Отговори
# 6 195
  • SF
Това исках да знам, защото бях напът дори да си отменя часа.
Малко се съмнявам, че ще бъде спазен, но повече ме притесняваше, че идват празници и няма да си остана хоум офис за цяла седмица, без да виждам никого.
Да, разни хора твърдят, че след ваксината особено много трябвало да се пазим от заразяване.

# 6 196
  • София
Има ли някой със странични ефекти от първа доза Модерна? Родителите ми вчера се ваксинираха и майка ми е с температура. Те изкараха Ковид преди няколко месеца и тя изпи 4 антибиотика, но нямаше температура нито ден.
И сега не знам какво да мисля.
Аз. На 54 съм. Две седмици след втората игла с температура, като първите три дена 38-39, после 37-38.3. Реално усещането на температурата е лека умора, болящ гръб и кръст, плюс странно главоболие, все едно нещо ми тежи на най-високата точка на главата - ММ, щегаджията, казва, че това е "тежестта на Короната". Ковид никой у нас не е карал. Аз съм с алергии към полени и домашен прах. Отоци, червенини или синини нямам.

Докладвах си "отклоненията" на страницата на Комисията по лекарствата, обадиха ми се три дена по-късно (но реално на следващия работен ден, аз писах в петък).
Шарки, уточни, моля - 2 седмици ти продължават всички тези симптоми: главоболие, температура, болки по тялото? Освен антитела, мислиш ли да си пускаш и ковид тест? Две седмици непрекъснати симптоми след ваксина не следва да е ОК....

# 6 197
  • София
На мен ми изглежда като да си се коронясала. Странно е две седмици след това да имаш такива реакции, особено с температурата.

# 6 198
Брат ми  от Америка ми  писа, че заради тези 6 случаи на тромбози от 14 милиона поставени ваксини на Джонсън и Джонсън  са спрели временно ваксинирането с нея.
Той и жена му се ваксинираха точно с тази ваксина и нищо не им стана, като на всички - грипоподобни симптоми за ден  - два и толкоз.

# 6 199
  • София
Сертификатът ще важи една година – https://dariknews.bg/novini/sviat/es-predvizhda-srok-na-validnos … ertifikat-2267182

Допълвам с интервю на акад. Петрунов отн. взаимозаменяемостта на ваксините – https://dnes.dir.bg/obshtestvo/akad-petrunov-pred-dir-bg-vaksini … -vzaimozamenyaemi

Последна редакция: чт, 15 апр 2021, 08:47 от milenaka

# 6 200
  • София
Докладвам за татко. Вчера в 15 ч. втора доза Пфайзер. Досега никакви реакции.
И да кажа също, че аз наистина виждам положителния ефект след ваксината върху пост ковид синдрома.

# 6 201
  • Далечният изток
Позволявам си да публикувам пост от фейсбук на Лаборатория по Клинична Имунология - УМБАЛ "Св. Иван Рилски", гр. София по повод изследване на клетъчния имунитет:

Информация за клетъчен имунитет срещу Sars-Cov-2.
Изследвахме 96 лица, разделени в следните групи: 1. ваксинирани, 2. преболедували (по-голямата част есента и малка част миналата пролет), 3. преболедували и ваксинирани, 4. ваксинирани с първа доза и разболели се, 5. никога не срещали вируса. Това, което можем да съобщим на този етап. В група 5 – липсва клетъчен имунен отговор във абсолютно всички случаи. При групите 1, 2, 3, 4 в по- голямата част от случаите се наблюдава такъв. Най-силен е при групи 3 и 4, после идва 1 и после 2. Въпреки това между тези групи няма статистическа разлика по отношение на силата на имунния отговор (измерена чрез секреция на интерферон гама). Във всички групи (без 5) има лица, които не показват наличие на клетъчен имунитет. Част от тези лица работят в Ковид отделения или контактуват с пациенти, тоест непрекъснато се срещат с вируса. Няма случаи на разболели се. Изводът който се налага накратко: Ако установим наличие на клетъчен имунитет това означава, наличие на защита. Ако не го установим - това не означава нищо. Ако сте прочели постовете от 02.03 и 07.04. – знаете защо. Кръвта не е мястото на клетките на имунната памет. Използваният от нас метод в част от случаите (когато е отрицателен) не може да даде категоричен отговор на въпроса „Защитен ли съм?“. Когато е положителен, отговорът е „да“. Сигурно това не ви звучи добре, но такива са резултатите. Позволявам си да считам, че те ще са такива и при всички други тестове на всички лаборатории в случай, че те се интерпретират коректно.

# 6 202
  • София
Аз до момента не съм получила по мейла сертификата след втората доза във ВМА вчера.
Да докладвам- за момента сме добре след второто боцкане с АЗ.

# 6 203
Тъкмо щях да питам как сте. Има ли нещо - болки, температура, усещане че си болен?

# 6 204
Един вид, не само изследването на антителата не е съвсем точно, но и на клетъчния имунитет. Не е много окуражаващо.
Да се свършва този ковид, че да не се занимаваме повече.

# 6 205
Един вид тестовете са пари на вятъра, това че ти е отрицателен теста, не значи че нямаш т-клетъчен имунитет.

# 6 206
Аз до момента не съм получила по мейла сертификата след втората доза във ВМА вчера.
Да докладвам- за момента сме добре след второто боцкане с АЗ.

Как бяхте след първата доза, можеш ли да сравниш? По-леко ли е сега?

# 6 207
  • София
След първата доза всички вкъщи нямахме абсолютно никаква реакция, след втората- за момента също нямаме нежелани реакции.

Боцнахме се с мъжа ми вчера на обяд с втора доза на АЗ- вечерта не сме имали температура или каквото и да било неразположение.

За момента сме добре, занапред- ще видим. Simple Smile

Някой назад в темата беше споделил, че втората доза на АЗ е по-слаба от първата. Това не е вярно- дозите са еднакви, изрично питах вчера лекарите във ваксинационния център.

# 6 208
чета ви за сертификати пило мейл?Утре съм на втора доза Файзер при лл.На него ли трябва да кажа да ми изпрати сертификат?Или автоматично от някаква система се генерира?

# 6 209
  • София
Относно сертификата- след като ви сложат втората доза на която и да е ваксина и данните ви бъдат вкарани в регистъра, от мястото на ваксинация могат да ви разпечатят на хартия въпросния сертификат.

Конкретно във ВМА ми казаха да си взема сертификата от личния лекар, тъй като те нямат принтер в залата, но след като настоях ми поискаха мейла, за да ми го изпратят по-късно.
Не съм го получила до момента.

Общи условия

Активация на акаунт