Отговори
# 5 610
Отговорите на въпроса за тестовете и неутрализиращите антитела, който се задава на всяка страница по няколко пъти.

Накратко, повечето тестове измерват т.н. свързващи или общи антитела и се използват предимно с диагностични цели при боледуване. Някаква част от тези антитела са неутрализиращи, именно те предотвратяват проникването на вируса в клетките и тях трябва да измервате, ако искате да получите някаква поне идея за защитата, както след боледуване така и след ваксинация.

Тестът на Abbott - SARS-CoV-2 IgG II Quant (VNT) е единият вариант, за който имаме и достатъчно данни от публикации, какво може да се очаква след различните ваксини и боледуване, другият е GenScript cPass SARS-CoV-2 (VNT), за който има по-малко данни засега, но ще се натрупат и за него.

# 5 611
Сутринта имаше интервю с Кирилов за ваксините след новините в 8.Каза,че реакциите били след първата доза АЗ.Мисля по БТВ беше,но трябваше да излизам и почти не го чух.Ако някой иска да го върне...

# 5 612
Ето от сайта на лабораторията: Anti-SARS-CoV-2-VNT – вирус неутрализиращи антитела

Ензимен имуноанализ (ELISA)  за полуколичествено определяне на инхибиращата активност върху свързването на RBD-ACE2 на антитела срещу SARS-CoV-2 в човешки плазма и серум. С този тест се определя процента антитела, които блокират свързването на вируса с рецепторите и по този начин възпрепятстват навлизането му в клетките на гостоприемника. Колкото повече са тези антитела , толкова повече и човек е защитен.

Наличието на висок процент от вирус неутрализиращите антитела за времето, в което те циркулират в кръвта, предпазват преболедувалите или имунизираните хора от повторна инфекция.

Тестът е предназначен за изследване на:

· Преболедували COVID-19 лица за оценка наличието на потенциално неутрализиращи антитела

· Потенциални донори на хиперимунна плазма за терапевтични цели;

· Ваксинирани лица за оценка изработването на неутрализиращи анти Spike/RBD антитела;

· Епидемични проучвания.                                  Тези от лабораторията, където майка ми се изследва явно не им се работи. Отишла днес и и казали, че имала неутрализиращи антитела и нямало смисъл да се изследва за тях. То е ясно, че има антитела, но колко от тях са неутрализиращи не е уточнено. Хич явно не им се занимава и гледат да замажат, а как да стане без да се изследва.  Човек явно трябва сам да се информира, за да не го подведат.

Последна редакция: пт, 09 апр 2021, 09:56 от daisy12

# 5 613
Дотук показаните тестове не съм видяла по две цифри, една за антителата и една за вирус неутрализиращите.

# 5 614
Дотук показаните тестове не съм видяла по две цифри, една за антителата и една за вирус неутрализиращите.

Правят се два различни теста - един за общи и друг за неутрализиращи антитела.

# 5 615
Този за неутрализиращите антитела явно е същия като количествения за антитела, от това, което изчетох и гледам в лабораториите

# 5 616
И аз това казвам, че ми се струва абсолютно същия, със същите референтни стойности и прочее.

# 5 617
Последен път, тестът в Рамус в момента например е само този за неутрализиращи антитела на Абът има номер II в името, но преди това правеха само предишният тест на Абът за общи антитела. В други лаборатории правят всякакви видове тестове...

Между друго, сега видях, че Рамус вече и тест за клетъчен имунитет предлагат, който и на други места го правят също.

# 5 618
Голяма какафония с тези тестове за антитела. Щом и в лабораторията днес на майка ми са и развивали теория, че теста, който е направила е показал неутрализиращи антитела. Нямало смисъл да прави и този. Въобще глупотевини големи.

# 5 619
  • София
Здравейте, някой да има телефон на Александровска, на който мога да попитам какви ваксини се поставят на хората от регистъра? Имам час за неделя и се отказах от АЗ, а ако това е единствената опция бих отменила часа да го ползва поне някой друг, който иска. Не намерих в нета, само на отделенията.

# 5 620
Здравейте, някой да има телефон на Александровска, на който мога да попитам какви ваксини се поставят на хората от регистъра? Имам час за неделя и се отказах от АЗ, а ако това е единствената опция бих отменила часа да го ползва поне някой друг, който иска. Не намерих в нета, само на отделенията.

Единствено емейл адрес успях да намеря - vaccinealexandrovska@gmail.com. Не знам до колко ще Ви е полезен.

# 5 621
  • София
Здравейте отново,след ваксината ми дойде цикъл и е доста обилен,дали е съвпадение или странично действие,не знам?!
A аспирин протект пиете ли профилактично? Защото ако пиете е от това, а не от ваксината. И според мен ваксината няма никакво отношение към цикъла на жената.

Този за неутрализиращите антитела явно е същия като количествения за антитела, от това, което изчетох и гледам в лабораториите

Това изобщо не е вярно. Изглежда не четете тук последните страници...  Adventurer 100 пъти обясни. Тестовете за вирус неутрализиращи антитела имат VNT в заглавието си. Например в Цибалаб има и двата вида. Едният струва към 29 лв, а този за VNT е около 40.

Последна редакция: пт, 09 апр 2021, 11:28 от Vache

# 5 622
Здравейте отново,след ваксината ми дойде цикъл и е доста обилен,дали е съвпадение или странично действие,не знам?!
A аспирин протект пиете ли профилактично? Защото ако пиете е от това, а не от ваксината. И според мен ваксината няма никакво отношение към цикъла на жената.

Ваксината има отношение към цикъла на жената, в редки случай обаче. Който се притеснява да се обърне към своя гинеколог. Тези с повече пациентки вече са срещали поне по 1 случай.

# 5 623

Това изобщо не е вярно. Изглежда не четете тук последните страници...  Adventurer 100 пъти обясни. Тестовете за вирус неутрализиращи антитела имат VNT в заглавието си. Например в Цибалаб има и двата вида. Едният струва към 29 лв, а този за VNT е около 40.

Чета, гледам и сайта на Рамус, защото само такава имаме в града, няма VNT в заглавието си

# 5 624
  • Далечният изток

Чета, гледам и сайта на Рамус, защото само такава имаме в града, няма VNT в заглавието си

Да, точно този е - от сайта им: Abbott Diagnostic Anti-SARS-CoV-2 IgG II QUANT   29,00 лв. + 2,00 лв. такса

Общи условия

Активация на акаунт