Отговори
# 6 165
  • София
Габи, а с час ли бяхте, или просто отидохте и казахте че сте за втора доза?

ВМА ваксинират в момента в часовия диапазон 08:00-16:00 часа.

Можеш свободно да отидеш и да се ваксинираш. Предварително записване не е необходимо. Влиза се през централния вход на болницата и веднага вдясно има охрана, която те упътва.
Пак казвам-организацията е добра.

# 6 166
  • Варна
Всичките електронни подписи са временни - за една или три години. Моят е на Инфо нотари (служебен).

А дали може някой от счетоводството ни, който има ел. подпис да ми разпечата сертификат за имунизация, или само личният лекар има право?

# 6 167
  • Далечният изток
С ел. подпис всеки може да влезе само в своето пациентско досие.

# 6 168
Никой не проверява в системата кога си бил ваксиниран с първа доза, нито с коя ваксина.

Питат те само: "Кога ви е била първата ваксинация?" и толкова.
Можеш да отговориш всичко, няма никакъв контрол над данните, които предоставяш.

Във ВМА определям организацията като много добра.

Дотук минаха 4 часа от втората доза АЗ, все още не съм получила сертификат на мейла.

Направи ми впечатление, че за втора доза на АЗ днес имаше доста млади хора във ВМА.

Пфайзер и Модерна има само за втора доза.

Явно не Simple Smile Предлагат ги и за първа доза този месец. На нашата фирма беше предложено след като предварително сме изявили желание за тези две.
Това за ВМА ли е, че предлагат на фирми Модерна и Пфайзер? Доста тъпо ако е така... Защото уж твърдят, че ваксинират само с АЗ официално.

# 6 169
Gabi, след първата доза имаше ли странични ефекти? Пиши моля те как си след втората доза също. Мен първата доза силно ме тресна и се подготвям отсега психически...

Аз имам 2 седмици до моята доза, не искам да избързвам по-рано, дано да не я спрат.

# 6 170
Има ли някой със странични ефекти от първа доза Модерна? Родителите ми вчера се ваксинираха и майка ми е с температура. Те изкараха Ковид преди няколко месеца и тя изпи 4 антибиотика, но нямаше температура нито ден.
И сега не знам какво да мисля.

# 6 171
Мъжа ми 3 дена имаше слаба температура след Модерна.

# 6 172
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Има ли някой със странични ефекти от първа доза Модерна? Родителите ми вчера се ваксинираха и майка ми е с температура. Те изкараха Ковид преди няколко месеца и тя изпи 4 антибиотика, но нямаше температура нито ден.

Възможно е, ако са по- възрастни, да не са се били излекували напълно, а инфекцията да си е тлеела.
И сега, ваксината да е предизивикала реакция. Тъй като е накарала тялото да образува антитела.
Спекулирам си.

# 6 173
  • Далечният изток
Докторът, който ми постави ваксината, ме предупреди, че може да вдигна температура. Да пия парацетамол, ако имам, но аз така и не вдигнах. Имах болка в ръката и главоболие, което продължи седмица.

# 6 174
Институтът Гамалея потвърждава НЯМА случаи на CVST (мозъчна венозна синусова тромбоза) и обяснява защо ваксината Sputnik V е много различна от тази на AstraZeneca и Johnson & Johnson.

Гамалея вярва, че проблемите с другите ваксини също могат да бъдат свързани с различен процес на пречистване и е готов да помогне с най-добрата в своя клас технология за пречистване на ваксини.

https://twitter.com/sputnikvaccine/status/1382335023676809216

Всъщност колко хора са ваксинирани със Спутник, има ли някъде статистика?

# 6 175
  • София
Аз. На 54 съм. Две седмици след втората игла с температура, като първите три дена 38-39, после 37-38.3. Реално усещането на температурата е лека умора, болящ гръб и кръст, плюс странно главоболие, все едно нещо ми тежи на най-високата точка на главата - ММ, щегаджията, казва, че това е "тежестта на Короната". Ковид никой у нас не е карал. Аз съм с алергии към полени и домашен прах. Отоци, червенини или синини нямам.

Докладвах си "отклоненията" на страницата на Комисията по лекарствата, обадиха ми се три дена по-късно (но реално на следващия работен ден, аз писах в петък).

# 6 176
Само с лични подписи на физически лица може да се влиза в досиетата. Пробвала съм с моя служебен и не става, ншщо, че е на мое име.

# 6 177
Мен със служебния ме пусна и е на мое име също. Не би трябвало, но...

# 6 178
  • При семейството си
Аз. На 54 съм. Две седмици след втората игла с температура, като първите три дена 38-39, после 37-38.3. Реално усещането на температурата е лека умора, болящ гръб и кръст, плюс странно главоболие, все едно нещо ми тежи на най-високата точка на главата - ММ, щегаджията, казва, че това е "тежестта на Короната". Ковид никой у нас не е карал. Аз съм с алергии към полени и домашен прах. Отоци, червенини или синини нямам.

Докладвах си "отклоненията" на страницата на Комисията по лекарствата, обадиха ми се три дена по-късно (но реално на следващия работен ден, аз писах в петък).

Две седмици след втора доза поддържаш такава Т или се появи две седмици след втората доза? Ако е първото, е силно притеснително. Ако е второто, тест за Ковид правила ли си?

# 6 179
  • пустинята Гоби
Всички колеги си влизат със служебния ел. подпис в досиетата.

Общи условия

Активация на акаунт