Отговори
# 5 295
И аз съм в чуденка. Имам час за събота през електронния портал за иРНК ваксина. Имам придружаващи заболявания,но това е друга тема. М.м. се ваксинира в петък с Модерна и само втората вечер,като си легна, поиска 10 капки хексалгин,че му било студено, температура не е мерил, но на сутринта беше добре и отиде на работа. Но в събота отидохме на село при възрастните му родители. Майка му беше с хрема и кашлица, при което аз казах веднага да ме върне у дома. В неделя майка му се обади, че баща му е с 39 гр.температура.Той отиде,т.к.баща му е с инсулт , на легло, а сега и с тази т-ра. Сега той и аз сме контактни, ако е Ковид и аз няма да мога да си сложа ваксината в събота, нали? Или да видим какво ще покажат бързите антигенни тестове, като тестваме родителите му и тогава да реша дали да си сложа ваксината в събота?

# 5 296
  • София
Днес се ваксинирах с Модерна..Не бях подготвена да питам разни неща, затова си позволявам да попитам тук, предполагам глупави въпроси,  но наистина не знам. Та кога махам лепенката, кога мокря мястото, пия ли аспирин протект,  какво наблюдавам всъщност.

Къде се ваксинирахте с Модерна?

# 5 297
  • Русе
Много ви благодаря! Дребни неща,  ама като не знае човек.
И за да не е спам..Русе..баба я върнаха вчера, със записан час от платформа все беше. Лекарят казал да дойде днес. Майка не е била в кабинета, каза на баба , че си измисля.  Баба обаче настоя и мама я заведе днес в РЗИ, че да й го каже доктора. А той даже й дал възможност да избира между Пфайзер и Модерна, избрала Пфайзер.  По- горда от нея нямаше😀

Редактира, че сме писали заедно. Работя в болница,  тук тече ваксинация на мед. персонал, който не че е отказал предния път, защото не е искал, а е имал антитела. Аз не съм мед.персонал и буквално в последния момент ме изстреляха, че една мед.сестра се отказала, защото не била добре. Знаят, че се колебая и ме привикаха. Естествено загубих ума и дума и забравих за питам важни за мен неща.

# 5 298
  • Варна
Който разбира руски - гледайте. Отговарят на въпроси създателите на трите руски ваксини. Колкото и да съм чела, чух нови неща.

https://youtube.com/watch?v=-ottYtMrap8&feature=share

# 5 299
Не може ли да кажете с две думи?

# 5 300
  • Варна
Не може ли да кажете с две думи?

Не мога. Не са две думи. А и за да съм точна, трябва пак да седна да го изгледам, за да извадя по-ключовите неща. Нямам време.

# 5 301
Ми дори да я одобрят руската, коя Европейска държава ще си я купи ? Чехия, Полша, Естония , Швеция може би ? Или Макрон ще поръча ? Това искам да го видя😄

# 5 302
  • SF
Записах се през платформата за края на април.
За съжаление, бях длъжна да си избера медицински център, в който да се извърши ваксинацията, а за мене не е проблем да отида на няколко, дори и през 2-3-5 квартала.

# 5 303
  • София
Италианците завод ще правят за спутника, а ти питаш кой ще я купи.

# 5 304
Докато пуснат в производство ваксини, те може вече да са безполезни. Недолюбвам Р.Аргирова, но е права - щом вируса циркулира, той и мутира.
Трябва ударно /като в Израел/ за кратко време да се ваксинират много хора, за да се пресече/минимизира разпространението, след което вече ще бъде по лесно да се контролира заболеваемостта /малко ще са болните и ще бъдат лесно изолирани/.

# 5 305
  • София
В момента в света има глад за ваксини, така че когато и да го пуснат, а то вероятно ще стане бързичко, ще са пренастроили ваксините и ще има на кого да ги продадат.

# 5 306
В момента в света има глад за ваксини, така че когато и да го пуснат, а то вероятно ще стане бързичко, ще са пренастроили ваксините и ще има на кого да ги продадат.
Разбирам, но това е разтеглено във времето, което е добре за вируса и зле за нас.

# 5 307
  • SF
Добре, но какво може да се направи?
Да имаше, още утре ставам и отивам да си сложа една РНК ваксина. Даже вече да съм си я сложила.

# 5 308
Италианците завод ще правят за спутника, а ти питаш кой ще я купи.
Да бе, вярно, от вчера копаят да полагат основите, около Ватикана някъде....
А в Италия не произвеждаха ли и Ладите или ги бъркам с Ламборгини, че и двете с Л почват ?
Добро утро гаварит Масква

# 5 309
Снощи казаха ли нещо за връзката АЗ и тромбозите в новините?
Не можах да гледам, а днес търся информация, но нещо не намирам нито на coronavirus.bg, нито на dariknews.

Общи условия

Активация на акаунт