Отговори
# 5 595
  • SF
Коя е последната дата, която платформата ти предложи?
При мене беше 27 април и само за тази дата имаше останали места.
Не знам за кой град търсиш. В София от падащото меню се отварят доста опции. Ако е по-малко градче, може и да няма повече от 1 място.
Аз в София мога да отида на 10 места, но избирам само 1.

# 5 596
Днес в София с какви ваксини са ваксинирали през регистъра? Часа ми е в неделя.

# 5 597
  • на село
Коя е последната дата, която платформата ти предложи?
При мене беше 27 април и само за тази дата имаше останали места.
....

Първо ми дава място и след това са датите,  а аз въобще не стигам до тях.

Падащото меню, не ми действа и от картата не успявам да отбележа,  а предния път нямах този проблем.
Утре пак ще пробвам, или в събота ще видя, ако успея на зелен коридор.

# 5 598
Какво значи не са достатъчно? Повече са от максимума на теста доколкото разбирам.
В други лаборатории резултатите са визуализирани  по-друг начин, или поне тези, които съм виждала. Тук малко не ми е съвсем ясно. Може би утре като ходи в лабораторията за резултата на хартия ще пита. Личната й е казала, че в зависимост от резултата ще реши дали да я ваксинира.

Излиза, че тя е идеално ваксинирана! Какво повече? Личната иска да получи 10-те лева ли?

За бързи и точни изследвания горещо препоръчвам лаборатории "Синево". От 9г. са в Бг, а ние семейно сме техни клиенти от 7г. Освен това показват изключително уважение към пациентите-винаги разполагат с т.нар. игли бътерфлайки и ги използват редовно, когато вените са проблемни. И остава само една мъничка точица от иглата, а не синьо петно. Няма и болки дори същия ден. Личните са на хранилките на "Бодимед" и "Цибалаб" и затова изобщо не споменават "Синево", а според нас те са най-добрите.

Последна редакция: пт, 09 апр 2021, 00:34 от vl

# 5 599
  • London
Не бяхте ли вие дето писахте за бучка след ваксината АЗ? Тогава, към края на март бяха минали повече от 10 дни. От тогава ли сте с главоболие?

Скрит текст:

Аз съм, да, наистина сега ми е трета седмица, не съм сметнала правилно.

Главоболието започна миналата, но не е постоянно и ме притесни едва сега като осъзнах, че вече няколко дена получавам болки около окото. Но тъй като се претоварвам от монитора често, не му обръщах внимание. Едва сега усетих, че може би не е нещо съвсем в нормата.

ЛЛ има кабинет за спешни случаи, но там никой не вдига, а утре е петък и предпочитам да съм готова.

Най-вероятно е на нервна почва. Аз в близките дни съм със всякакви схващания и то се появяват баш като зачета поредната Астра статия.....Joy  След втората тематична бира Корона живота пак е хубав. Явно ще се пие тия месеци докато забравим, че сме ваксинирани.....после пък ще дойде време за реваксинация....Абе няма лабаво.Joy

# 5 600
А този Д димер също ли профилактично след ваксина го правите или е по някаква конкретна причина?

# 5 601
Но най-хубаво е да си сложим и втора доза АЗ и да се приключва с тази драма, викам аз.

Ей, това да се чува! Simple Smile
Аз съм вече 6 седмици след първа доза на АЗ и силно, ама наистина силно се надявам тук да не спират употребата й и да успея да си сложа и втората доза. Не само, че не съм се отказала, но и вече наистина нямам търпение да минат и останалите 6 седмици, плюс още 2 ако ще се мре Stuck Out Tongue Winking Eye и заклевам се спирам да чета и да слушам за ваксините. Simple Smile

# 5 602
Какво значи не са достатъчно? Повече са от максимума на теста доколкото разбирам.
В други лаборатории резултатите са визуализирани  по-друг начин, или поне тези, които съм виждала. Тук малко не ми е съвсем ясно. Може би утре като ходи в лабораторията за резултата на хартия ще пита. Личната й е казала, че в зависимост от резултата ще реши дали да я ваксинира.

Излиза, че тя е идеално ваксинирана! Какво повече? Личната иска да получи 10-те лева ли?
Реално от лабораторията не са я разбрали. Трябвало да направи тест за неутрализиращи антитела, а не това, което са и направили като изследване. Тя ще ходи утре в същата лаборатория, за да  поиска въпросното изследване. Ако може пак да не я бодат ще е добре. Но не знам защо са тия разлики вирус неутрализиращи антитела в Кандиларов са 45 лева, а в Synevo 30. Не знам на какво се дължи тази разлика в цените. Иначе след като майка ми каза на личната, че иска да изследва антителата си преди ваксинация, личната казала, че така е най-добре. Да и звъннела като разбере какъв е резултатът и щели да обсъдят кога да се ваксинира.

# 5 603
Разликите в цените са поради две неща:

1) Различните лаборатории работят с различни производители на тестове. Едни са по-добри от други. Едни са по-скъпи от други. По-скъп невинаги значи по-добър.

2) Един и същи тест може да струва съвсем различно в две различни лаборатории. Така, например, през октомври тестът на Абът за анти-тела (старата версия) струваше 21лв в Рамус, но 40лв в Синево. А беше абсолютно идентичен. Просто вторите имаха огромна надценка.

Ако има Рамус във Вашия град, пуснете тест за неутрализиращи анти-тела там. Те раблтят с новия тест на Абът - добър е и струва 20-25лв. Кандиларов работят с GenScript, цената му в повечето лаборатории е толкова (40+ лв) и също е окей.

# 5 604
Здравейте отново,след ваксината ми дойде цикъл и е доста обилен,дали е съвпадение или странично действие,не знам?!

# 5 605
  • В страната на бурите
Този нов тест Абът (тоест новата версия) само за ваксинирани ли е удачен? В Рамус са го препоръчали като по-подходящ за ваксинирани на моя приятелка, която е с първа доза АЗ. Има 82 при рефернтна стойност над 50.

# 5 606

Най-вероятно е на нервна почва. Аз в близките дни съм със всякакви схващания и то се появяват баш като зачета поредната Астра статия.....Joy  След втората тематична бира Корона живота пак е хубав. Явно ще се пие тия месеци докато забравим, че сме ваксинирани.....после пък ще дойде време за реваксинация....Абе няма лабаво.Joy
И аз така вчера, особено след убеждаването, че  при иРНК ваксините можем да очакваме тромбози, комбинирани с ниски тромбоцити. Демек - да не се отпуска психически ни един ваксиниран.  Веднага почна да ме стяга главата, а и нямаше никой вкъщи и почнах да пиша сценарий, че няма да успея и на Бърза помощ да се обадя:smile:
За цикъла - при мене няма промяна. Дойде точно на 28-ия ден. А в предходния ден някой беше постнал листовка на Пфайзер, че и липса на цикъл може да се очаква и съвсем луднах. В първата, която прочетох, това не беше отбелязано и беше новост в очакванията за битието ми на ваксинирана жена.

Последна редакция: пт, 09 апр 2021, 07:56 от Amanda.D

# 5 607
  • София
Бихте ли обяснили кои са вирус неутрализиращите антитела, доколкото бях разбрала има ранни IgM антитела, които в един момент изчезват и IgG антитела които са по-трайни.
Какво е изследвала майката на Daisy 12 вижда се, че има антитела, не са ли IgG?

# 5 608

Ако има Рамус във Вашия град, пуснете тест за неутрализиращи анти-тела там. Те раблтят с новия тест на Абът - добър е и струва 20-25лв.

Питах назад, но не ми отговориха. Дъщеря ми кара вируса октомври, сега иска да се ваксинира. Тест за антитела ли трябва да си направи или този за неутрализилащи антитела? Джипито препоръча за антитела, тук прочетох за този тип, каква е разликата?

# 5 609
Спорид мен разликата е в текста под изследването 😉

Общи условия

Активация на акаунт