Отговори
# 6 360
# 6 361
Здравейте преди 3 дни майка ми и баща ми си поставиха първа доза Пфайзер. Два дни и двамата имаха болки в ръката, баща ми вече е добре, но се притеснявам за майка ми.  Започна силна отпадналост при нея и на мястото на ваксината се появи голяма подутина( почти, колкото яйце). Тя е и диабетичка и хипертоничка . Имал ли е и някой друг такива симптоми и най- вече такава подутина?

Да, аз. Боля ме 5 дни. Беше с диаметър 7-8 см, червено, болезнено и втвърдено. Около 5ти ден намаля и след това изчезна. Нарича се Covid Arm. Среща се при Модерна и Пфайзер най-често. Няма смисъл да пие нищо, освен ако не я боли силно - тогава може НСПВ и парацетамол. Това е имунна реакция (инфилтрация с лимфоцити на мястото).

Не е нещо притеснително, просто е дискомфортно.

# 6 362
На мен такава подутина ми се получава при ваксина против тетанус.

# 6 363
Здравейте! Ако имаш записан час през ел.система за 20.04, но не искаш АЗ, а се окаже само тя налична, може ли да се направи ново записване? Или е по- добре, направо да се отложи датата за по-далечна, когато вероятността да има файзер или модерна ще е по- реална?

# 6 364
  • Бургас
В момента възможно ли е да се сложи втора доза на АЗ  след 6-та седмица или задължително се чака 10-та

# 6 365
  • София
Закъснение на цикъла след рнк ваксина? Някой?
Хепи, при мен се появи 3-4 дни по-рано. И то в деня на втората ваксина Пфайзер. Ще видим следващия месец дали ще има промяна.

# 6 366
  • София
В момента възможно ли е да се сложи втора доза на АЗ  след 6-та седмица или задължително се чака 10-та
Двама приятели си сложиха на 53 ден. Това е по-малко от 10 седмици,не са им правили проблем.

# 6 367
Закъснение на цикъла след рнк ваксина? Някой?
Хепи, при мен се появи 3-4 дни по-рано. И то в деня на втората ваксина Пфайзер. Ще видим следващия месец дали ще има промяна.
Хепи, това на шега ли Grinning
На мен ми дойде два дни след първата доза, доста по-рано от очакваното. След втората пък ми закъсня с повече от десет дни.
Изобщо не съм сигурна, че има връзка с ваксината, обаче. Цял живот пролетта ми действа "объркващо" на цикъла. Сега съм и във възраст за симптоми на пременопауза (почти 45), та не съм сигурна, че ваксината ми е проблема.

# 6 368
Интересно е, че явно много хора споделят за промени в цикъла след ваксини, предимно РНК. Има и статии в интернет и учени, които разследват. Дали има категорична връзка обаче засега не е ясно.

https://www.today.com/health/can-covid-vaccines-impact-periods-e … s-discuss-t214499

# 6 369
LillyM, то няма връзка, но и в темата за "Сблъскахте ли се челно Ковид" масово боледувалите споделяха за закъснение на цикъла след ковид. На мен също ми закъсня около седмица след, като го изкарах.

Последна редакция: нд, 18 апр 2021, 22:39 от Анонимен

# 6 370
  • София
Здравейте преди 3 дни майка ми и баща ми си поставиха първа доза Пфайзер. Два дни и двамата имаха болки в ръката, баща ми вече е добре, но се притеснявам за майка ми.  Започна силна отпадналост при нея и на мястото на ваксината се появи голяма подутина( почти, колкото яйце). Тя е и диабетичка и хипертоничка . Имал ли е и някой друг такива симптоми и най- вече такава подутина?
Аз бях така след Модерна. Седмица с такава подутина, червена, накрая почна и да сърби. Не съм пила нищо.

# 6 371
Здравейте! Ако имаш записан час през ел.система за 20.04, но не искаш АЗ, а се окаже само тя налична, може ли да се направи ново записване? Или е по- добре, направо да се отложи датата за по-далечна, когато вероятността да има файзер или модерна ще е по- реална?

Не трябва ново записване, явно си оставаш в системата като чакащ. При майка ми точно така се получи - обадиха ѝ се (винаги се обаждат), че има час за ваксина, но имат само АЗ и тя отказа. След два дни ѝ звъннаха, че има Пфайзер и кога да отиде.

# 6 372

Не трябва ново записване, явно си оставаш в системата като чакащ. При майка ми точно така се получи - обадиха ѝ се (винаги се обаждат), че има час за ваксина, но имат само АЗ и тя отказа. След два дни ѝ звъннаха, че има Пфайзер и кога да отиде.
Може ли да споделите кой е този медицински център, в който звънят проактивно - ако е в София, ако не е... не ми е важно:) Но похвално за такива институции.

# 6 373
  • София
Писах за майка ми. С час през системата, на място казват АЗ, която тя отказва, но е въведена, че й е сложена.
Утре ще ходи в РЗИ, защото от МВР болница са й казали, че нищо не могат да направят.
По този повод отписах ММ от системата, не посмях да го оставя...

# 6 374

Може ли да споделите кой е този медицински център, в който звънят проактивно - ако е в София, ако не е... не ми е важно:) Но похвално за такива институции.
И аз се интересувам за въпросния център.

Общи условия

Активация на акаунт