаха ли какви са тия необичайни симптоми? Извинявам се, ако си пускала информация и не съм видяла.
Много неприятна ситуация за хората ваксинирани с Астра Зенека първа доза. Ще стане така, че никой няма да припари до тая ваксина, пред пунктовете ще настане бой за иРНК ваксините. А имаше данни за такива реакции и след тях.
Паника настана, защото някой я създаде.

Светъл път на Коритаров! Но за да стане зле изведнъж, няма как да е не  е имал симптоматика преди това. Някаква.

# 5 214
Да, още в началото казаха за какво да се следи - подкожни кръвоизливи, постоянна или усилваща се болка в главата, болка, подуване, студ/топлина в крайник.

# 5 215
  • Бургас
Тъй като не ми се ходи до лаборатория:
26 дни след АЗ

Майка ми е с Пфайзер и резултата е брутално различен.

И двете нямаме естествен имунитет. Т.е не сме боледували. Ще ми се тези 5-8 дни гадост да не са били напразни.

# 5 216
Да, още в началото казаха за какво да се следи - подкожни кръвоизливи, постоянна или усилваща се болка в главата, болка, подуване, студ/топлина в крайник.
И като те боли глава често, като мен... Това не биваше да го допускат, преди да са наясно за връзката с ваксината и каква.

# 5 217
И все пак, не е получено усложнение от ваксината, а най-вероятно не е подействала като цяло и не е създаден имунитет. Това не би трябвало да спира хората, след като имат на разположение тестове за получени антитела.

(Много съм изненадана, че е на 61 години Коритаров, може би е до ген или грижа за себе си, мислех че е по-възрастен)

# 5 218
Сирос, да, те промениха листовката на продукта.

Нарушения в кръвосъсирването:

Комбинация от кръвни съсиреци и ниско ниво на тромбоцити, в някои случаи заедно с кървене, е била наблюдавани много рядко след ваксинация с Vaxzevria. Това включва някои тежки случаи с кръвни съсиреци на различни или необичайни места и прекомерно съсирване или кървене по цялото тяло.
Повечето от тези случаи са възникнали през първите седем до четиринадесет дни след ваксинацията и най-често се наблюдава при жени под 55-годишна възраст, но повече жени под 55 години получават ваксината отколкото други хора. Някои случаи са имали фатален изход.
Потърсете незабавна медицинска помощ, ако развиете задух, болка в гърдите, подуване на краката или постоянна коремна болка след ваксинация.
Също така, потърсете незабавна медицинска помощ, ако след няколко дни  изпитвате тежко или упорито главоболие или замъглено зрение след ваксинация, или получавате синини по кожата или точковидни кръгли петна извън мястото на ваксинация, което се появява след няколко дни.

https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/vaxze … nformation_en.pdf

MeMyself, дано тестът да е фалшиво отрицателен или поне след втората доза да скочат антителата. И аз съм учудена. А това на майка ти след втора доза ли е? Тогава сравнението не е коректно.

Последна редакция: вт, 06 апр 2021, 15:15 от LillyM

# 5 219
Благодаря, Лили!
като изключа болката в гърдите и задуха, другите симптоми си ги имам, заради седенето на бюро по цял ден. Даже не бих обърнала внимание. Rolling Eyes
И не казвам, че Коритаров е получил усложнение от ваксината, а че е имал симптоматика и не е обърнал внимание. Чели сме за бързо влошаване при ковид, но дни преди това е имало температура, гърлобол, отпадналост и прочее. Това влошаване не е станало за час. Жалко за човека.

Общи условия

Активация на акаунт