Отговори
# 6 150
  • София
Габи, кога ти беше първата доза?

На 23.02. Днес се ваксинирахме семейно с втора доза и сега ще чакаме да оцелеем.
Габи, аз ще чакам да пишеш как си след втората игла. Аз бях на 24.02, но 10 седмици ги смятах в началото на май - 5 май се изпълват 10 седмици. Така че смятам да ходя след празниците.

# 6 151
Според мен ще почнат по-рано да ги поставят Астрите, след като няма кой знае какъв наплив.
Иначе и аз днес се ваксинирах с Пфайзър, не е от портала.

# 6 152
В САЩ е излязла информация, че от Джонсън и Джонсън има случаи на тромбози. 6 случая от 7 милиона.
Те ти булке Спасовден.

# 6 153
  • В Космоса
Как е положението при ваксинационния център на ВМА? Някой ходил ли е тези дни? Чака ли се много? Утре ще се боцкам с Пфайзер първа доза.

Последна редакция: ср, 14 апр 2021, 15:53 от Акаша

# 6 154
  • София
Ако трябва да избирате между Модерна и Файзер коя бихте избрали? Тоест ако ви се дава изобщо избор между двете.

# 6 155
  • София
Никой не проверява в системата кога си бил ваксиниран с първа доза, нито с коя ваксина.

Питат те само: "Кога ви е била първата ваксинация?" и толкова.
Можеш да отговориш всичко, няма никакъв контрол над данните, които предоставяш.

Във ВМА определям организацията като много добра.

Дотук минаха 4 часа от втората доза АЗ, все още не съм получила сертификат на мейла.

Направи ми впечатление, че за втора доза на АЗ днес имаше доста млади хора във ВМА.

Пфайзер и Модерна има само за втора доза.

# 6 156
  • В Космоса
Габи, за колко време мина, че трябва да се организирам някак с колежката и долу-горе да знам как...

# 6 157
  • София
Никой не проверява в системата кога си бил ваксиниран с първа доза, нито с коя ваксина.

Дотук минаха 4 часа от втората доза АЗ, все още не съм получила сертификат на мейла.

Направи ми впечатление, че за втора доза на АЗ днес имаше доста млади хора във ВМА.

Явно не Simple Smile Предлагат ги и за първа доза този месец. На нашата фирма беше предложено след като предварително сме изявили желание за тези две.

# 6 158
  • София

Ако все пак получиш сертификата може ли да ми напишеш от какъв мейл е пуснат, за да им пиша на него евентуално?
Или някой ако ходи тия дни да им поиска някакъв контакт. Ще бъда много благодарна!
Мъжът ми е ваксиниран на 20 февруари с АЗ, но в Пирогов. Датата му за втора доза  е 29 април, но и ние се чудим дали да не отиде по-рано. И дали трябва задължително пак да е там?

# 6 159
  • София
Можеш да се ваксинираш с втора доза навсякъде, няма значение в коя болница/поликлиника ти е била първата. Можеш да го направиш и в друг град.

Организацията във ВМА е много добра, ние се боцнахме за 5 минути. Няма никакво изчакване или струпване на хора.

Ще споделя, ако получа сертификата от ВМА. Обаче ако не го изпратят, мисля да отида пак и да се поразправям с тях на място.
Реално в самата зала за ваксинации нямат принтер, само компютри, което означава, че няма как да ми го разпечатат на същото място.

Ще споделям, да. Simple Smile

# 6 160
..
Мъжът ми е ваксиниран на 20 февруари с АЗ, но в Пирогов. Датата му за втора доза  е 29 април, но и ние се чудим дали да не отиде по-рано. И дали трябва задължително пак да е там?
Чух да казват, че е добре втората доза да е на същото място, където и първата.
Аз не бих си слагала втора доза след по-малко от 10 седмици. При него е горе-долу толкова.

# 6 161
На мен първа доза ми беше във ВМА. Там събираха листата с лична информация на един куп и ги вкарваха в системата няколко часа по-късно. Предполагам, за да не губят време на момента. Тоест и сертификатът ще дойде малко по-късно.

Там, където ваксинираха татко, сестра, лекар и човек, който пише на компютър, облсужваха по един пациент. Преглед, ваксина и запис в системата се случваха на момента. Докато му поставят втората доза, вече го бяха вкарали като имунизиран и за довиждане му връчиха разпечатания сертификат. Но и ваксинират много по-малко хора от ВМА, де.

Тоест предвид мащаба и двата подхода са съвсем резонни според мен.

# 6 162
  • София
..
Мъжът ми е ваксиниран на 20 февруари с АЗ, но в Пирогов. Датата му за втора доза  е 29 април, но и ние се чудим дали да не отиде по-рано. И дали трябва задължително пак да е там?
Чух да казват, че е добре втората доза да е на същото място, където и първата.
Аз не бих си слагала втора доза след по-малко от 10 седмици. При него е горе-долу толкова.
Страх ни е да не я спрат. Иначе да, уж след 10 седмици е най-ефективна, като се има предвид, че след първата той няма никакви антитела..

Преди малко сложиха на татко втора доза Пфайзер в РЗИ София. Веднага му дадоха сертификат.

# 6 163
  • София
Ние утре сме планирали да закараме и бабите за втора доза на АЗ.

# 6 164
Габи, а с час ли бяхте, или просто отидохте и казахте че сте за втора доза?

Общи условия

Активация на акаунт