Отговори
# 5 520
Не вярвам, че пиенето на Аспирин протект ще навреди
За съжаление, може. Само след един аспирин ми избиват страшни синини по краката. Принципно продължителната му употреба може да доведе до кървене от стомаха. Изобщо не е шега работа и не е за всеки.

# 5 521
Благодаря Simple Smile
Весето, не споря, наистина питам, защото слушам техни изказвания и това явно съм го пропуснала.... а наистина сега се двоумя да пускам ли тест преди ваксина или не?
И наистина не проумявам как тогава за всяка една друга ваксина искат здрав човек, за тези може и болен.... от страх от реакции съм толкова мнителна, не за друго.
Явно всеки си има мнение, съветите са противоположни, което много обърква и панира обикновените хора без медицинско образование като мен.
Имаш ли основания да се съмняваш, че си болна или че си прекарала вируса.
Ако нямаш такива просто си слагаш ваксината и се пазиш, както до сега до втора доза и така.

# 5 522
Да, за нас първа Файзер е все едно втора, като по принцип се очаква такава комбинация да има добри резултати като ефективност.

Проф. Александрова:
"при една доза на Pfizer в комбинация с една на AstraZeneca се получава много добър клетъчен имунен отговор, това е доказано при експерименти с животни."
https://trud.bg/%D0%B2%D0%B8%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D1%8A%D1%82-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%84-%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%BE%D1%82-%D0%B4%D0%BE%D0%B7%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-pfizer-%D0%B8-astrazeneca-%D0%BD%D0%BE%D1%81%D0%B8-%D0%BC%D0%BD/

Но най-хубаво е да си сложим и втора доза АЗ и да се приключва с тази драма, викам аз.

# 5 523
  • През девет планини в десета...
Интересно, и животните се заразяват с ковид 19

# 5 524
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Интересно, и животните се заразяват с ковид 19

Е да, нали идва от животни и минава през тях, за да мутира

# 5 525
Аз мисля преди ваксина да направя антиген тест, за да не се окажа болна. Доколкото разбирам не е добре да си болен по време на ваксината камо ли от самия Ковид. За антитела също правих кръвен. Нямам.

# 5 526
Мой познат беше контактен и реши да си направи тест, беше негативен. Един ден по-късно вече имаше симптоми, след още един ден си направи тест, който вече беше положителен. Тогава какъв е смисълът от тест преди ваксина? Няма как да си напълно сигурен, че не си заразен, дори тестът да е отрицателен. Имам познати, които се заразиха точно преди или след ваксината (а един точно в деня, в който се ваксинира). Нормално протече болестта.

# 5 527
  • София
Мой познат беше контактен и реши да си направи тест, беше негативен. Един ден по-късно вече имаше симптоми, след още един ден си направи тест, който вече беше положителен. Тогава какъв е смисълът от тест преди ваксина? Няма как да си напълно сигурен, че не си заразен, дори тестът да е отрицателен. Имам познати, които се заразиха точно преди или след ваксината (а един точно в деня, в който се ваксинира). Нормално протече болестта.
Моят антигенен тест беше отрицателен дори при наличие на симптоми. А ми беше правен от лекар, не съм го правила вкъщи. Та, за мен лично са напълно безсмислени.

# 5 528
  • London
Ако това нещо го знаех на 12 март, не бих се ваксинирала. Признавам:)
Вече ужасно ме стегна глава, крака. Всичко.

Аз мисля, че всички се паникьосахме.....и от паника всички симптоми се проявяват набързо. След втора доза подозирам всички ще са с паник атаки и две седмици ще спят трудно. Направо са за съд говедата.

# 5 529
  • Варна
Боже, каква паника, какво чудо. Сами си го причиняваме.
Пийте си там валерианите/виното/ракията и не се вглъбявайте толкова. Grinning

# 5 530
Ами, всеки си решава. Аз от хората, които знам да го караха всички го засякоха с антиген и после pcr.

# 5 531
И аз не бих сложила АстраЗенека, ако трябваше сега да избирам. Но в интерес на истината не съм се паникьосала нито за момент, въпреки че новините гръмнаха още докато бях в рисковия период от 2 седмици. За втората доза обаче имам колебания и това си е, с пълното съзнание, че съм абсолютно манипулирана от вдигнатия шум. На ниво разум съм наясно, че рискът е почти нулев.

# 5 532
Каква е разликата между количествен тест за антитела и Anti-SARS-CoV-2-VNT – вирус неутрализиращи антитела? За преболедувал човек става въпрос

# 5 533
Аз затова се опитвам да кажа на хората, че рискът е толкова малък, че не си заслужава да хабите нерви и чак толкова да се вторачвате в него, защото така изглежда по-голям, отколкото реално е. Буквално всеки ден поемате дори по-гореми рискове от нормални ежедневни дейности, за които дори не се и замисляте.
А който ме познава знае, че не съм човек, който подценява риска, напротив, но не трябва да се отива в крайности, а някакви рискове в категорията 1 на милион са вече такива, заради които не си заслужава човек да му се нарушава съня.

# 5 534
  • През девет планини в десета...
Това изказване щеше да е вярно ако се отнасяше за доказала се ваксина с десетки години. В случая не е така и днес са тромби, след месеци може да се появят други странични ефекти които в момента се развиват тихо и кротко в нас и дори не подозираме Така че има за какво да сме параноици донякъде.

Общи условия

Активация на акаунт