Отговори
# 6 180
  • София
Никой не проверява в системата кога си бил ваксиниран с първа доза, нито с коя ваксина.

Питат те само: "Кога ви е била първата ваксинация?" и толкова.
Можеш да отговориш всичко, няма никакъв контрол над данните, които предоставяш.

Във ВМА определям организацията като много добра.

Дотук минаха 4 часа от втората доза АЗ, все още не съм получила сертификат на мейла.

Направи ми впечатление, че за втора доза на АЗ днес имаше доста млади хора във ВМА.

Пфайзер и Модерна има само за втора доза.

Явно не Simple Smile Предлагат ги и за първа доза този месец. На нашата фирма беше предложено след като предварително сме изявили желание за тези две.
Това за ВМА ли е, че предлагат на фирми Модерна и Пфайзер? Доста тъпо ако е така... Защото уж твърдят, че ваксинират само с АЗ официално.
Не, за 3-та градска става въпрос(мисля, че това име споменаха)

# 6 181
Всички колеги си влизат със служебния ел. подпис в досиетата.
Жива да не бях, и аз успях със служебния - много, много благодаря!!! Първата доза ми е нанесена.

# 6 182
Т.е. става с всеки подпис или въпреки, че собственикът на подписа е ЮЛ, но титулярът е конкретното ФЛ става номера? При мен е второто.

# 6 183
  • София
Всички колеги си влизат със служебния ел. подпис в досиетата.
Жива да не бях, и аз успях със служебния - много, много благодаря!!! Първата доза ми е нанесена.
При мъжа ми не става...

# 6 184
Т.е. става с всеки подпис или въпреки, че собственикът на подписа е ЮЛ, но титулярът е конкретното ФЛ става номера? При мен е второто.
Точно така, имам ЕООД и в електронния подпис е моето име като управител. И най-втрещяващото е, че успях да вляза през Chrome.

# 6 185
  • София
Аз. На 54 съм. Две седмици след втората игла с температура, като първите три дена 38-39, после 37-38.3. Реално усещането на температурата е лека умора, болящ гръб и кръст, плюс странно главоболие, все едно нещо ми тежи на най-високата точка на главата - ММ, щегаджията, казва, че това е "тежестта на Короната". Ковид никой у нас не е карал. Аз съм с алергии към полени и домашен прах. Отоци, червенини или синини нямам.

Докладвах си "отклоненията" на страницата на Комисията по лекарствата, обадиха ми се три дена по-късно (но реално на следващия работен ден, аз писах в петък).

Две седмици след втора доза поддържаш такава Т или се появи две седмици след втората доза? Ако е първото, е силно притеснително. Ако е второто, тест за Ковид правила ли си?
Не, температурата се появи  2 часа след поставяне на втората доза (29.03.). Не съм правила тест за Ковид, защото не съм била контактна (а и ние много се пазим, работим от къщи и т.н.) Сравнено с реакциите на ММ след първата доза АЗ, моите след втората доза Модерна бяха доста по-поносими. На легло не съм била, работех си. Единствената прилика е, че антипиретици не (ми) действаха, каквото и да пия, Т си стоеше. Писах си е една дама от Щатите, при която Т е била 8 дена, явно се случва. Причината е добрата подготовка на тялото да "посрещне нападателя", в случая шиповия протеин във ваксината, плюс свръхимунитета (алергиите са свръхимунна реакция) . Утре мисля да си пусна тест за антитела и еозинофили диференциално, те ще покажат как се държи пренатегната ми имунна система.

# 6 186
С Астра зенека се ваксинирах началото на март. Преди това си пуснах тест за антитела. Попитах в лабораторията какъв трябва да бъде теста, защото не съм имала ковид симптоми и ми направиха този по-долу. Според показателите реших, че нямам антитела. С времето мои познати, които си правиха същия тест имат много по-ниски резултати. Моля, някой който разчита изследвания, да ми отговори. Възможно ли е да съм прекарала ковид и да са ми спаднали антителата? Питам защото се чудя какво да правя с 2рата доза ваксина.

# 6 187
  • пустинята Гоби
Аз говоря за физически лица, всички имаме служебни подписи.

# 6 188
С Астра зенека се ваксинирах началото на март. Преди това си пуснах тест за антитела. Попитах в лабораторията какъв трябва да бъде теста, защото не съм имала ковид симптоми и ми направиха този по-долу. Според показателите реших, че нямам антитела. С времето мои познати, които си правиха същия тест имат много по-ниски резултати. Моля, някой който разчита изследвания, да ми отговори. Възможно ли е да съм прекарала ковид и да са ми спаднали антителата? Питам защото се чудя какво да правя с 2рата доза ваксина.

Нямате антитела. Какво го мислите?

# 6 189
Да и аз така го приех. Но мой познат преди 3 месеца е изкарал ковид и има 6 на същото изследване. Лекаря му обяснил сега да сложи само 1 доза. И от тази гледна точка, защото аз вече имам първа доза. Но най-вероятно ще се наложи да сложа и 2рата, ако все още я има ваксината...

# 6 190
Прави сте, вече влизам със служебния подпис 😀

# 6 191
  • Швейцария
Аз. На 54 съм. Две седмици след втората игла с температура, като първите три дена 38-39, после 37-38.3. Реално усещането на температурата е лека умора, болящ гръб и кръст, плюс странно главоболие, все едно нещо ми тежи на най-високата точка на главата - ММ, щегаджията, казва, че това е "тежестта на Короната". Ковид никой у нас не е карал. Аз съм с алергии към полени и домашен прах. Отоци, червенини или синини нямам.

Докладвах си "отклоненията" на страницата на Комисията по лекарствата, обадиха ми се три дена по-късно (но реално на следващия работен ден, аз писах в петък).

Две седмици след втора доза поддържаш такава Т или се появи две седмици след втората доза? Ако е първото, е силно притеснително. Ако е второто, тест за Ковид правила ли си?
Не, температурата се появи  2 часа след поставяне на втората доза (29.03.). Не съм правила тест за Ковид, защото не съм била контактна (а и ние много се пазим, работим от къщи и т.н.) Сравнено с реакциите на ММ след първата доза АЗ, моите след втората доза Модерна бяха доста по-поносими. На легло не съм била, работех си. Единствената прилика е, че антипиретици не (ми) действаха, каквото и да пия, Т си стоеше. Писах си е една дама от Щатите, при която Т е била 8 дена, явно се случва. Причината е добрата подготовка на тялото да "посрещне нападателя", в случая шиповия протеин във ваксината, плюс свръхимунитета (алергиите са свръхимунна реакция) . Утре мисля да си пусна тест за антитела и еозинофили диференциално, те ще покажат как се държи пренатегната ми имунна система.

В брошурата за Модерна, която ми дадоха, пише ако симптомите продължават повече от 3 дни, да се обърнеш към лекар. Вероятно е да имат друга причина. Не е нормално да продължават 2 седмици. При родителите на ММ беше така, 2 седмици след ваксината температура и се чувстваха зле. Уж никъде не са излизали и много се пазели, но се оказа Ковид.

По повод кръвното, при хипертоници и хора със сърдечни проблеми ваксината силно се препоръчва. Тук те са приоритетна група дори пред медиците. Моето го мерих постоянно след ваксината и беше нормално. Пулсът леко висок заради температурата. Но това е нормално и не ме притесняваше. Познавам 2 човека с изкуствени сърдечни клапи, които веднага ги ваксинираха. Майка ми е същият случай и съм я записала за ваксинация след консултация с кардиолог.

Последна редакция: ср, 14 апр 2021, 23:57 от JennyBG

# 6 192
  • SF
След ваксина колко време се пазите от контакти с хора? Записана съм през портала за дата преди Великденските празници, но се притеснявам за всички почивни дни да остана изолирана и сама. В тази връзка питам дали непосредствено след ваксиниране трябва да засиля малко изолацията и мерките. Вие пазихте ли се известно време?
Друг е въпросът дали изобщо ще има РНК ваксина, за която съм се записала. В петък ще отида при личната лекарка, за да я питам дали не са размислили и дали вече не записват за Файзер или Модерна.

# 6 193
  • Швейцария
Esmee, след ваксината се пазим, както сме се пазили и без нея. Спазваме всички мерки. Не сме се изолирали, ходили сме до магазина, на лекар и т.н., но избягваме близки контакти с хора. Нищо не се е променило, освен че сме една идея по-спокойни.

# 6 194
Няма никаква нужда след ваксина да се пазиш повече, отколкото непосредствено преди нея. Това, че имунната система след ваксина била “отслабена”, “заета” и подобни, си е част от родния фолклор.

Реално всеки един ден след ваксината си малко по-защитен от предишния. В първите около 2 седмици няма материална разлика, но със сигурност не си по-слаб или податлив.

Общи условия

Активация на акаунт