Отговори
# 5 580
Здравейте,
Четвъртък 01.04 ми бе поставена 2 доза Пфайзер. Следващите 2 дни имах главоболие и темп около 37.5,
 2-3 пъти  вдигнах над 38.5, която понижиха с парацетамол.
След това бях добре 2 дни.
От вторник се събуждам с ужасно главоболие и болки във врата, което в рамките на деня става поносимо, само като тежест в главата.
Някой друг с подобни оплаквания ?
Или съвет към какъв специалист да се насоча.
С ЛЛ май не ми се занимава,  тя е много "лежерно" настроена и на дали ще ми обърне внимание . / пример  желязо 3.0 при долна 5.5 ми каза да ям повече месо/

# 5 581
Здравейте, и аз днес минах от реда си с Пфайзер! Усещам от следобяда че ми се спи, а сега някво леко безсилие на левия крак.

# 5 582
Здравейте. Ваксинирана съм на 19.03. в първа доза Пфайзер, на 18- ти  ден мерих д- димер 3,51 при горна граница 0,5, синът ми с Пфайзер /първа доза/ на 30.03, на 8- ми ден 1, 37 при 0,5 реф. граница. Някой правил ли е такова изследване и имал ли е лечение на д- димера, отлагал ли е втора доза?

# 5 583
Здравейте. Ваксинирана съм на 19.03. в първа доза Пфайзер, на 18- ти  ден мерих д- димер 3,51 при горна граница 0,5, синът ми с Пфайзер /първа доза/ на 30.03, на 8- ми ден 1, 37 при 0,5 реф. граница. Някой правил ли е такова изследване и имал ли е лечение на д- димера, отлагал ли е втора доза?

Ако сте правили изследването в Рамус, повторете го в друга лаборатория. Обсъждахме го в съседната тема, при мен и още доста хора от форума в тази лаборатория Д-димера излезе завишен, а след това в други лаборатории е нормален.
Иначе следва да се консултирате с ОПЛ. На мен моята ми изписа антикоагулант, но след това не се наложи да го взимам, защото както Д-димера така и другите показатели на кръвосъсирването излязоха нормални.
В темата за ковид, четох че се обсъжда, че при доста хора, които са имали реакция от ваксината Д-димера може да излезе повишен, тъй като се завишава и при възпаление, но лекар ще ви каже най-добре.

# 5 584
На майка ми днес  личната й се обади, за  да я вика другата седмица да я ваксинира. Майка ми днес прави тест за антитела. Виждам, че има някакви
, но друг не мога да разбера. Някой, ако може  да помогне с разчитането на този резултат.  Майка ми преболедува месец ноември.

Последна редакция: чт, 08 апр 2021, 20:18 от daisy12

# 5 585
Какво значи не са достатъчно? Повече са от максимума на теста доколкото разбирам.

# 5 586
Какво значи не са достатъчно? Повече са от максимума на теста доколкото разбирам.
В други лаборатории резултатите са визуализирани  по-друг начин, или поне тези, които съм виждала. Тук малко не ми е съвсем ясно. Може би утре като ходи в лабораторията за резултата на хартия ще пита. Личната й е казала, че в зависимост от резултата ще реши дали да я ваксинира.

# 5 587
Какво има за питане? Има над 250 U/ml, което е максималната стойност, която този тест може да отчете. Това, което ще ѝ кажат е, че има “много антитела”.

# 5 588
Е тук пише до 0,8 отрицателен, следователно над 0,8 е положителен.

Майка ти има (над) >250. Щом са го отбелязали така, това е максимума, до който теста може да брои. Майка ти има повече от това.

Обаче този тест специално май не е за вирус неутрализиращи антитела.

# 5 589
Е тук пише до 0,8 отрицателен, следователно над 0,8 е положителен.

Майка ти има (над) >250. Щом са го отбелязали така, това е максимума, до който теста може да брои. Майка ти има повече от това.

Обаче този тест специално май не е за вирус неутрализиращи антитела.
Благодаря ти. Тя казала в лабораторията, че иска тест за антитела и й направили този.

# 5 590
  • София
Още нещо, което се размислих. Ако тези проблеми с тромбите са имунна реакция, а тя при АЗ е по-бурна на първата игла, означава ли, че при иРНК ваксините може да се случи при втората, когато както стана ясно има видима реакция ?

# 5 591
Още нещо, което се размислих. Ако тези проблеми с тромбите са имунна реакция, а тя при АЗ е по-бурна на първата игла, означава ли, че при иРНК ваксините може да се случи при втората, когато както стана ясно има видима реакция ?

Срокът м/у двете дози на Пфайзер е 21 дена или 3 седмици. Много хора вече са с пълна ваксинация, 44млн., и според мен щеше да се чуе вече ако имаше такъв ефект.

# 5 592
Хора, може ли някой да ми каже имам ли антитела. По моята логика имам, но дали това 10 е много, или малко. Референтните стойности са 1.0 Не ми е ясно. Питах в лабораторията, казаха да си запиша час за вирусолог,и те не знаели.

Последна редакция: пт, 09 апр 2021, 11:25 от damayanti

# 5 593
  • Швейцария
Аз не разбирам защо е тази паника в България. Тестове преди ваксина, тестове след ваксина, аспирини и какво ли още не. Тук в Швейцария не можеш да отидеш и да си пускаш каквото и да било изследване на своя глава. И никой лекар няма да ти даде направление за нищо нито преди, нито след ваксината. Освен ако той не е преценил, че състоянието ти го налага, например при диабетична криза. Фраскат ти ваксината след като попълнят въпросник за медикаментите, които взимаш, и това е. Резултатите от тестове и изследвания ти се дават само СЛЕД консултацията с лекаря, който ги е назначил, точно за да не се паникьосваш предварително за неща, които не разбираш. Ако поискаш да ги видиш преди да ги е видял лекар, няма да ти ги дадат. Ако почнеш да мяташ медицински термини и диагнози, които си чел в интернет, любезно ще те помолят да ги оставиш да си вършат работата или да си търсиш друг лекар.

Последна редакция: чт, 08 апр 2021, 23:43 от JennyBG

# 5 594
  • на село
Днес три- четири пъти се опитах да се регистрирам през платформата и не става, когато трябва да избера къде -се показва да избера от списък с падащо меню, от което нищо не пада и карта със зелено човече, върху  което цъках , цъках и не реагира.

Едната проба беше през комп. другите от тел.

Първия път когато подадох регистрация,  още в началото, но пък после спряха ваксинацията, стана от раз, а сега ядец.

Общи условия

Активация на акаунт