Отговори
# 5 640
Здравейте, хайде и аз в отбора на ваксинираните. Днес в Димитровград има избор на ваксини- Пфайзер и Модерна, по желание. Аз се ваксинирах с Модерна,защото мм се ваксинира преди 8 дена с Модерна и само на втората вечер,каза,че му е студено и поиска 10 капки хексалгин. Т-ра не е мерил. На другия ден се събуди свеж и нищо му нямаше. Аз обаче пих преди ваксината 10 капки ксизал, защото имам алергия от метал, напр.от обеци ми се подува меката част на ушите и сърби. Да видим какви ще са при мене страничните действия. Дано да няма такива.

# 5 641
Според мен ваксинират записаните през регистъра и с РНК, иначе нямаше да се достигнат 19000 ваксинирани вчера.
Изобщо не знам коя да предпочета, ако ми кажат да избирам 😉

# 5 642
Здравейте, някой беше сложил линк към групата "Ваксини" във Фейсбук. Може ли да го публикувате? Търся групата по име, но не ми излиза такава група?
Искам и да попитам има ли между вас някой, който се е ваксинирал с Пфайзер и няма абсолютно никаква реакция, никакво усещане или каквото и да било минимално поне. Започнах да се притеснявам дали правилно ми е сложена ваксината, не усещам нищичко, дори в ръката, където е поставена.

Баща ми. Изобщо не разбра, че е ваксиниран. Нито го боля ръка, нито температура, нищо. При Пфайзер страничните ефекти обикновено се проявяват след 2ра доза и то най-вече при по-млади и преболедували. Аз попадам и в двете категории (под 30 и преболедувал) - три дни бях смачкан след първа доза. Контрастът между мен (реагиращ) и него (нереагиращ) беше впечатляващ.

Не се притеснявайте. Радвайте се, че нямате никакви оплаквания.

# 5 643
  • София
Здравейте, някой беше сложил линк към групата "Ваксини" във Фейсбук. Може ли да го публикувате? Търся групата по име, но не ми излиза такава група?
Искам и да попитам има ли между вас някой, който се е ваксинирал с Пфайзер и няма абсолютно никаква реакция, никакво усещане или каквото и да било минимално поне. Започнах да се притеснявам дали правилно ми е сложена ваксината, не усещам нищичко, дори в ръката, където е поставена.

Да, при мен нямаше абсолютно никаква реакция след първа доза. Нищичко. След втората на следващия ден ми беше леко поспаливо и това беше. Нищо друго.

# 5 644
Не мисля,че алергията към метал има отношение Simple Smile .Иначе и аз имам такава,а за роднината 2-3 поста назад и която е с Пфайзер също има такава алергия -няма проблем.

# 5 645
Според мен ваксинират записаните през регистъра и с РНК, иначе нямаше да се достигнат 19000 ваксинирани вчера.

Ваксинират.
И аз потвърждавам за Димитровград, че през регистъра и с Пфайзер и с Модерна боцкат. Simple Smile

# 5 646
  • София
На 7.04 ми сложиха втората Модерна. Вечерта ме втрисане, имах 37,2. Вчера бях като карала АТВ по Тракия. Всичко ме болеше, температура до 37,5. Спах през повечето време. Бях много жадна, гладна, постоянно. Имам разширени вени, вчера ги усещах как още се разширяват. Снощи ме болят десния бъбрек, едва си намерих място. Днес е по-добре. Освен, че пак съм все гладна. Ама то май не е от ваксината.
На 44 съм, не съм правила никакви тестове, нямам индикации да съм карала ОРЗ последната година.

# 5 647
При мене също няма абсолютно никаква реакция от Pfizer- и при първа, и при втора доза. Паник атаки получавам само след четене за тромбози след ваксини, но от самата ваксина засега нищо

# 5 648
  • София
Братовчед ми - януари месец (не в България) - нито след първа, нито следва тора някакви усещания. Нищо. Дори болка в ръката е нямал.

# 5 649
  • София
По отношение на тестовете, слагам снимки, които ще изтрия след това. Лаборатория Цибалаб, първи ред струва 30 лв., втори ред струва 41 лв. Доколкото ми обясниха, хубаво е да двете заедно - VNT означавало какъв процент от наличните като брой антитела неутрализират вируса.
Скрит текст:
Ваксиниран с АЗ една доза на 29-ти ден:

Преболедувал ноември 2020:

Легенда:

Извод мой: Преболедувалият все още е по-защитен Wink

Последна редакция: сб, 10 апр 2021, 08:47 от rally

# 5 650
  • София
А защо ще триете снимките, не съдържат лична информация. Оставате да обсъдим, pls.

# 5 651
Обадиха ми се от центъра за ваксинация, че имат налична само АЗ. Имам час в неделя, за София 🙁

# 5 652
Идвам да споделя след втора доза Спутник, поставена вчера. Както и първия път, реакцията ми е доста силна - днес съм с 38.5 и болки в тялото като при грип. Пия парацетамол на всеки 4 часа.

# 5 653
  • София
Идвам да споделя след втора доза Спутник, поставена вчера. Както и първия път, реакцията ми е доста силна - днес съм с 38.5 и болки в тялото като при грип. Пия парацетамол на всеки 4 часа.
По отношение на тестовете, слагам снимки, които ще изтрия след това. Лаборатория Цибалаб, първи ред струва 30 лв., втори ред струва 41 лв. Доколкото ми обясниха, хубаво е да двете заедно - VNT означавало какъв процент от наличните като брой антитела неутрализират вируса.
Скрит текст:
Ваксиниран с АЗ една доза на 29-ти ден, 44 г.:

Преболедувал ноември 2020, 19 г.:

Легенда:

Извод мой: Преболедувалият все още е по-защитен Wink
Т.е. искате да кажете, че стойността на втория ред е зависима от първия?  Ако на първия ред има стойност по-ниска от референтната (за първи ред), на втория ред може да има стойност над референтраната (за втори ред)?

А как е дадено в листовката на Сутник? Втората доза с каква реакция би трябвало да бъде? На АЗ дават, че втория прием е с очаквани по-леки реакции.

# 5 654
Не следя редовно темата,защото цялата ситуация с ковид ми идва в повече.Смесената информация за ваксините също и не искам да се напрягам.Имам час за утре,не знам каква ще бъде ваксината,но ако е АЗ си тръгвам.Преди и на нея бях съгласна,имах час и същият ден спряха поставянето и.Не знам и утре какво ще става,защото леко ме наболява гърлото.Не непрекъснато,но от време на време ме дразни.Преди казваха,че с лека хрема или болки в гърлото,може да се ваксинира човек.Ако не се усложня,на място ще попитам,но  ми е интересно,да споделите и вие мнение.Може да се базира на личен опит,или с близки,познати и т.н.Не знам как да постъпя.

Общи условия

Активация на акаунт