Отговори
# 6 225
  • София
Да споделя- от ВМА изпратиха сертификатите по мейла.
Официално чипирани, валидирано с документ.. Simple Smile
Ще споделиш ли дали ти го пратиха от мейла vaksini@vma.bg?

# 6 226
  • София
След първата доза всички вкъщи нямахме абсолютно никаква реакция, след втората- за момента също нямаме нежелани реакции.

Днес ми казаха, че се очаква симптомите след втора игла да са като тези след първата (РНК), но малко по-усилени.
Апропо, александровска също издават по имейл сертификатите.

# 6 227
След първата доза всички вкъщи нямахме абсолютно никаква реакция, след втората- за момента също нямаме нежелани реакции.

Днес ми казаха, че се очаква симптомите след втора игла да са като тези след първата (РНК), но малко по-усилени.
Апропо, александровска също издават по имейл сертификатите.
Да, при мен беше така. Първа доза само болка в ръката, при втора доза за около 24 чАса главоболие, отпадналост и лека темп..

# 6 228
Втората доза на пфайзер точно на 20 ден ли се слага след първата, или има дни плюс минус?

# 6 229
  • София
Втората доза на пфайзер точно на 20 ден ли се слага след първата, или има дни плюс минус?
Обикновено е на 21 ден, а не на 20. Но може да се мърда +/-.

# 6 230
Привет,
Да повдигна една тема за ковид ваксини и желязодефицитна анемия. Има ли хора тук, които са с такъв проблем и са си проверили имунитета след ваксинирането? Или хора с интерес в тази област, да обсъдим? Simple Smile

Normal Iron and Hemoglobin Levels Are Needed for Optimizing the Response to COVID-19 Vaccination. These Are the EHA Recommendations.
https://bioiron.org/news/iron-stories/normal-iron-hemoglobin-lev … -vaccination.aspx

ЕНА е Европейска Хематологична Асоциация

Още един линк:
https://www.cell.com/med/pdf/S2666-6340(21)00033-7.pdf

# 6 231
Аз въобще не разбирам как ги четете тия резултати 😭 и всички различни - методики, ли, какво е.... Цяло виШе трябва 🤪

# 6 232
На мен ми е интересно какво ще последва сега след като са разформировали ЩАБ-а .....

# 6 233
Всеки ще вдига рамене, обикновено така се получава Grinning

# 6 234
Привет,
Да повдигна една тема за ковид ваксини и желязодефицитна анемия. Има ли хора тук, които са с такъв проблем и са си проверили имунитета след ваксинирането? Или хора с интерес в тази област, да обсъдим? Simple Smile

Normal Iron and Hemoglobin Levels Are Needed for Optimizing the Response to COVID-19 Vaccination. These Are the EHA Recommendations.
https://bioiron.org/news/iron-stories/normal-iron-hemoglobin-lev … -vaccination.aspx

ЕНА е Европейска Хематологична Асоциация

Още един линк:
https://www.cell.com/med/pdf/S2666-6340(21)00033-7.pdf
Аз имам анемия и днес пусках кръвни преди ваксинация, но ще коментирам с доктор преди да се боцна.

# 6 235
И моето желязо е под норма , а утре имам час за ваксина
Не знаех, че има връзка
Всъщност ваксината не е ефективна и не изгражда антитела ли?

# 6 236
Комшийка, на почти 70г, я вдигнаха с бърза помощ заради задух, в деня след поставена първа доза Модерна. Приета е в интензивно отделение, казват с бъбречна недостатъчност, включили са я на хемодиализа. По принцип има някакви проблеми с бъбреците, заради които се изследва редовно, приема хапчета. Никога не е била на диализа. Няколко дни преди случилото се, е пускала периодичните изследвания и всичко е било в норма. Дали е имало да се случва или е провокирано от ваксината, не знам.

# 6 237
Комшийка, на почти 70г, я вдигнаха с бърза помощ заради задух, в деня след поставена първа доза Модерна. Приета е в интензивно отделение, казват с бъбречна недостатъчност, включили са я на хемодиализа. По принцип има някакви проблеми с бъбреците, заради които се изследва редовно, приема хапчета. Никога не е била на диализа. Няколко дни преди случилото се, е пускала периодичните изследвания и всичко е било в норма. Дали е имало да се случва или е провокирано от ваксината, не знам.
Задух на първия ден след ваксинация? Явно отдавна е била заразена. А гадината докарва понякога до хемодиализа и хора без бъбречни проблеми.

# 6 238
Отрицателен бърз тест, после отрицателен ПСР. Няма пневмония, нямала е температура, нито кашлица.

# 6 239
Ами да, на кой каквото да му се случи, все е от ваксината. Дори и на тези, които още не са ваксинирани.
Запомнете, ваксината пази само от заразяване с Ковид, или помага за по-лекото преминаване на болестта. Не ни прави безсмъртни.
Всичко друго са приказки под лозовия храст.

Общи условия

Активация на акаунт