Отговори
# 6 240
  • София
Комшийка, на почти 70г, я вдигнаха с бърза помощ заради задух, в деня след поставена първа доза Модерна. Приета е в интензивно отделение, казват с бъбречна недостатъчност, включили са я на хемодиализа. По принцип има някакви проблеми с бъбреците, заради които се изследва редовно, приема хапчета. Никога не е била на диализа. Няколко дни преди случилото се, е пускала периодичните изследвания и всичко е било в норма. Дали е имало да се случва или е провокирано от ваксината, не знам.
Задух на първия ден след ваксинация? Явно отдавна е била заразена. А гадината докарва понякога до хемодиализа и хора без бъбречни проблеми.
Кой е казал, че задухът е симптом само на ковид...

# 6 241
  • SF
Привет,
Да повдигна една тема за ковид ваксини и желязодефицитна анемия. Има ли хора тук, които са с такъв проблем и са си проверили имунитета след ваксинирането? Или хора с интерес в тази област, да обсъдим? Simple Smile

Normal Iron and Hemoglobin Levels Are Needed for Optimizing the Response to COVID-19 Vaccination. These Are the EHA Recommendations.
https://bioiron.org/news/iron-stories/normal-iron-hemoglobin-lev … -vaccination.aspx

ЕНА е Европейска Хематологична Асоциация

Още един линк:
https://www.cell.com/med/pdf/S2666-6340(21)00033-7.pdf

Аз съм с анемия, но моята не е желязодефицитна. Имам си желязо в нормата, но хемоглобинът ми е много нисък.

# 6 242
Привет,
Да повдигна една тема за ковид ваксини и желязодефицитна анемия. Има ли хора тук, които са с такъв проблем и са си проверили имунитета след ваксинирането? Или хора с интерес в тази област, да обсъдим? Simple Smile

Normal Iron and Hemoglobin Levels Are Needed for Optimizing the Response to COVID-19 Vaccination. These Are the EHA Recommendations.
https://bioiron.org/news/iron-stories/normal-iron-hemoglobin-lev … -vaccination.aspx

ЕНА е Европейска Хематологична Асоциация

Още един линк:
https://www.cell.com/med/pdf/S2666-6340(21)00033-7.pdf
Аз съм с желязодефицитна анемия. Предстои ми 2-ра доза на АЗ след 2 седмици.

# 6 243
И аз съм с желязодефицитна анемия, но скоро не съм се изследвала. Какво по-точно пише?

# 6 244
А когато е ниско желязото, а хемоглобинът е нормален, какво е? Моя близка се ваксинирали такова положение, пие хапчета за желязото.

# 6 245
  • Козлодуй
Ваксини Янсен са пристигнали ама не ги дават да се поставят заради 6 случая на тромбози Simple Smile

# 6 246
  • В страната на бурите
Тъй като много се коментираха тромбози и кръвосъсирване, има ли защо човек с такива резултати да се притеснява при ваксина?

Правени са след кръвоизлив в ръката, но още не са коментирани с лекар, а ни предстои ваксина в понеделник...

# 6 247
  • Далечният изток
Файзер: Може да е необходима трета доза
https://nova.bg/news/view/2021/04/15/323312/pfizer-%D0%BC%D0%BE% … pEQv7MapqBKVI-3xU

# 6 248
е то това беше ясно
никой не си мисли, че е до живот ваксината
ще станат като за сезонните грипове

# 6 249
  • София
Сертификатите от ВМА ми бяха изпратени от личен мейл в hotmail.com. Вероятно е на някой от служителите, които обработват данните в регистъра.

Всъщност получихме сертификатите след леееко подсещане.
В деня на втората ваксина ми казаха да си напиша мейла в самата декларация и по-късно през същия ден ще го изпратят.
В рамките на деня това не се случи.

Вчера водихме бабите за втора доза на АЗ и на място пак попитахме какво става със сертификатите и защо все още не сме ги получили. Отново ни казаха да напишем мейлите и ЕГН- тата на листче, след което получихме всички сертификати по мейла в рамките на няколко часа.

# 6 250
Благодаря за информацията, Габи. Hands Thumbsup

# 6 251
Потребител по - напред (не помня ника) беше споделил, че си е носил флашка и са му записали сертификата веднага. Това май е по - удачният вариант, стига да въвеждат данните веднага разбира се.  И не изисква никакви усилия.

# 6 252
А когато е ниско желязото, а хемоглобинът е нормален, какво е? Моя близка се ваксинирали такова положение, пие хапчета за желязото.
Аз също съм с анемия,нисък хемоглобин и пия Феррофолгама в момента.На 06.04.ми беше първа игла на Пфайзер.Нямам проблеми освен панически и висок пулс и сърцебиене, но може да е на страхова,нервна основа от всичко дето се пише.

# 6 253
Аз също съм с анемия,нисък хемоглобин и пия Феррофолгама в момента.На 06.04.ми беше първа игла на Пфайзер.Нямам проблеми освен панически и висок пулс и сърцебиене, но може да е на страхова,нервна основа от всичко дето се пише.
Доколкото разбрах не е толкова ефективна ваксината, а не че има повече странични реакции
аз съм и с желязодефитна и с таласемия, но днес мисля да слагам първа игла
пък между двете дози , ще пия желязо
след месец ще направя тест за антитела и ще ви кажа дали е вярно или не

# 6 254
  • София
Габи, благодаря за информацията.
Аз продължавам да не мога да се свържа с тях по никакъв начин и не знам как да организирам това отлагане...
Иначе докладвам, че татко така и не получи странични реакции от втората игла Пфайзер. Два дни минаха. Не знам дали може тепърва да се проявят.

Общи условия

Активация на акаунт