Отговори
# 5 625
Именно, къде пише VNT?

# 5 626
И в лабораторията в Токуда правят изследването за неутрализиращи антитела - 30 лева също. Май само в Кандиларов и Геника е над 40.

Последна редакция: пт, 09 апр 2021, 13:22 от daisy12

# 5 627
  • Карлово
Коя е последната дата, която платформата ти предложи?
При мене беше 27 април и само за тази дата имаше останали места.
....

Първо ми дава място и след това са датите,  а аз въобще не стигам до тях.

Падащото меню, не ми действа и от картата не успявам да отбележа,  а предния път нямах този проблем.
Утре пак ще пробвам, или в събота ще видя, ако успея на зелен коридор.
И аз така се борих преди седмица. Оказа се, че близките на нашия град медицински центрове са извадени от платформата. Записвания ставаха на телефон на нашите МЦ.
Може би и при Вас нещата са така.

Последна редакция: пт, 09 апр 2021, 13:48 от ДамаТрефа

# 5 628
  • София
Скрит текст:

Този за неутрализиращите антитела явно е същия като количествения за антитела, от това, което изчетох и гледам в лабораториите

Това изобщо не е вярно. Изглежда не четете тук последните страници...  Adventurer 100 пъти обясни. Тестовете за вирус неутрализиращи антитела имат VNT в заглавието си. Например в Цибалаб има и двата вида. Едният струва към 29 лв, а този за VNT е около 40.

Чета, гледам и сайта на Рамус, защото само такава имаме в града, няма VNT в заглавието си

Да, точно този е - от сайта им: Abbott Diagnostic Anti-SARS-CoV-2 IgG II QUANT   29,00 лв. + 2,00 лв. такса
Това ли е теста, за който Адвенчърър писа, че е Ок?

# 5 629
Ето на Рамус резултат от въпросния тест (29 лв) за вирус неутрализиращи антитела -

Ronald, да.

# 5 630
В Цибалаб е 41 лв. Това е тестът там
https://www.cibalab.com/dokuwiki/doku.php?id=virus:covid_vnt
Понеже е различен от тези два, за които  Adventurer дава информация, ще съм благодарна за коментар, тъй като Цибалаб ми е най-удобна.

# 5 631
  • София
Отговорите на въпроса за тестовете и неутрализиращите антитела, който се задава на всяка страница по няколко пъти.....
Стана ми интересно за тези неутрализиращи антитела и многото тестове от които човек се обърква...
Намерих някакво изследване https://academic.oup.com/clinchem/article/66/12/1538/5902446 което ми се стори интересно, не претендирам, че правилно съм разбрала всичко, но от прочетеното останах с впечатление, че тези антитела се изследват много трудно и чрез серологичните тестове се прави някакво предположение колко са неутрализиращите антитела, което не винаги е точно, може на този етап да има вече и такива тестове понеже публикацията е от октомври ..
Ето няколко откъса преведени с гугъл:
Скрит текст:
.....Въпреки широкия интерес към неутрализиращите антитела, методите за тяхното откриване и количествено определяне са сравнително нископроизводителни и ограничени до изследователски лаборатории, оборудвани с ниво 3 по биобезопасност. Докато се появиха високопроизводителни методи, повечето разчитат на рекомбинантни вируси на везикуларен стоматит (VSV), проектирани да експресират част от вирусен протеин на SARS-CoV-2, и последващото им навлизане в клетъчните линии ( 12–14 ). Наличните в търговската мрежа серологични анализи са с висока производителност, относително евтини и използват лесно достъпни инструменти. Следователно използването на автоматизирани серологични SARS-CoV-2 анализи като заместител за неутрализиране на титрите е привлекателна възможност. Към днешна дата са налични ограничени данни за корелация на наличните в търговската мрежа анализи с наличието на неутрализиращи антитела.
Преди това сравнихме клиничните показатели на 3 търговски серологични анализа ( 15 , 16 ) . Тук ние допълнително оценяваме способността на тези анализи да предсказват наличието на неутрализиращи антитела...
....В заключение, нашите открития показват, че положителните серологични резултати от 3 търговски налични анализа, които измерват антитела срещу вирусен скок или нуклеокапсиден протеин на SARS-CoV-2, имат умерена корелация с неутрализиращите титри на антитела. Пациентите с COVID-19 генерират отговор на антитела към множество вирусни протеини, така че количествените съотношения в анализите Roche, Abbott и EUROIMMUN имат сравними връзки с неутрализирането на SARS-CoV-2. Независимо от това, търговските серологични тестове имат лош NPA за неутрализация на SARS-CoV-2, което ги прави несъвършени прокси за неутрализация.

# 5 632
  • Далечният изток
Скрит текст:

Този за неутрализиращите антитела явно е същия като количествения за антитела, от това, което изчетох и гледам в лабораториите

Това изобщо не е вярно. Изглежда не четете тук последните страници...  Adventurer 100 пъти обясни. Тестовете за вирус неутрализиращи антитела имат VNT в заглавието си. Например в Цибалаб има и двата вида. Едният струва към 29 лв, а този за VNT е около 40.

Чета, гледам и сайта на Рамус, защото само такава имаме в града, няма VNT в заглавието си

Да, точно този е - от сайта им: Abbott Diagnostic Anti-SARS-CoV-2 IgG II QUANT   29,00 лв. + 2,00 лв. такса
Това ли е теста, за който Адвенчърър писа, че е Ок?

Мисля, че е той. Аз него ще правя след месец.

# 5 633
Имам питане - дали на някого в София, по платформата са предложили различна от АЗ ваксина, на място, в светлината на последните (им) препоръки и изявления?

# 5 634
В Цибалаб е 41 лв. Това е тестът там
https://www.cibalab.com/dokuwiki/doku.php?id=virus:covid_vnt
Понеже е различен от тези два, за които  Adventurer дава информация, ще съм благодарна за коментар, тъй като Цибалаб ми е най-удобна.

Това е другия тест, който съм споменал, той е на Genscript cPass и той става. Дори може и по-подходящ да се окаже след време, но не са се натрупали достатъчно данни още.

Ronald, този е, там друг не правят в момента.

Стана ми интересно за тези неутрализиращи антитела и многото тестове от които човек се обърква...
Намерих някакво изследване https://academic.oup.com/clinchem/article/66/12/1538/5902446 което ми се стори интересно, не претендирам, че правилно съм разбрала всичко, но от прочетеното останах с впечатление, че тези антитела се изследват много трудно и чрез серологичните тестове се прави някакво предположение колко са неутрализиращите антитела, което не винаги е точно, може на този етап да има вече и такива тестове понеже публикацията е от октомври ..
Ето няколко откъса преведени с гугъл:
Скрит текст:
.....Въпреки широкия интерес към неутрализиращите антитела, методите за тяхното откриване и количествено определяне са сравнително нископроизводителни и ограничени до изследователски лаборатории, оборудвани с ниво 3 по биобезопасност. Докато се появиха високопроизводителни методи, повечето разчитат на рекомбинантни вируси на везикуларен стоматит (VSV), проектирани да експресират част от вирусен протеин на SARS-CoV-2, и последващото им навлизане в клетъчните линии ( 12–14 ). Наличните в търговската мрежа серологични анализи са с висока производителност, относително евтини и използват лесно достъпни инструменти. Следователно използването на автоматизирани серологични SARS-CoV-2 анализи като заместител за неутрализиране на титрите е привлекателна възможност. Към днешна дата са налични ограничени данни за корелация на наличните в търговската мрежа анализи с наличието на неутрализиращи антитела.
Преди това сравнихме клиничните показатели на 3 търговски серологични анализа ( 15 , 16 ) . Тук ние допълнително оценяваме способността на тези анализи да предсказват наличието на неутрализиращи антитела...
....В заключение, нашите открития показват, че положителните серологични резултати от 3 търговски налични анализа, които измерват антитела срещу вирусен скок или нуклеокапсиден протеин на SARS-CoV-2, имат умерена корелация с неутрализиращите титри на антитела. Пациентите с COVID-19 генерират отговор на антитела към множество вирусни протеини, така че количествените съотношения в анализите Roche, Abbott и EUROIMMUN имат сравними връзки с неутрализирането на SARS-CoV-2. Независимо от това, търговските серологични тестове имат лош NPA за неутрализация на SARS-CoV-2, което ги прави несъвършени прокси за неутрализация.

По принцип в линка, който съм сложим съм обяснил подробно и това. Тестовете, за които пише в тази статия са за общи антитела, каквито единствено имаше преди време и те наистина нямат много добре изяснена корелация с неутрализиращите, заради което и си обясняваме кога какви тестове трябва да се правят.

# 5 635
Здравейте, някой беше сложил линк към групата "Ваксини" във Фейсбук. Може ли да го публикувате? Търся групата по име, но не ми излиза такава група?
Искам и да попитам има ли между вас някой, който се е ваксинирал с Пфайзер и няма абсолютно никаква реакция, никакво усещане или каквото и да било минимално поне. Започнах да се притеснявам дали правилно ми е сложена ваксината, не усещам нищичко, дори в ръката, където е поставена.

# 5 636
  • София
Имам питане - дали на някого в София, по платформата са предложили различна от АЗ ваксина, на място, в светлината на последните (им) препоръки и изявления?

И на мен ми е интересно какви препоръки се дават след ваксинация. За места извън София разбрах, че слагат иРНК ваксините на хронично болни и възрастни (което е ок), а за другите АЗ.

# 5 637
Здравейте, някой беше сложил линк към групата "Ваксини" във Фейсбук. Може ли да го публикувате? Търся групата по име, но не ми излиза такава група?
Искам и да попитам има ли между вас някой, който се е ваксинирал с Пфайзер и няма абсолютно никаква реакция, никакво усещане или каквото и да било минимално поне. Започнах да се притеснявам дали правилно ми е сложена ваксината, не усещам нищичко, дори в ръката, където е поставена.
Да, има такива случаи. ММ при първа доза нямаше никаква реакция. При втора вдигна Т на другия ден. Аз пък и при първа и при втора имах само болка в ръката.

# 5 638
  • София
Аз съм от вчера с Пфайзер и много ме боли мускула където ми я поставиха, но честно казано докторчето, което ми я сложи беше доста заядлив към всички и така ми я прасна тази инжекция за 2 секунди, че нито първо дръпна да види дали има кръв, нито я сложи по-бавно и съответно доста ме заболя.
Мисля, че при теб са я поставили по-внимателно и затова не те боли.
Иначе други реакции нямам, днес даже си направих компрес с риванол и малко спирт, това е ме е спасявало от болки в д-то от мускулни инжекции с прогестерон.

# 5 639
Моя близка преди 5 дни е вече с 2-ра доза Пфайзер.Нито на първата ,нито на втората има нещо-лека болка само за деня на мястото и то само след 1-вата доза.На 33 г. е.

Последна редакция: пт, 09 апр 2021, 13:21 от reninel

Общи условия

Активация на акаунт